Új hozzászólás Aktív témák

  • SystemRoot

    őstag

    válasz pc-user #3901 üzenetére

    Ismertem ezt az egyszerű és buta "érvet".

    Elmondom az egyik megdöntését amit most találtam ki. Hinni kell a spagettiszörnyben, mert a jutalmad az örök élet és örök boldogság, plusz Isten leszel te magad is. És ha a kereszténységben hiszel akkor pokolban égsz örökké, kínok közt. Az elv szerint a legnagyobb nyereséggel és legminimálisabb kockázattal az jár ha a spagettiszörnyben hiszünk. :U Hajrá higgyen mindenki a spagettiszörnyben.

    kymco:

    nincs most időm átolvasni amit írtál, csak beleolvastam:

    az Izraelről szóló kinyilatkoztatásokban, nincs érv eszerint hogy miért ők a választottak, te pedig ebből olyan következtetést vonsz le hogy akkor ugyanolyanok mint bárki más? Hát pont hogy akkor kb a két szép szemükért választotta eszerint az úr őket, márpedig pont ezt próbáltad tagadni korábban.

    A hit-re, pedig megint nagyon bele akarod értelmezni amiről beszéltél, nekem úgy tűnik hogy itt ott bele lehet értelmezni, de hogy ez szándékosan úgy lett volna megfogalmazva hogy ezt olvasd ki belőle azt már valószínűtlennek tartom. A legtöbb idézet amin be akarod ezt mutatni, nem is a hitről szól, hanem már eleve Isteni-ember kontaktusokról és kapcsolatokról, ott pedig értelmetlen a hitet definiálni, hiszen megbizonyosodás van(empirikus, látható dolog, Isten beszél hozzá, tűzoszlop+felhő formájában vezeti őket, itt nincs értelme a hitet definiálni, viszont nem hinném hogy hozzád hangon beszélt, vagy materializálódott volna előtted, ugye? Akkor a te hited nem lehet ugyanaz, neked feltételezned kell hogy ő létezik.)
    Továbbá sok helyütt szerintem nem is lehet beleértelmezni azt a definíciót amit te szeretnél, hiszen sok helyütt egyértelműen látszik hogy a hit szóval az Istenben (létében) való hitre gondolnak(bíznak benne, remélik, elhiszik hogy van).

    Egyelőre nem tudok többet reagálni.

    [ Szerkesztve ]

    Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.

Új hozzászólás Aktív témák