Új hozzászólás Aktív témák
-
sziku69
senior tag
Az utóbbi időben, de az elmúlt pár évben már a bőrünkön érezzük a kímaváltozás súlyát. Nem hinném, hogy a természet csak "úgy játszadozik" velünk.
Ezek a rendkívüli erejű viharok, amik itt nálunk (is) vannak, már milliárdos károkat okozott nagyon sok embernek.
Gondolom itt a PH-n is akadnak szép számmal károsultak.
De nemcsak nálunk jelentkeznek ezek a problémák. Olaszország, Szerbia, Németország, USA, is megkapta már rendesen a természettől a "büntetést".Tulajdonképpen ezért szeretném létrehozni ezt a topikot, hogy ide gyűjtsük bele a viharokkal kapcsolatos eseményeket, előrejelzéseket, jó és rossz élményeket. Valamint képeket is.
Gondolom ezzel a témával már sokan szembesültetek mostanában, vagy régebben.
-
Vakegérke
veterán
Csak hogy képben legyek...
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Sirandrish
legenda
Az asszony a nagy rajongója az időjárásnak, bár ilyen melegben én is komálom a zivatarokat
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Sirandrish
legenda
Van olyan képed amit azzal csináltál?
Asszonyt érdekelne egy olyan teló, és a fényképező a legfontosabb.Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Fr0z3n
őstag
válasz
Sirandrish #8 üzenetére
-
Fr0z3n
őstag
Gondolkoztam rajta, de ilyesmire sajnálom a pénzt. Muternak vettem nemrég egy Samsung kompaktot, nem rossz a produkciója de inkább 2in1 eszközben gondolkozom.
Andris: Nem lő szebbeket, sőt.. Tudott nagyon pocsék minőséget produkálni. Viszont annak nagy előnye, hogy a záridő növelhető akár 30 mp-ig ha jól emlékszem, illetve az optikai zoomot nem pótolja semmilyen digitális. Kivéve ugye a lumia 1020, de nálam a wp nem alternatíva.
Remélem jönnek páran, akik aktívak lesznek a topikban. Szívesen néznék képeket. Bár ott a mobil fotós topik, de nem igazán erre a témára koncentrálnak. Elég idény jellegű ez a fajta fotózás.
[ Szerkesztve ]
-
Fr0z3n
őstag
Néhány naplemente:első, második, harmadik
Sajnos rengetegről lecsúsztam, mert ezek csak néhány percig láthatóak ennyire élesen.
Végére a grátisz kép: [link] Ettől szó szerint féltem. Alá mentem utána, néhány 10 méter magasan úszott, majd egyszer csak szószerint leesett a mező felett. Ahol földet ért, deres lett a föld, mint ami átfagyott. Jelzem nyár volt, és vagy 25-26 fok.
[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
legenda
Megpróbálom rávenni az asszonkát hogy nézzen be, vagy legalább adjon néhány képet.
Képes 1-1 felhőről is 30-50 képet lőni. Mondjuk neki villámjai nem igen vannak, de felhőkről, meg ilyenekről van 1000Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Just_Reboot
addikt
Csemő beszáll!
-
Vakegérke
veterán
Ha már felhők...
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
sziku69
senior tag
válasz
Sirandrish #17 üzenetére
Pedig jöhetnének a képek.
Nagyon jók a vihar előttiek, amikor kettévágja az égboltot.
Vakegérke, ezek a tegnapi képek? P. Lőrincen megint volt egy kis eső.
[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
legenda
Mi a 9.-en laktunk és onnan lett lőve néhány kép. Majd délután megmondom neki hogy töltsön fel párat
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
sziku69
senior tag
Mint amerikában a hurrikánok idején.
-
sziku69
senior tag
Emlékszem, gyerekkoromban nem voltak ilyen viharok. Egyszer talán. De az is csak egy sima jégeső volt. A 70-es években nővérem hozott haza az óvodából biciklivel. A házunktól 3-400 méterre kapott el minket. Csak úgy kopogott a fejemen a jég.
Voltak zivatarok, de nem ilyen erős széllel, és nem ennyi esővel.
