Aktív témák

  • dbius

    veterán

    válasz Siriusb #12474 üzenetére

    Miért lényeges, hogy a conky csak a compiz felállása után induljon el? Nekem most gnome alatt előbb jelenik meg a conky, majd utána indul a compiz, semmi bajom nincs vele.

    a sleep parancs nevéből adódóan altatja a gépet a megadott másodpercig, amint előttem írták, a && jel annyit jelent, hogy megvárja, amíg a jel előtti parancs lefut, majd utána indítja a jel utáni parancsot (kat) - igen, tudom nem te kérdezted, nem is akarom a füledbe rágni :D -

    Javaslatom: Én a compizt a fusion-icon indításával futtatom. Amennyiben Te is, akkor a munkameneteken belül válaszd ki a fusion-icont, majd szerkesztés:

    alapesetben ennyi van csak:

    fusion-icon

    ezt írd át erre:

    fusion-icon && sleep 5 && conky

    Ez elméletileg annyit csinál, hogy elindul a compiz, majd ezt követően vár még 5 másodpercet és utána indítja el a conkyt.

    Próbálkozhatsz a sleep parancs időértékének változtatgatásával is.

    Szerk: amennyiben nem a fusion-icon-nal indítod el a compizt, akkor értelemszerűen a compizt indító munkamenetes sort kell szerkesztened!

    Igazából azért javaslom ezt a módszert, mert - én legalábbis - nem tudom, hogy ubuntu a munkamenetekben megadott programokat, szolgáltatásokat milyen sorrendben indítja el, és nincs is olyan beállítási lehetőség, hogy valamit egy másik előtt futtasson (vagy csak én nem jöttem rá)

    Ebből adódóan ha a conky-t akarod úgy indítani, hogy sleep 10 && conky, attól még lehet, hogy a compiz a conky előtt fog elindulni, az általam javasolt megoldás ezt kiküszöböli!

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák