-
IT café
Tomato firmware
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz Lasersailing #8800 üzenetére
Advanced/Wireless beállításoknál mi van?
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Kitakat
aktív tag
Sziasztok
A FreshTomato AMR menyivel tér el a shiddy féle verziotol?
Csak updat-m a shiddy-t és müködik vagy kell vele bajlodni?
Screenshot ok nincsenek valahol hozzá?Köszönöm a Válaszokat
-
addikt
válasz Lasersailing #8803 üzenetére
A Transmit power értéket te írtad 200-ra vagy az a default? Próbálj ott egy 0-t esetleg.
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
törölt tag
melyik országkóddal adja ki az összes 5 ghz-es csatornát a tomato?
-
Atlantisz48
őstag
Sziasztok,
A FreshTomato-t csak ARM-es routerek támogatják, vagy MIPSEL is? (Asus RT N66U)Most olvastam.....csak ARM
Ebben az esetben, a fent említett routerre a Shibby féle Tomato a létező "legfrissebb" fw? (2017.05)
Gyárin kívül.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Atlantisz48 #8806 üzenetére
-
Atlantisz48
őstag
válasz Intruder2k5 #8807 üzenetére
Wooow szupeer
Köszönöm -
tjsz
Topikgazda
válasz Atlantisz48 #8806 üzenetére
-
blakey
titán
Freshtomato 2018.3
2018.3 - 2018.06.22
----------------------------- php: updated to 7.2.7
- dnsmasq: update to 2.80test2
- iptables: updated to to 1.6.2
- libcurl: updated to 7.60.0
- nano: updated to 2.9.8
- sqlite: updated to 3.24.0
- tor: Updated to 0.3.3.7
- xl2tpd: Updated to 1.3.12
- entware: download installer scripts over https
- dnscrypt-proxy: remove unneeded public-resolvers.md file from build
- dnscrypt-proxy: define own timeout and number of tries for wget to use local copy of server list much quicker than with defaults
- www: tools-wol.asp: WOL bugfix
- www/status-overview.asp: fix wireless show/hide state retension
- www: advanced-vlan.asp: cosmetics
- www: status-overview.asp: cosmetics
- router/www: advanced-tor.asp: fix search for specified words
- router/www: advanced-tor.asp: allow to enter "SocksPort" also in Custom Configuration
- router/Makefile: add PARALLEL_BUILD directive to dhcpv6
- router: httpd/rc: fix warnings in compiler
- router: rc: fix warnings in compiler
- kernel: tweak input class modules, removing mouse/joystick support[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
MODERÁTOR
-
blakey
titán
válasz Intruder2k5 #8812 üzenetére
Feltettem és jónak tűnik.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Kitakat #8814 üzenetére
Mindenképp ajánlott az NVRAM törlése, sokminden változott azóta, tehát ha felteszed akkor mindent előről kell beállítani, hogy jól működjön. Van aki nem csinált semmilyen resetet és nincs gondja de én csináltam, így semmi gondom nincs a rendszerrel.
-
tjsz
Topikgazda
Sziasztok!
Korábban már vesézgettük ezt a log-okat pendrive-ra mentő dolgot és sajnos az utóbbi hónapok eseményei csak megerősítették bennem azt, hogy sima pendrive-ot log írásra/mentésre nem érdemes használni.
3 különböző helyszínen is előjött ugyanaz a hiba jelenség: a pendrive (lehetett akármilyen márkás) egy idő után elérhetetlenné vált, SŐT a router a rendszeres és ütemezett (minden hétfőn 6:00-kor) újraindítása után elérhetetlenné vált. Az ütemezett újraindítást vagy további 2 manuális újraindításnak (ki-bekapcs) kellett követnie vagy ki kellett húzni a pendrive-ot a router-ből és utána újraindítani. Mind3 helyszínen Asus N18U router van, Shibby féle 140-es firmware-el.
