Új hozzászólás Aktív témák

  • Patice

    nagyúr

    Sziasztok!

    Lenne egy kis problémám és segítséget, tanácsot szeretnék kérni. már kb. 4 éve van egy 1043-as routerem és eddig a gyári FW-rel szépen tette a dolgát, nem volt égető szükségem más FW-re.

    Nemrég beruháztam egy Synology DS213-as NAS-ra 2x2TB merevlemezzel és nem vagyok megelégedve a belső hálón elérhető sebességgel. A PC-men Win7 64 bites OP rendszer van és hálózati könyvtárakként felcsatoltam a NAS megosztott mappáit, hogy lássam a gépemen TC-ben.

    TC-ben, ha elindítok egy másolást/áthelyezést a PC-ről a NAS-ra (CAT5e kábelekkel vannak összekötve), akkor kb. 25-30 MB/s a legnagyobb elérhető sebesség. Ezzel nem vagyok megelégedve, a duplájára számítottam, vagy legalább a 1,5x-ére.

    Lehetséges, hogy a gyári FW miatt ennyi csak az írási és olvasási sebességem?

    Gyári FW-ből van tudtommal 4 frissítés. Jelenleg a 3.-at használom, mert a 4.-kel nem tudta a router kihajtani a 20/10-es netemet. :))

    Ha egy másik FW többet tudna sebességben, akkor hajlandó vagyok feltenni egyet, de ebben az esetben olyanra lenne szükségem, ami stabil, nem fagyogat és van minimál grafikus felülete (angol nem gond), hogy be tudjam állítani. Linux-ban annyira nem vagyok otthon, ezért kellene a GUI. :)

    Előre is köszönöm a válaszokat!

    Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

Új hozzászólás Aktív témák