Új hozzászólás Aktív témák

  • ABE

    őstag

    válasz Satellite #4673 üzenetére

    Igen, sikerült már két HP notin is megoldani a dolgot, de a módszernek működnie kell szerintem más gépen is. Leírom bővebben, hátha mást is érdekel:

    Először a chipsetnek megfelelő SATA drivert kell leszedni (én az Intel honlapról származó Matrix Storage Managerből nyertem ki), majd be kell menni az eszközkezelőbe, és a merevlemez vezérlőnek manuálisan meg kell adni azt a drivert, ami pontosan a gépben lévő típusú vezérlőhöz tartozik. Itt asszem szól a rendszer, hogy nem kompatibilis a driver, de tovább kell nyomni, felmegy az. A lényeg, hogy a vezérlőhöz pontosan passzoló drivert válaszd ki a listából. Utána újra kell indítani a gépet, de irány a BIOS, mielőtt még a Windows elkezdene betölteni. Itt átállítod a SATA módot, és ezután már be kell töltenie a Windows-nak kékhalál nélkül.

    Szóval az egész trükk lényege annyi, hogy az új driver csak újraindítás után "aktiválódik", és közben állítod át a SATA módot. Én leginkább azt tudom elképzelni, hogy nem a megfelelő drivert rendelted hozzá, és azért van kékhalál. :F

Új hozzászólás Aktív témák