- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
-
IT café
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tubica
senior tag
válasz Omli85 #33600 üzenetére
Omli85: ( akkor én meg lehozom bátyám 450L-es akváriumát, beépítem a falba, vagy tartóra, és ahhoz még ventilátor se kellene
Akkor annyi lenne a kérdésem, ha maradok az EISBERG-nél, hogy milyen cső legyen rajta ? 16/10 vagy 13/10 ?
Mert itthon van 16/10-es csövem, és 90 fokos csatlakozóm is.
A radiátor a ház tetején lenne.
Ha ma megrendelem, akár péntekre meg is jöhet ?Mackosajt: milyen processzort hűtesz vele ? Melegebb fejű, mint az FX ?
[ Szerkesztve ]
Tubica: A tubásokra kitalált vicces meghatározás.
-
mackosajt
addikt
válasz Tubica #33601 üzenetére
Adatlapom szerint, meg emlékeim szerint is még mindig FX-8350. Bár az utóbbi 2 hónapot alapul véve, lehetne lassan 9370 is, amilyen ütemben cserélgettem.
De most nem fogok. Ugyan vízzel fogok foglalkozni novemberben is, csak nem hűtés, hanem fűtési vezérlés upgrade lesz a soros.
http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
DigitXT
nagyúr
válasz Tubica #33601 üzenetére
16/10 jó választás. (A 13/10 se rossz, de könnyebben megtörik, mert vékonyabb.)
De ha vannak 16/10-es csatijaid, meg csöved is hozzá, akkor nem kérdés, melyik.Amúgy itt írják, hogy nem a leghalkabb megoldás ez sem, főleg 3600 rpm-en...
https://hardverapro.hu/apro/ibike_mono_adventure_3000w_sok_extraval_elado/friss.html
-
Grózi
Topikgazda
válasz DigitXT #33596 üzenetére
Azért írtam neki a ddc-t,mert olcsó-de nem hiába írtam,hogy nem tökéletes.Leszabályozva azért elviselhető a hangja,ha meg rákeres a D5 árára,le fog ülni.(mondjuk nekem is ez vált be )
Ez neked bonyolult?Jelenleg a BASF-ben dolgozom,na itt vannak kicsit komplikáltabb dolgok![ Szerkesztve ]
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Tubica
senior tag
válasz DigitXT #33603 üzenetére
Ezer köszönet mindenkinek.
Az én FX-.em maximum olyan 4,1 körül lesz csak hajtva
Akkor meg is rendelem. Amit scomcomputer rendelt lefogatót, azt én is megrendeljem ? Mivel gondolom a nem megfelelő felfogatás miatt rendelte hozzá.
Üdv. Tubica
Szerk: Ha innen rendelem meg, van valami szabályzójuk hozzá ? ( ami leveszi a 12V-ot, mondjuk 10 v 9 voltra )
[ Szerkesztve ]
Tubica: A tubásokra kitalált vicces meghatározás.
-
mackosajt
addikt
válasz Tubica #33605 üzenetére
El kell döntened:
Merlintől olcsóbb, de lehet lassabb a szállítás.
Todytól drágább, de biztosabb.Gyárilag a 3600-ashoz a dobozban amit én találtam lefogatót, az a gyári AM3+ tartó hátlapjának a lyukjaiba megy bele, vagyis csak a 2 műanyagot kell felülről lecsavarni, a készletben lévő csavarokat meg bele.
Ő valszeg azért rendelt, mert intelhez ilyen hülye műanyag pöcök van, amibe betekeri a vékonyka menetes részt.A dobozban 7V/12V átalakító van. Ha jót akarsz, akkor szerzel egy olyan eszközt (potméteres, vagy bármilyen), amivel valahol a 2 közé állítod be. Biztos akad Todynál és Merlinnél is cucc ehhez.
http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
nszero
csendes tag
Hello.
Elkészültem a gépem hűtésének átszerelésével.
Az FX6300 -on kompakt vízhűtést tettem, 60°C-ról lecsökkent 35°C-ra.
Az R9 380-ra rászereltem szintén egy kompakt vízhűtést, a memóriákra tettem alu hűtőbordákat.
Kipróbáltam BF4 alatt. Eredeti gyári hűtéssel 73°C volt. Ez lemet 50°C alá.
A biosban a ventillátorokat silent üzemmódba állítottam.
A gép sokkal csendesebb mint az eredeti léghűtéssel. -
szacsee
nagyúr
DigitXT: Köszi!
Sejtettem, hogy ez a helyzet, mert itt pár tized °C is sokat számít, de lehet akkor nem kapcsolom be ezt az opciót, vagy idővel kiméricskélem a szenzorokat.Tubica: Tud ám lenni rendetlenség is a gépben ha akarja az ember ha nem.
