Új hozzászólás Aktív témák

  • looser

    addikt

    Helló, csak ideírom, mibe futottam bele tegnap egy W7 Home gépen: tulaj az exe fájlokhoz hozzárendelte a Windows Media Centert. Bármit (notepad, böngésző, regedit, cmd stb.) próbálsz ilyenkor megnyitni, a hozzárendelt app indul el. Próbáltam gyér angollal keresgélni (exe files are opened by an app), te többnyire olyan találatok jöttek, amelyek azt mutatják, hogyan nyiss meg exe-t androidon :U
    Na de fény az alagút végén, egy .reg file készítése (jobb egér egy mappában, új szöveges állomány, ezt még engedi megcsinálni). A kiterjesztést láthatóvá teszed (Intézőben: Rendezés, Mappa és keresés beállításai, Nézet fül, Ismert fájltípusok kiterjesztéseinek elrejtése -> ez elől vedd ki a pipát és OK).
    A text tartalma a következő legyen:

    Windows Registry Editor Version 5.00

    [-HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\.exe\UserChoice]

    Ezután lépj ki, mentsd el és a kiterjesztést írd át: .txt -> .reg
    Futtasd, ekkor törli a csúnya hozzárendelést és indítsd újr a géped. Minden működik ekkor már, de az ikonok még nem biztos, hogy visszaálltak. Sőt, kézzel a tálcán pl. nem is tudtam hozzárendelni. Eluntam, rákerestem, az ikonadatbázis törlésével ezt is meg lehet csinálni. Mivel már működik a böngésző, menj el ide és a Download alatt lévő batch-et töltsd le és futtasd. Ezután még egy újraindítás és végre minden a régi :-)

    Mindent tudok a rákászszakmáról...

Új hozzászólás Aktív témák