Új hozzászólás Aktív témák

  • cucka

    addikt

    válasz modellmaker #1813 üzenetére

    Ez egy rettentő nagy hülyeség, amit egyszer valami css huszár kitalált és azóta mindenki ezt szajkózza.
    Először is egy weboldalnál a végeredmény érdekes, tehát hogy helyesen jelenik-e meg a böngészőkben. Sem a megrendelő, sem a látogatók nem fogják nézegetni, hogy most akkor korszerű, div-es megoldással van formázva vagy sem.
    Másodszor meg majd szólj, ha div-ekkel meg tudod csinálni, hogy egy dobozban található tetszőleges szöveg vertikálisan középre legyen igazítva.
    De az is érdekelne, hogy hogy csinálsz meg div-ekkel egy olyan vízszintes menücsíkot, ahol a menüpontok mindig kitöltik a rendelkezésre álló helyet, függetlenül attól, hogy hány menüpont van. (szerk: bár mondjuk ez lehet, hogy rossz példa így utólag belegondolva :) )
    Továbbá majd egyszer próbálj megcsinálni egy lekerekített sarkú, tetszőleges méretű általános "dobozt" div-ekkel. Vagy próbálj megcsinálni egy bonyolult layout-ot div-ekkel úgy, hogy pixelpontos legyen. (mert mondjuk nem sima fehér háttér van, mint a modern oldalaknál, hanem a háttérkép darabjai össze kell passzoljanak).

    Egyébként aláírom, sokszor kényelmesebb, elegánsabb div-ekkel dolgozni, de van, amikor a táblázatok kikerülhetetlenek, illetve nem érdemes lemondani róluk.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák