Új hozzászólás Aktív témák

  • vilag

    tag

    válasz sztanozs #2752 üzenetére

    Először is köszönöm a választ!

    Röviden: ebben a programban userformon töltött adatokból ügyirat generálható (természetesen különböző vizsgálatok, szabályok futkorásznak).
    A lényeg az lenne, hogy a már korábban itt közzétett vonalkódos programrésszel elkészül egy vonalkód amit most már szeretnék rá is nyomtatni az ügyiratra. Eddig nem került rányomtatásra az ügyiratra.
    Az ügyirat releváns adatai (a vonalkód által fedett számot is beleértve) egy ideiglenes fájlban tárolódik is.

    Ennek oka az, hogy az általam írt postakönyvbe, így a postázást végző kollegina a szám bepötyörészését követően a szükséges adatokat importálja a postakönyvbe, így neki nem kell még egyszer a szükséges adatokat felvinnie.
    A vonalkód rányomtatása pedig azt a célt szolgálná, hogy a számsor begépelésétől is megkíméljem.

    A szépséghiba ugye ott van, hogy ehhez a szükséges betűtípusnak telepítve kell lennie azon a gépen amelyről az ügyirat nyomtatódik.

    Mivel nem önálló program lenne, hanem a már meglévő programba kerülne beépítésre, mindenképpen Visual Basices megoldást keresek.

    A rendszergazdai jogosultság elméletileg nem gond.

    Először olyanban gondolkodtam, hogy csak vizsgálja meg, hogy jelen van-e a szükséges betűtípus és ha nem akkor adjon egy rövid figyelmeztetést és egy telepítési útmutatót, majd indítsa el a betűtípus fájlt, hogy a felhasználó telepíteni tudja, de sajnos ez sem vált be, mert nem volt hajlandó elindítani a fájlt.

    Addig eljutottam, hogy followhyperlink-el meghívtam a fájlt, kaptam is gyári hibaüzenetet, hogy egyes fájlok megnyitása veszélyes lehet, de a fájl mégsem indult el.

    Na meg persze sokkal elegánsabb (és biztosabb) lenne, ha mindez a felhasználó (tudta és) beavatkozása nélkül történne, tudjuk az hová vezethet...

    Mindent figyelembe véve kérlek téged/titeket, hogy visual basic segítségével próbáljuk meg megoldani a problémát.

    Egyszerűen nem értem, hogy mi lehet a probléma.

    Bár ezeket nem értem:

    Declare Function WriteProfileString Lib "Kernel" (ByVal lpApplicationName As String, ByVal lpKeyName As String, ByVal lpString As String) As Integer
    Declare Function CreateScalableFontResource% Lib "GDI" (ByVal fHidden%, ByVal lpszResourceFile$, ByVal lpszFontFile$, ByVal lpszCurrentPath$)
    Declare Function AddFontResource Lib "GDI" (ByVal lpFileName As Any) As Integer
    Declare Function SendMessage Lib "User" (ByVal hWnd As Integer, ByVal wMsg As Integer, ByVal wParam As Integer, lParam As Any) As Long

    (...)

    FontRes$ = Left$(FontPath$, Len(FontPath$) - 3) + "FOT"

    Ret% = CreateScalableFontResource(0, FontRes$, FontFileName$, WinSysDir$)

    Nem tudom mire jó az, hogy "ttf" kiterjesztés helyett "FOT" kiterjesztést ad (vagy virtuálisan ad) a fájlnak.

Új hozzászólás Aktív témák