Új hozzászólás Aktív témák

  • -NoVa-

    addikt

    Na akkor egy kis revízió a TWS-ek minőségéről.

    Szoktam emlegetni, hogy a méret/akkuidő szűkös fizikai korlátai miatt kemény kompromisszumokat hoznak hangban a TWS-ek. Most adott a lehetőség, összehallgattam a LinkBuds S-emet, Buds 2 Pro-mat az új kedvenccel. Itt megvan a szeparált BT vezérlő, DAC, erősítő szekció, és elkülönül az IEM-től, amibem megmarad az akkusztikai tér, és a hely a drivereknek, megfelelő csövezés hosszúsággal fizikailag rendesen behangolt eszköz, nem DSP profilokkal varázsolnak hátrányos helyzetből valamit.

    Persze kellemesen zenél a Buds 2 Pro is, szeretem a Sony kicsit energikusabb hangját. Térben a Samsung jobb, egész szellős, egy kis atmoszférát teremt, de... Érzékletesen próbálom viszonyítani. A két hagyományos TWS nagyjából olyan, mint elnézegetni egy fotót a monitoron egy hegytetőn fotózott panorámáról. Szép, szép, látványos, ok, semmi extra. Utána a Go Pod egy felső kategóriás IEM-mel pedig maga a hegy, a teljes lélegzetelállító valójában. Van még azért pár apró lépcső az élő előadásig, de sokkal, sokkal közelebb szól ez most így a DAP + asztali erősítő szettemhez minden kábel és macera nélkül LDAC 24/96 -on hallgatva, mint szinte bármi. Röviden, tömören, egyszerűen le vagyok nyűgözve. Nem vártam ennyit.

    Persze rögtön frissítettem FW-t, rádugtam mindenfélét, vontam le kezdeti konklúziókat. Többek között azt, hogy mindenre ez sem képes, sőt, néha egyenesen rettenetes páros. A Beyerdynamic Xelento -ból pl a legrosszabb oldalát hozta ki, vékony, visítós kellemetlen irányba tolta az amúgy természetes, és telt hangú fülest. Ebben sok szerepe van az earhook hosszának is, kissé felhúzná a hallójáratomból, így az illeszkedése, szöge sokat romlik, szóval ez jöhet az én fülformámból is. Kicsit jobb a helyzet pl a Shuoer EJ07-tel. Ez az a füles, ami még a Gryphon 2x1W-járól sem mutatja meg a maximumot, 2x3W-ot simán elkér a sok elektrosztatikus driver miatt. Szól a Go Pod-ról, de ugyanúgy, mint a Go Blu-val, ezzel sem fogom használni.


    Minden mással viszont... 300 Ohm-os earbud, könnyedén:

    A nyitóképen rajta lévő SoftEars RSV 5 armatúrás, érzékeny, könnyen hajtható, és a legkisebb alapzajt is megmutatja. Szép csöndes maradt, az automatikus, ellenállásfüggő erősítő szintállítás kiválóan teszi a dolgát. Ugyanúgy pl a 32 Ohmos dinamikus driveres Tanchjim Oxygen -ből is kihozza a telt, tiszta, zenei oldalát.

    És fenomenálisan zenél planarral is. Jópár gyártó belekezdett már TWS - planar próbálkozásba, de általában pont az akku / erősítő teljesítményigény oldala miatt aztán félbehagyják. Itt minden adott. 14.8mm óriási driver, akusztikai tér előtte, mögötte, és kész. Nehéz eldönteni, hogy ez, vagy az RSV hozza ki a legjobbat a Go Pod-ból, de ez az a fajta döntés, aminél minden opciójával eszméletlenül jól járok :)


    TWS-es viszonylatban korrektül nekem való fapados hozzáállást képvisel. Nincs app (csak az FW upgradehez), nincsenek featurek. Az érintésérzékeny fémfelületen lehet a számléptetés / play / pause alapdolgokon felül nyomvatartással vagy tap + nyomvatartással hangerőt fel/le állítani oldalfüggően, BT párosítást meg resetet kiváltani, és kész. Nincs transzparens módja, azaz van, félig kihúzom a fülest, és hallom a külvilágot, vagy flathead earbuddal használom, ha az kell. A kialakítása miatt tart stabilan akkor is. Nem világít, nem villog, nem csinál reflektort a füleimből éjjel, csak BT párosítás és töltés alatt használja a felső fém közepén egy apró ponton át kiszűrődő piros/kék ledet. Ízléses, rettenet jó. A csatlakozója cserélhető, 2pin és MMCX is járt hozzá, nem kell adaptereznem earbudokhoz.

    Szóval megint egy rétegigényt kielégítő bigyó, ami tisztán a hangminőségről szól. És le vagyok nyűgözve.

Új hozzászólás Aktív témák