Új hozzászólás Aktív témák

  • [CS]Blade2

    addikt

    A spéci tó másik felén már általános tópart volt. Az, hogy nem halt meg a 2 tag, szerintem hiba volt. Ilyen nincs. Ha ezt így meglehet csinálni, akkor a helyükben állandóan ott mászkálnék az ellen körül. Utána a hamvasztás jól sikerült. A Jamie és Tyrion találkozása viszont elég lapos lett, kb, mint az Sansa és Bran, vagy az Arya és Sansa, vagy a Bran és Arya, vagy a Jon és a Theon találkozása. Ezek a találkozások nem igazán mennek mostanában. A Jon és Sansa volt talán az utolsó, ami méltó a sorozathoz. Kár érte, mert ütős jeleneteket lehetett volna csinálni.
    Még ebbe betettem volna, hogy a Jorah mondta volna a Jon-nak és a Danynak, hogy egy Samwell Tarly nevű gyerek gyógyította meg, majd a Jon beszél és közben a Dany rájön az előbb valszeg ennek a gyereknek a faterját és a testvérét hamvasztotta el élve. Kicsi ez a világ.
    A szupercsapat összeállása is eléggé összecsapott trehány munkának hatott. Itt van egy dupla ellentét, hogy kevés részt akarnak, de közben nem tudják ezeket a dolgokat normálisan levezetni, majd ennek ellenére olyan töltelék pofázós részt bevágtak az első részekbe, hogy mindenki fogta fejét az értékes percek lepörgése miatt A Gendry-t is meddig kellett győzködni? 10 másodperc. Persze megyek... ha, hogy vannak ilyen zombik, akkor oda is megyek...
    Az idő tényező pedig egyre jobban zavar már engem is. Jó lenne, ha végig ki lenne írva, hogy melyik év melyik hónapban járunk, mert, hogy erre biztosabb, hogy ezzel nem foglalkoznak, az tuti. Ha csak a Jon utazását nézzük, akkor a Bran mögött közlekedő éjkirály már tyúklépésben is 5x oda vissza bejárta a falat, és még mindig nem értek oda, sőt a Jon hamarabb felért a világ végéről, és a falon túl fog találkozni az éjkirállyal.
    A Dany oké, hogy gyors a sárkánnyal, de a Tyrion mivel ment vissza sárkánykőre? Jon még meg is említi a Danynak, hogy gyors volt, majd mennek, és a Tyrion már ott van sárkány nélkül. Némelyik karakternek a több hetes vagy hónapos utazásait összeadva már évek teltek el. Meera az Éjkirályra 1-2 hónap alatt 1 évet vert, úgy, hogy közben húzta a Brant. Még az lenne a vicces, ha hazamenne a faterért, aztán vissza Deresbe, majd a falhoz, és az éjkirály még csak akkor érne a falhoz.
    A Dragonstone-Casterly Rock távolság szerintem kb ugyanannyi, mint a Meereen-Dragonstone. Nagyon messze van. Amit az Euron tett meg, az még több. King's Landing-ből még messzebb van, most pedig még 1 annál is nagyobb utat tesz meg Essosba. A Sam Oldtown-ból a falig vissza. Addigra lemegy a tél. A king's landing-től Deresig a Robertnek hónapok kellettek. A Sam több mint 2x annyit ment csak oda.
    Az Euron megépítette az 1000 hajót, és Pyke-ról King's Landingba ért, amíg a Yara Pyke-ról Meereenbe majd Dragonstoneba. Elvileg a Narrow Sea-nél kb. integethetett volna az Euronnak, akkor pont ő is ott ment el,
    hogy beszéljen a Cersei-vel. Nincs azzal baj, hogy a jelenetváltással időben is váltunk, és lehet, hogy a másik karaktert fél évvel korábbról látjuk, de legyen átgondolt: az nem fér bele, hogy találkoznak, majd onnan az egyik 1 évet utazik, a másik 3 évet, majd 1 év után találkoznak, és a 28 éves tag 3 év utazás után 29 éves.
    Szerintem beleestek abba a hibába, hogy a lassú történetvezetésű első évadokhoz túl nagy kontinenst választottak a hónapig tartó utazásokkal és a sok szereplővel, most pedig nincs elég játékidő, és azóta 5x gyorsabbak lovon és gyalog is.

Új hozzászólás Aktív témák