Meglátásom szerint ha csak Bandwidth ill. IPtrafic adatok tárolásáról lenne szó, akkor nem lenne gond, mert ezen file-okat nem írja olyan sűrűn, mint pl. a webmonitor ill. a system log-okat. Mivel ez utóbbi 2-t sűrűn írja, ezért azt már az pendrive nem bírja és kipurcan egy idő után.
A tomato-val már nem mount-olható pendrive-ok pedig írásvédettnek tűnnek.
A kérdés csak az, hogy webmonitor ill. a system log írási sűrűségét nem lehet valahogy csökkenteni? Mondjuk valami cache-be (sima memória), amit mondjuk óránként kiir pendrive-ra?
-
tjsz
Topikgazda
Sziasztok!
Szerintetek lehet a tomato-beli DHCP szervert úgy konfigurálni, hogy MAC cím alapján más hálózati mask-ot adjon adott DHCP kliensnek?
Pl. 192.168.1.1-es routeren fut a Tomato (mask: 255.255.255.0), DHCP bekapcsolva, de 00:11:22:33:44:55 című kliensnek a mask 255.255.255.240 legyen
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Szerintem ezt dnsmasq-val (ezt használja a Tomato is) csak két külön subnetre (range-re) tudod megadni.
Muszáj egy subnetben lenniük?"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Atlantisz48
őstag
Sziasztok!
Feltettem a FreshTomatot-t, beállítottam minden eddig nagyon szuper
Viszont a Transmission-nál ha hozzáadok egy új torrentet, akkor nem indul el, hanem a következő hibaüzenetet írja:Could not connect to tracker
Ez mitől lehet? Valamilyen beállítást kihagyhattam?
-
mobilizmo
addikt
válasz Atlantisz48 #8820 üzenetére
Ha a "mag"ról van szó, akkor ott hetek óta problémák vannak a trackerrel.
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
MODERÁTOR
válasz Atlantisz48 #8820 üzenetére
Szia!
Router módban működik a vas, vagy esetleg switch módban? Ha SSH-n belépsz, válaszolnak pingelésre az oldalak? Pl. a Google?
-
Tav-Csoves
őstag
Sziasztok!
Ha egy Asus RT-N18U routeren annyira sok adat halad át, hogy a cpu állandóan 100% viszont a hűtését ventilátorral folyamatosan 75 Celsius fok alatt tartjuk, lehet baja a routernek? -
MODERÁTOR
válasz Tav-Csoves #8824 üzenetére
Szia!
Nem lesz baja...
-
Atlantisz48
őstag
válasz Intruder2k5 #8823 üzenetére
Switch üzemmódban van a router. A ping meg háááát érdekes:
Nem tudom, hogy hogyan kellene azt az address-t beírnom
Szerk:
Most látom, hogy az ott nem 4.4.8.8 kellene legyen hanem 8.8.4.4
(Bár nem hiszem, hogy ez a gond.)
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Atlantisz48 #8827 üzenetére
Igen, a helyes címek 8.8.8.8 és 8.8.4.4
Az alsó képen pipáld be a "Use user-entered gateway if WAN is disabled" opciót.
-
Atlantisz48
őstag
válasz Intruder2k5 #8828 üzenetére
Javítottam, amúgy hogyan írjam be SSH-n hogyha a google.hu-t szeretném meg pingelni?
Akárhogy próbálom mindig bad address.
Visszatérve a Transmission-re, sajnos nem csak a "mag" oldalról leszedett torrenteknél írja, hogy
"Could not connect to tracker"
Kihagyhattam valamilyen tűzfal beállítást? Amikor újra beállítottam, minden a routeren, akkor a switch módba rakás után létrehoztam az fstab ot, és átállítottam, a bittorrentet, hogy ne a beépítettet használja. Valamit kihagytam? (Nagyon rég konfigoltam be az elejétől a routert. ) -
tjsz
Topikgazda
Ha nem használsz IPv6-ot, akkor azokat is kapcsold ki.
-
tjsz
Topikgazda
Még valami: az "Intercept DNS port"-ot pedig kapcsold be, ha nem akarod, hogy a hálózatodon belül egy adott eszköz más DNS-t használjon, mint amit a router-ed (parent control kicselezési lehetőség....)