Pár pikcsör a gépről. Szemből és oldalról is.
Ha van ötletetek hogy rendezzem el a tartályt, vagy hova rakjam meghallgatlak benneteket... lehet eddig valamilyen megoldást elfelejtettem.
Leeresztésre is jöhet ötlet ha van, hogy az alsó ventinek ne legyen útban.Aquaeroból lefele látható cső megy a T idomba, a mellette felfelé található cső pedig a T-ből a VGA-ba.
Csap a táp mellett, hogy biztos legyen a hatás.
Gépet nem tudom kiforgatni, ezért készült csak ez a két kép, de a radi felfogatás készítésekor kihúzom a helyéről és lefotózom remélhetőleg rendezettebb állapotban is.iszilard: Na alakul a rend?
[ Szerkesztve ]
Podium Hub + Cluster Pack és váltófül Kormányos topiklakók részére 40K, QR2-vel 63,5K, vagy külön a kormányváltó is akár.... keress PM
-
oliba
őstag
Meg szeretném kérdezni, hogy az jó érték-e, ha levett oldallappal 2-3°C-kal lesz hűvösebb a gpu.
Oldallappal: 49-50°C
Oldallap nélkül: 47-48°C -
hszilard666
veterán
Kellemes estét Srácok!
Egy elég komoly kérdéssel fordulnék hozzátok:
Ti hogyan raknátok be egy DCP450 magicool pumpa tartály kombót egy Xigmatek aquila házba? Nem igazán találtam épített vizes buildet ebbe a házba a neten, és ötletem sincs igazán hogy hova tegyem a cucclitKeresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
jones965
Modder
válasz hszilard666 #33614 üzenetére
Amennyiben nincs szükség a táp előtti tárolókra, akkor egyszerű a képlet.
-
hszilard666
veterán
-
proci985
MODERÁTOR
-
proci985
MODERÁTOR
válasz hszilard666 #33618 üzenetére
nem mondtam, hoy mukodni is fog, de oda eselyes szvsz
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
hszilard666
veterán
válasz jones965 #33620 üzenetére
Jaa Azt gondoltam hogy a fekete fehér cage re gondol az Úr ahova a kábelek vannak begyömöszölve a Prci által linkelt képen Vakartam is a fejem hogy akkor fordítsam el a házat feltöltésnél?
Ha nálam lesz a kuckó akkor majd kiagyalom!
Köszönöm a segítséget!
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
aktív tag
Sziasztok.Az lenne a kérdésem hogy egy asus p9x79-hez lehet venni vrm hütő blokkot?Vagy ami kompatibilis?Mert tuningnàl nagyon meleg hiàba a ràirànyított venti.Vagy ezek milyen hőfokot birnak ami még nem gàz?A vàlaszokat előre is köszönöm!
-
hszilard666
veterán
Elnézést kérek az Uraktól, én voltam láma
A gyártó oldala szerint ide csak SSD megy, én meg azt gondoltam hogy 3.5 HDD isAkkor még egyszer, a HDD cage nek bent kell maradnia Megpróbálkozom majd a külső tartállyal, hátha úgy egyszerűbb lesz.
-
hszilard666
veterán
válasz totya1980 #33623 üzenetére
Asus fórumán is előfordult ez a probléma, azon kívül hogy fújatod ventivel nem sok mindent lehet csinálni. Ezek Workstation grade alaplapok, szerintem ezekre nem igazán gyártanak blokkot. Addig amúgy nincs probléma amíg nem thermal throttlingol a proci.
-
aktív tag
válasz hszilard666 #33625 üzenetére
Köszi a választ.Nem throttlingol.Egy i7 3930k-t használok benne 4.6-on.Csak 100% terhelés alatt forró.Gondoltam kitalálok rá valamit.Vagy egy nagyobb borda is elég lenne de azt se találok.Gondolom csináltatni lehetne.Előtte egy asrock x79 extreme4 volt.Abba throttlingolt.Akkor azt a vrm hőmérséklet miatt csinálta?Azt hittem hogy az a cpu hőmérséklet miatt volt.
-
aktív tag
válasz hszilard666 #33628 üzenetére
Jól van köszi.csak gondoltam rákérdezek.Mert láttam videót ahol elfüstölt.Mondjuk nem ennél a lapnál.De akkor kicsit megnyugodtam.De gondolom csak letilt mielőtt elfüstölne.Meg az a baj hogy azt monitorozni se tudom hogy milyen hőfokokat ér el.A másik kérdésem ha már segítetek a raijintek tritonrol mi a vélemény?Tudom hogy nem igazi épített víz de lehet hogy vennék egyet.Mennyire érdemes azt bővíteni?
