Új hozzászólás Aktív témák

  • TheProb

    veterán

    válasz #57018880 #18156 üzenetére

    Értem a voksotok a bérelt shop mellett és én is ezt preferálnám. Viszont induló vállalkozóként, gyakorlatilag PoC jelleggel nem látom értelmét havi ~10e-et kifizetni egy ilyen szolgáltatásért (mert UNAS/shoprenter-nél is, ha már normális integrációkat is akarsz, akkor nem elég a basic package). Ha már egy bejáratott businessem lenne, amiről tudom, hogy havi szinten kitermel x bevételt, akkor nem volt probléma.

    De az ismeretlenbe nem ad ki szerintem az ember ilyen összegeket (igen, ha fogalmad nincs, hogy milyen havi forgalmat tudsz realizálni, akkor szerintem ezek ésszerű gondolatok). Hostinger-en most volt BF, szóval 1 évre ~16e forintért befizettem egy business csomagra. Hostinggal, email backend-el, domain névvel. Én ezt találtam ár/érték arányban indulásnak jónak. Ekkora összeg nem fog fájni, ha esetleg nem jön be a számítás. Ha meg igen, akkor idő közben lehet eszkalálni.

    Első körben prestashop-al próbálkoztam. Hát, lehet én vagyok hozzá nagyon hülye, de 1 hetet szenvedtem vele és feladtam, mert egy eszetlen tákolmány. Legalábbis ha full ingyenre lősz, mert ingyen kb 1 template nincs, ami van, az meg katasztrófa. Számomra mondjuk a backoffice is teljesen intuiciót nélkülöző. Legalábbis ami a frontend összerakhatóságát illeti, stb.
    Most átváltottam woocommerce-re, eddig ez egy élhető megoldásnak látszik. De persze tökéletesen értelm, amit mondotok és egyet értek. Az biztos, hogy ha stabil bevételi forrás lesz a vállalkozás, akkor váltani fogom. Indulni remélem ez elég lesz.

    Egyébként elég sok bérelhető engine-t megnéztem. 2 kitételem volt, ami relatíve leszűkíti a halmazt. Hogy legyen Billingo és magyar logisztikai integráció (foxpost, packeta, stb.). Illetve ha jól láttam, sok helyen még a magasabb csomagok esetén is ezeket külön kell megvenni/előfizetni rá.

    "Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

Új hozzászólás Aktív témák