Új hozzászólás Aktív témák

  • Furky

    őstag

    válasz bzoley #7016 üzenetére

    Nekem egyszerűen csak világosabb alul a kép, mint felül, ezzel a 19"-os monitorokra jellemző magassággal semmi problémám nincs. Nem szenvedek a betekintési szögek zavaraival.

    "Mi a fenének akkor magasabb felbontás, messziről úgyis elvesznek a részletek"
    Azért, hogy többminden elférjen a képernyőn, megnövekedjen a használható felület. Egy moziban is mindig az első sorba szeretsz ülni, hogy jobban lássad a "részleteket"? Vagy egy 106cm-es fullHD-s tévét is 1-1,5 méterről néznél? "Ezt te sem gondolod komolyan."
    Amúgy egy 30" tft-t én 1,5 méterről néznék minimum. Kövezz meg érte.
    Még a 15"-os CRT-knél volt az 50cm minimális távolság, a 17"-os CRT-nél pedig a 70cm. Mennyivel nagyobb a 17"-os CRT-nél a 24" tft-d? CRT-nél a minimális távolságot azért a sugárzása is befolyásolja, és még egy alacsonyabb sugárzási szinttel rendelkező monitort is messzebbről kell nézni, ha nagyobb.

    "Ergonómiai vizsgálatok szerint a preferált monitor-szem távolságok a 60-110 cm-es tartományba esnek, és a 66 cm-es távolságnál több látószervi panasz merült fel, mint 98 cm-es távolság mellett, vagyis a monitort minél messzebb érdemes elhelyezni a dolgozótól. A laptopok esetében a monitor-szem távolság kicsi, maximum 50 cm, és nem is választható meg szabadon. Mivel a számítógépes munkahelyen a legtöbb panaszt a közelről nézés okozza, ezért a laptopok használata a munkahely egyik kockázati tényezője."

Új hozzászólás Aktív témák