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz totya1980 #33629 üzenetére
az elfustoles elsoszerias x79-ud3nal volt. utanna javitotak a VRMet. kell a hutes mert zabalnak a procijaink, de ennyi.
itt jellemzoen az epitettekhez ertunk csak. ha epiteni akarsz, akkor EK / Phobya / XSPC rendszerek vannak 50tol kezdodoen, azok rendesen bovithetoek.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Akcok94
senior tag
Hello,
Mabfondoltam szét szedem és kitisztittom a rendszert mert gyengén ment vissza a víz a tartályba(ezért cseréltem le a ddc egy d5-re).
És ilyen zöld trutyi van bele kövesedve. Ezt hogy tudom kiszedni?
[link]
[link][ Szerkesztve ]
Tévedni emberi dolog, de igazán összekutyulni valamit csak számítógéppel lehet.
-
DigitXT
nagyúr
válasz Akcok94 #33632 üzenetére
Gyönyörű! Üdv, a klubban... Először is vedd le a JetPlate-et, aztán mosd le
a cuccot. Jó esetben "kövesedésről" szó sincs, s a nagyját a folyó víz is lehozza.
(Utána el lehet gondolkodni, hogy a csatornákból hogyan piszkálod még ki, LOL.)https://hardverapro.hu/apro/ibike_mono_adventure_3000w_sok_extraval_elado/friss.html
-
hszilard666
veterán
höhö visszamondtam a xigmatek aquila rendelésemet, megpillantottam egy brutál házat egy másik topikban:
Modecom alfa m1 ITX méretű MATX ház, fillérekért! Kap egy külső radit az oldalára függőlegesen és kész!Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
mrbig25
őstag
válasz hszilard666 #33636 üzenetére
"...ITX méretű MATX ház..."
Na-na...a maga több, mint 26L-es térfogatával, ezért megvesszőznének az ITX topikbancain69
Az se rossz
Eddig én is próbáltam a lehető legkisebb méretbe belezsúfolni a dolgaimat...még a házam is teljesen egyedi gyártás, de lehet, hogy beadom a derekam és én is veszek egy "nagyobb" ITX-es házat, mert jelenleg túl sok a kompromisszum. (~13L, épített víz házon belül)[ Szerkesztve ]
...
-
mrbig25
őstag
válasz hszilard666 #33640 üzenetére
1db slim 180-as radi volt.
Alapjában véve elégedett vagyok vele, de később szeretnék fejleszteni és halkabbá-hűvösebbé tenni, ehhez viszont kénytelen leszek méretet növelni....
-
kp59
aktív tag
Sziasztok!
Két hete vettem egy MSI R9 390 videókártyát és azon gondolkodom hogy ha lehetséges vennék rá valamilyen vízhűtés megoldást.
Nem a hőmérséklete miatt venném mert most vettem a házra jó kis ventilátorokat amik szépen megmozgatják a levegőt és nem is hangosak. A videókártya ventilátorai sem forognak olyan nagy fordulaton és biztos sokakat nem zavarna a hangjuk de én még ezt a hangot is szeretném tovább csökkenteni ez pedig ha jól tudom csak vízhűtéssel lehetséges.
Mivel ez egy 390 sorozatú kártya ami az idén nyáron jött ki nem tudom hogy van-e már rá vízhűtés és ha igen akkor melyik típusok azok amelyek jók lennének rá.
Tudnátok ebben nekem segíteni?
-
kp59
aktív tag
válasz Snip3r_HUN #33643 üzenetére
Bocsánat nem vagyok jártas ebben de most utánanéztem.
Talán ez lesz a száma : 912-V308-041 (legalábbis ez van a dobozán lévő matricán feltüntetve egyéb más számok mellett).
-
-
carr
őstag
Elkezdtem múlt7en kitakarítani a kuckót (Bitfenix Outlaw). B@sszus... hogy ez milyen szűkös lesz így...
A tartálypumpa magas, mint az eifel torony, a csöveket ki tudja hogy fogom rendezetten elvezetni a csatlakozási pontokhoz, stb... jáj, mit össze kell még agyalni, hogy szép is legyen, halk is legyen, tartós is, meg jó is...[ Szerkesztve ]
360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
kp59
aktív tag
válasz Snip3r_HUN #33646 üzenetére
Köszönöm.
-
woros
őstag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek miért van az, hogy a h110i gtx 2 ventije cicergő hangott hallat? Ha lehúzom őket akkor eltűnik a hang. Balanced es performance módban elég erőteljes a cicergés. Táp 600W, konfig adatlapon. Előre is köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- LEGO klub
- Autós topik
- Külpolitika
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Sorozatok
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest