Aktív témák

  • #40553216

    törölt tag

    válasz totyax #28687 üzenetére

    "A unicode általános bevezetése és ráerőszakolása a felhasználókra tulajdonképp lustaság, hiszen így nem kell kódlapokkal foglalkozni.">tehát a feladat egyszerűsítésére való törekvés hiba? és az a jó, ha ilyen szarokkal kell foglalkozni, mikor mondjuk "ha valaki más országokból érkező fájlokat kap az ő karakterkódolásuk szerint. Ez azért nem túl gyakori." de igenis, manapság ez már elég gyakori. mondhatnám, mindennapos. tudod, kitalálták az internetet, és ez biztosítja ezt a lehetőséget is.ezeket a béna kódlapokat az ms nyilván azért alkalmazza, mert lusta elérhetővé tenni minden felhasználónak egyszerre az összes nyelvi támogatást, mert nem kell az neki. 2010-ben nevetséges, hogy a beállítások mélyén kell túrkálni, ha egy orosz vagy éppen kínai kollega emailt küld, és nem tudom elolvasni windowson. ja, ilyen nincs, mert nem használok windowst.
    és tudod, az unicodenak az lenne a lényege, hogy minden nyelven külön kártyaparti nélkül használható minden egyből. szemben ezzel az M$ hozzáállása: vedd meg a másik nyelvűt is, hogy képzeled, hogy más nyelveken is akarsz kommunikálni a világgal? ingyen?

    ezek szerint számodra már az is baj, hogy a Linuxokat egyszerre az összes elérhető nyelven használhatod, egy katintással.

    még egyszer: "egy egyszerű csatolást az ember nem bír megnyitni, vagy egy audiolejátszó nem bír fájlokat lejátszani csak azért mert ékezetes karakterek vannak a fájlnévben">ilyen nálam nem volt, audió téren sem.

    de utána olvashatsz:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Unicode
    http://hu.wikipedia.org/wiki/NTFS
    [ennél elgondolkozhatsz, az M$ miért utf-16-ot használ az ntfs-ben a fájlnevekhez. gondolom, ott (is) szar lenne (az amúgy általad istenített módon) kódlapokkal varázsolni.]
    http://hu.wikipedia.org/wiki/UTF-16

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák