Új hozzászólás Aktív témák

  • megema

    őstag

    Sziasztok!

    Fel kéne húznom egy szög egyszerű DNS szervert az Ubuntu 14.04.1-es házi szerveremre, mert a net szolgáltatómtól kapott router nem alkalmazza a beállított port forwarding-ot / DMZ-t, ha belső hálózatból szeretném elérni a külső címemet (legyen az IP, vagy arra mutató domain). A saját routeremen (ASUS RT-AC66U) gyári szoftverrel nem találtam megoldást egyéni DNS bejegyzés hozzáadására, és csak emiatt nem szeretnék szoftvert cserélni. Ha valaki mégis tud rá megoldást, az is érdekel.

    Tehát azt szeretném megoldani, hogy az Ubuntus gépem a hozzá intézett domain lekérdezések közül csak azokat kezelje, amikhez van bejegyzés készítve. A többit továbbítsa a router felé. Ezt mivel tudnám a legegyszerűbben megoldani? A korábbi, utólagos szoftverrel használt routernél egyszerűen a hosts fájlba kellett beleírni a kívánt domaint, mert az ott gyűjtötte a fix IP kiosztásokat. Egy ilyen megoldásnak örülnék a legjobban.

    --------

    A másik dolog, ami érdekelne, hogy hogy kezeli a dual LAN-t az Ubuntu. Jelenleg a privát feladatokra a "fizikális" gépet használom, a publikusakra (webszerver, levelezés) pedig Virtualboxban futtatok egy Ubuntu Servert. Felmerült bennem a gondolat, hogy fizikálisan is el lehetne különíteni a kettő hálózati forgalmát, ha a másodlagos LAN csatit kiosztanám a virtuális gépnek és a kábel másik vége nem a saját routerembe, hanem a szolgáltatóéba menne. Láttok benne fantáziát? Lenne értelme?

Új hozzászólás Aktív témák