Új hozzászólás Aktív témák

  • D-LAN|FuRioN

    aktív tag

    válasz Egon #10249 üzenetére

    1. Ez bárhol lehet, ONT és Router közötti kábel, de lehet ONT fizikális hiba, optikai hiba, de hurok is lehet a pppoe vlanban időszakosan. Mondjuk FTTH esetén ez elég ritka. Ha van egy S/N számod és átdobod pm-ben megnézem neked.

    2. Én mindenképp külön szedném, mivel szomszédos AP-k és ha egy csatornán adnak akkor bekavarhatnak egymásnak. Persze ez attól is függ, hogy milyen a rádiós környezet. Lehet azért pakolta oda mindkettőt, mert még így is az a két legtisztább tartomány. Ha almás cuccotok van akkor nézzétek meg sztem egy Wifi Explorer Lite-al, azt hiszem ingyenes, de akár az AP is tud scannelni és megnézheted, hogy melyik csatornákon mekkora az interferencia. Ha pedig az AP közötti átugrálást szeretnéd javítani akkor Minimum RSSI -t állíts az egyiken, hogy hamarabb eldobja. Ha megnézed, hogy az adott szobában melyik AP jele az erősebb és itt néha beragad a gyengébbre akkor a gyengébb AP-n lehet próbálkozni Minimum RSSI-vel, persze ez némi kísérletezést igényel. :)

    \'\'Sebességmámor, mindenki ezzel vádol, a kilóméteróra is csak lehunyt szemmel számol, a gumi lángol, az autó szinte táncol...\'\'

Új hozzászólás Aktív témák