Talán mindenki számára a legemlékezetesebb, a 2006 augusztus 20
-
sziku69
senior tag
válasz
Sirandrish #27 üzenetére
Szia. Sikerült az asszonyt rábeszélni?
-
Sirandrish
legenda
-
sziku69
senior tag
válasz
Sirandrish #32 üzenetére
Aha, szóval távol éltek egymástól?
-
Sirandrish
legenda
Nem, együtt élünk. De külön gépünk van, aztán kb sose PH-zott még, szóval hiába mondom neki hogy mit keressen
-
Sirandrish
legenda
Néhány kép...nem válogattam csak néhányra rányomtam.
Ezek az FB-re felrakott kicsinyített képek...majd küldök normál méretüeket is..
Rengeteg van még...naplemente, felhők, viharok...Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Drótszamár
őstag
Persze, mert nem volt belőle ekkora médiahiszti.
Régen ha jött egy szlovéniából átcsusszanó szupercella, és szétcsomagolta Cseralakos települést, akkor arról tudott a szomszédos 3 falu, ma meg 5 perc múlva ott az indexen és az egész világ olvashatja.
Az 1924-es Bia-Vác tornádóról nincs fotó, ma meg egy apró nem mezociklonális tubát is lefotóz 3 ember mobillal.
( 2b || !2b ) az itt a kérdés...
-
Fr0z3n
őstag
Jöhetne már valami amit lehet fotózni. Megdöglök ebben a melegben
-
Vakegérke
veterán
-
sziku69
senior tag
válasz
Sirandrish #35 üzenetére
Ezek nagyon jó képek. Az asszonykád valamit tud!
(#36) Drótszamár : Én nem mondanám médiahisztinek. Ennyire sűrűen sosem voltak még ilyen erejű viharok.
-
Drótszamár
őstag
Réthly Antal: Időjárási események és elemi csapások magyarországon 1801-1900-ig
1300 oldal, 100 év Jó olvasgatást
Felütöttem a közepén, csak egy kiragadott példa: 1839 szeptember 3. Ruszkinóc
Borzalmas jégzivatar pusztított, néhány perc alatt a jég az ablakokat, a háztetőket, a fákat , a terményeket tönkre tette, ui a későbbi aratás miatt a gabona még lábon állott. A melegebb helyeken, és az árkokban még harmadnap is feküdt a jég, nagy összefagyott darabokban.Van benne májusi fagy, villámárvíz, karácsonyi villámlás, jégverés, zivatar, eőzés utáni sziklaomlás, stb...
Régen is voltak nagy viharok, ma is vannak nagy viharok. A mostaniakról sokkal több infó jut el az emberekhez, ezért úgy tűnik, hogy több van.
( 2b || !2b ) az itt a kérdés...
-
sziku69
senior tag
válasz
Drótszamár #41 üzenetére
Csak remélni tudom, hogy neked lesz igazad. Nem bánnám, ha a gyerekek, unokák, egy normális világban nőnének fel.
(#42) tomcsi23: Szia.
-
sziku69
senior tag
Így néz ki az Ótátrafüredi hegyoldal, a Magas-Tátrában, a 2004-es vihar után 9 évvel.
-
Fr0z3n
őstag
Most hallgattam a rádiót, ide az Alföldre mond egy kis esőt délután. Na az tuti nem fog szépen jönni, hátha egy pár fotóra jó lesz.
-
sziku69
senior tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Bontatlan - Eredeti visszapillantó LCD 4,3 col tolatókamerához
- Újszerű 185/65 r15 Nexen Snow G 3 gumik felnivel +ajándék Michlein dísztárcsák.
- Újból elérhető Nitro Concepts S300 székek több színben.
- Gamer szék noblechairs EPIC Mercedes-AMG Petronas Formula One Team E.D. BONTATLAN és1db összeszerelt
- NESPRESSO Essenza Mini ( 1év gari ) (Kapszulás)
Állásajánlatok
Cég: Morgan Stanley
Város: Budapest
Cég: Devops Team Kft.
Város: Budapest