-
tjsz
Topikgazda
válasz Atlantisz48 #8834 üzenetére
Igen, az. Nálam nslookup erre a címre az alábbi IP-t adja: 81.4.123.217
-
blakey
titán
válasz Atlantisz48 #8836 üzenetére
Intercept miatt nem megy, azt akkor kapcsold be ha a portokat továbbítottad, ha nem akkor nem fog menni.
-
tjsz
Topikgazda
válasz Atlantisz48 #8838 üzenetére
A def. gateway-nél szereplő 192.168.0.1 ip cím a másik routered ip címe, ugye?
-
MODERÁTOR
válasz Atlantisz48 #8838 üzenetére
Mit kapsz válaszul az alábbi parancsokra?
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root# nslookup pkg.entware.net
Server: 8.8.8.8
Address 1: 8.8.8.8 google-public-dns-a.google.com
Name: pkg.entware.net
Address 1: 81.4.123.217 entware.net
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root# nslookup entware.net
Server: 8.8.8.8
Address 1: 8.8.8.8 google-public-dns-a.google.com
Name: entware.net
Address 1: 185.199.109.153
Address 2: 185.199.110.153
Address 3: 185.199.111.153
Address 4: 185.199.108.153Mellesleg a wget parancsba a http elé minek a kötőjel? Próbáld így:
cd /opt
wget https://pkg.entware.net/binaries/mipsel/installer/installer.sh
chmod +x /opt/installer.sh
/opt/installer.sh -
MODERÁTOR
válasz Atlantisz48 #8841 üzenetére
Az alsó képen vedd ki a pipát a "Use Internal DNS" elől, és próbáld úgy.
[ Szerkesztve ]
-
Atlantisz48
őstag
válasz Intruder2k5 #8842 üzenetére
Ez az eredmény:
-
MODERÁTOR
válasz Atlantisz48 #8843 üzenetére
Itt nálad valami beállítás nagyon el van tolva. Egyáltalán van netkapcsolat a routeren?
ping 8.8.8.8
-
Atlantisz48
őstag
válasz Intruder2k5 #8844 üzenetére
-
akom
őstag
válasz Atlantisz48 #8845 üzenetére
Szerintem kezd egy NVRAM törléssel.
-
Atlantisz48
őstag
válasz Atlantisz48 #8847 üzenetére
-
akom
őstag
válasz Atlantisz48 #8847 üzenetére
Na akkor kezdjük előröl.
VanA
router ésB
router.B
routern nem megy a névfeloldás?A
router címe mi?B
router címe mi?B
routeren akkor WAN letiltva, és Bridge WAN port to primary LAN (br0) bepipálva?
Gondolom másik kábelt, portot próbáltál.B
router Default Gateway-nek mi van megadva?
Mi a router típusa?
Milyen fw?[ Szerkesztve ]
-
Atlantisz48
őstag
Rendben, akkor megpróbálom röviden leírni.
Adott egy telekomos router (Sagemcom F@st 3686AC). Ahhoz nem piszkáltam.
Adott a másik router ami egy Asus RT-N66U.
A Telekomos router LAN portjából jövő UTP kábelt rákötöttem az Asus WAN portjára.
De előzetesen az Asus-t beállítottam így:Eddig Shibby Féle Tomato volt rajta, az utolsó verzió amit kiadott (140 -es) azzal gond nélkül nélkül ment a névfeloldás.
De mivel sajnos már több mint 1 éve nem jött ki újabb frissítés, ezért rátettem a FreshTomatot-t abból is a legújabbat.
Utána azt is beállítottam ugyanígy, de a névfeloldás nem működik, de attól még internetezni gond nélkül lehet rajta.Feltettem a FreshTomatot, ott előjött a DNS probléma, aztán visszatettem a Shibby Tomatot, és ugyanazokkal a beállításokkal kipróbáltam és nem volt gond.
Remélem semmi szükséges infót nem hagytam ki.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Cégek számára kedvezmény! Irodai programok: Office, Word, Excel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest