-
IT café
Tomato firmware
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
válasz Intruder2k5 #9448 üzenetére
Ez a screen ez mit csinál? Vmi virtuális parancssor, ami nem záródik be ssh logout után? Nem igazán tudom hogy kereshetnék rá, idétlenül egyszerű neve van és nem kapok releváns találatokat.
Ahh, én buta. Majd megnézem mit ír róla a man.
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz Mr Dini #9449 üzenetére
Parancssor is megteszi, nem ragaszkodok a gui-hoz.
Egy ftps szerverre kell bejelentkeznem felhasználó névvel és jelszóval, majd ott a fiókomban lévő egyik mappába kell videófájlokat másolnom (Blackbox-ról van szó amúgy). Egyszerre többet, szóval batch feltöltés kellene.
Ez utóbbi gondot okozhat parancssorból, batch fájlkezeléshez egy fájlkezelő lenne a legjobb szerintem.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
Mr Dini
addikt
válasz Intruder2k5 #9454 üzenetére
lftp-t javasoltam én is. Annak idején a NAS-os repómat ezzel frissítettem.
Először érdemes cd-zni lokálisan abba a könyvtárba, ahonnan/ahova akarsz feltölteni/letölteni, majd:
lftp user@ftpsszerverem.hu
Kér egy jelszót, ha a szerver megköveteli.
Aztán kapsz egy parancssort, alap műveletek, mint a cd működik, sőt a tab-os kiegészítés is. a távoli FTP tárhelyen lehet ugrálni. Cdzés után a megfelelő könyvtárba:
put ./helyi_fajl ./remote_fajl
mget, mput parancsok pedig hasonlóan működnek, de támogatja a több fájl feltöltését is, a *-gal. Hasonlóan a shellhez. Tehát ha minden fájl a mappában kiskutya_ kezdetű, akkor az
mput ./kiskutya_* ./remove_path/
szépen fel kell, hogy rakja.A
mirror -R
parancs pedig mappákat is tud "tükrözni". Nagyon komoly tool, érdemes elolvasni a man-t hozzá. Rengeteg mindent tud.curl-t inkább programokba szokták ágyazni, mint hálózati protokolokhoz már megírt segédkönyvtár. Önmagában terminálosan inkább lftp-t használnék. Többet tud.
[ Szerkesztve ]
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
Mr Dini
addikt
válasz Teasüti #9452 üzenetére
Ha mindenképp mc-t akarsz használni, mondom, rclone a barátod: [link]
Fel tudsz vele csatolni (többek közt) FTPS elérést is, mintha csak egy helyi mount lenne. Onnantól azzal nyitod meg, amivel csak szeretnéd. Entware alól telepíthető az is.
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz Mr Dini #9456 üzenetére
Rclone épp nincs benne ebben a repo-ban.
De Lftp-t tudtam telepíteni opkg-vel, azzal teszek egy próbát.
Ez amúgy a terminálban fut vagy a háttérben daemon-ként? Kell hozzá Screen? -
MODERÁTOR
-
Mr Dini
addikt
válasz Teasüti #9457 üzenetére
Pedig ott van (rclone), legalábbis ARMv7-re: [link]
Direkt megnéztem.
Lftp interaktív, vagy futtat egy parancsot, aztán kilép, tehát kell a screen, ha azt akarod, hogy a háttérben fusson (vagy nohup/disown, de akkor nem tudsz visszalépni).
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz Intruder2k5 #9458 üzenetére
32,3 MB-ot mérek hálózaton keresztül (fel van csatolva a jffs a Sambára), most hogy fent van még az lftp is.
(#9459) Mr Dini
Ha nem tévedek nagyot, akkor az a repo van beállítva ami a wget linken volt az entware telepítésekor, amit én is linkeltem. Ott nincs rclone.Akkor ha jól sejtem így kell csinálnom:
screen -S akármi
lftp [paraméterek]
Majd visszalépéskor meg előhívom az akármi session-t ascreen -r akármi
-vel.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
Teasüti
nagyúr
De megszívtam...
Nem tudok még csatlakozni a szerverhez és most végtelen ciklusban delay-ezik az lftp és újra csatlakozni próbál.
Nem tudok beírni neki semmilyen parancsot és screen-ben fut...
Ki volt az az állat, aki végtelen ciklusba rakta ezt?!?
Ha jól emlékszem kell legyen vmi billentyűkombináció, amivel be lehet zárni a futó folyamatot.
Mi volna az? -
Mr Dini
addikt
válasz Teasüti #9463 üzenetére
Ha kell konfig, hozd létre. Alapból nincs neki talán, kódba vannak égetve a default értékek. Hozd létre kézzel, ha kell a
~/.lftprc
, vagy /opt/etc/lftp.conf fájlt. De minek?Amúgy legközelebb
killall lftp
.Rclone kapcsán meg bocs, nem olvastam vissza. Ez ami most van a routereden, már elméletileg nem nagyon lesz karbantartva. Ha legközelebb telepítesz, járj el eszerint: [link]
Most annyit tudsz tenni, hogy leszeded, kézzel telepíted:
wget https://pkg.entware.net/binaries/armv7/rclone_1.37-1_armv7soft.ipk /tmp/rclone_1.37-1_armv7soft.ipk
opkg install /tmp/rclone_1.37-1_armv7soft.ipk
rm /tmp/rclone_1.37-1_armv7soft.ipk
Vagy leszeded kézzel csak a binárist:
cd /tmp
wget https://downloads.rclone.org/v1.48.0/rclone-v1.48.0-linux-arm.zip
opkg install unzip
unzip rclone-v1.48.0-linux-arm.zip
mv /tmp/rclone-v1.48.0-linux-arm/rclone /opt/bin/rclone
chmod 755 /opt/bin/rclone
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz Mr Dini #9465 üzenetére
Be kellene állítanom a kapcsolatot. SSL, passzív mód, stb.
Egyelőre még sehogy se tudok kapcsolódni. Total Commanderben csak ennyi kellett a boldogsághoz, hogy SSL és passzív mód. Ezt szeretném kipróbálni.Kapcsolódási kísérlet közben semmit nem lehet beírni a terminálba. Be kell zárnom úgy, ahogy van.
-
Mr Dini
addikt
válasz Teasüti #9467 üzenetére
Bocs, kicsit elvesztem... Rcloneról van szó?
Egyszerű, mint a faék. Beírod
rclone config
, végigvezet az interaktív konfigon. Kell Neked egy új remote. Típus: FTP, címet, felh. nevet, jelszavat megadod neki. Ha kérdezi, hogy TLS legyen-e, mondj igent (FTPS miatt). Passzív módot amikor kérdezi, az advanced settings turkálását tudod állítani talán.Aztán ha 'kiskutya' lett a megosztás neve,
rclone mount kiskutya: /valami/létező/üres/mappa/a/csatolási/pontnak & disown
Háttérben fut az
& disown
miatt. Ha panaszkodik a fuse-ra, tedd fel. Nem tudom, hogy lerántja-e az entware csomagkezelő, de a csatoláshoz kell.Lecsatolni pedig
umount /valami/létező/üres/mappa/a/csatolási/pontnak
-tal tudod root user alól, vagy ha telepítve van a libfuse,fusermount -u /valami/létező/üres/mappa/a/csatolási/pontnak
dettó jó. A lecsatolással együtt az rclone is lelövődik.[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
Screen-ben egyes gombok nem működnek. Nem tudok begépelni egy útvonalat, mert a "/" gomb egy Windows hangeffekt (érvénytelen művelet hangja talán?) kíséretében nem csinál semmit. Miért ilyen bonyolult ez?
F@szé nem tud csak simán működni... Ezen legyek túl, többet Linux felé sem nézek megint egy pár évig. -
Teasüti
nagyúr
Sikerült megoldanom végül a feladatot lftp-vel, még egyszer köszönöm a sok segítséget!
Nem tudom a screen-nek mi a baja a billentyűzettel, de nem is érdekel, copy+paste és jóvanazúgy...
Később lehet még nekifutok annak az rclone-nak, ha lesz kedvem. Egy Norton Commander felületen mégis csak egyszerűbb lenne az egész. -
nagyúr
Üdv. Srácok ha Access Restriction-be kikapcsolom a wifi-t az adott időszakra, akkor csak a broadcasting-ot kapcsolom ki vagy valósan teljesen kikapcsolja a wlan-t, tehát nem sugároz?
-
MODERÁTOR
-
nagyúr
válasz Intruder2k5 #9473 üzenetére
Nagyon köszi!
-
helgi
aktív tag
Sziasztok!
Linksys wrt 54GL v1.1 router lenne és ez a cfw: freshtomato-K26_RT-MIPSR1-2019.3.118-beta-MiniIPv6.zip.
Ez megfelelő hozzá?
Valaki esetleg nézte már ezzel a cfw-vel a sebességét? -
stafff71
tag
Sziasztok,
Úgy döntöttem új routert veszek, a régi megadta magát, erős wifi és megbízhatóság a fő szempont.
Az ASUS RT-AC87U AC2400 vagy ASUS RT-AC85P AC2400 routerekre is lehet tomao-t tenni? -
Tav-Csoves
őstag
ha már wifi a téma, hogyan lehet segíteni azon a jelenségen, hogy a sok eszköz miatti alacsony jelsebességet (wifi rate) feltornázzam? Sajnos kb 10 eszköz van egy routeren, és emiatt... Van valamilyen elsődlegesen szoftveres beállítás, hogy ezen változtatni lehessen?
Pl, a rate jobb eloszlása, stb.[ Szerkesztve ]
-
tjsz
Topikgazda
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám ezzel a "failover" megoldással.
WAN1 = load balance weight 1
WAN2 = load balance weight 0 (failover)Tehát elvileg minden kifele menő forgalom a WAN1-en megy, eddig ok. Ha ezen a madzagon elmenne a net, akkor automatikusan menne minden WAN2 irányába. Csakhogy ha kihúzom a WAN1-es kábelt (szimulálva a net megszakadást), akkor sem áll át a WAN2-es kapcsolatra. Miért? Hol lehet a hiba?
Üdv: Szabi
[ Szerkesztve ]
-
tjsz
Topikgazda
Sziasztok!
Hosszas tesztelés után az alábbi a helyes sorrend MultiWAN config esetén (ez egy olyan config, hogy ha elmenne az egyik szolgáltatónál a net, akkor kapcsoljon át a másikra).
1. Advanced - VLAN - VLAN - állítsd be, hogy pl. VID 3-hoz tartozzon a WAN, VID 4-hez pedig a WAN2 + router reboot
2. Advanced - Routing - Misc. - DHCP Router: legyen kikapcsolva
3. Basic - Network
- Number of WAN ports: 2 WAN
- Check connections every: 1 min.
- Target 1: google.com (ezt fogja ellen. 1 percenként)4. Basic - WAN settings:
- Load Balance Weight: 1
- Watchdog Mode: traceroute
- a többi a netszolgáltatód által meghatározott5. Basic - WAN2 settings:
- Load Balance Weight: 0
- Watchdog Mode: traceroute
- a többi a netszolgáltatód által meghatározott6. Basic - DDNS (ha használsz ilyet)
- IP address: use external IP address checker (így ha változik, akkor elvileg a DDNS is frissülni fog)Üdv: Szabi
[ Szerkesztve ]
-
tjsz
Topikgazda
Sziasztok!
Valaki esetleg ismer olyan megoldást, amivel a router napi e-mail-t küldene pl. az aktuális WAN IP címéről, a rádugott vinyó állapotáról, stb.?
Tehát egyfajta napi riportra lenne szükség.
Üdv: Szabi
-
MODERÁTOR
Üdv!
Persze, de erről beszéltünk is már korábban. Kisebb átalakításokkal most is használom Padavan fw alatt a Xiaomi routeren.
-
tjsz
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #9489 üzenetére
Szia!
Én erről teljesen elfeledkeztem.....
Köszi! szépen!
-
tjsz
Topikgazda
Sziasztok!
Ahogy korábban is írtam, itthon egy Asus RT-N18U-t használok FreshTomato 2019.1-es firmware-el, az Asus egyik antennacsatlakozójára egy kültéri yagi antenna van kötve, amivel egy másik házhoz lövöm át a net-et. Ott egészen idáig egy Linksys WRT54GL működött Wireless Ethernet bridge üzemmódban, szépen tette a dolgát, de kezdett öregecske lenni, lecseréltük szintén egy Asus RT-N18U-ra, FreshTomato 2019.1-es firmware-rel.
Nem tudom miért, de az "új" Asus-t nem tudtam wireless ethernet birdge módban csatlakoztatni a fő router-hez (kevés időm volt tesztelni), ezért végül AP+WDS móddal próbálkoztam (mind2 router-en), így már összejött a kapcsolat.
A kapcsolat minősége: RSSI = -39 és -41 dBm között mozog, Quality stabilan 100, TX/RX rate pedig 52 és 65 között mozog (mind2 router-en).
Az gondoltam, hogy ilyen minőségű kapcsolat esetén hasítani fog a 2 ház között a hálózat, de sajnos nem: Windows gépek közötti másolás ill. a router "Tools - IPerf" menüje is azt mutatja, hogy a sebesség 15 és 18 Mbps között mozog. Azért ennél többet vártam volna (a Linksys-el is kb. ennyi volt).
Mi lehet ennek az oka? Rossz tomato config? Vagy az N18U ennyit tud?
[ Szerkesztve ]
-
sztanozs
veterán
-
MODERÁTOR
-
tjsz
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #9493 üzenetére
Ki fogom próbálni. A mimo megy tomato alatt is?
-
MODERÁTOR
-
Tav-Csoves
őstag
[link]
Sziasztok, a Freshtomatoban merre találom - ha van - IGMP beállítás, és azt Telekom IP TV esetében hogyan kellene azt beállítani?
Köszönöm szépen előre is! -
esicyhun
tag
Sziasztok!
Xiaomi R1D routerem van, Freshtomatoval. Eléggé melegszik, a proci hőmérséklet mindig 90 fok felett van. A beépített venti működik, de a Tomato mindig alapjáraton hajtja. A gyári firmware szépen szabályozta. Hogyan lehetne a tomatot erre rávenni?
Köszönöm a segítséget.
-
esicyhun
tag
válasz esicyhun #9497 üzenetére
Ennyit találtam orosz oldalon, de sajnos ezt nem igazán értem:
A ventilátor mindig működik. Az egyetlen kérdés az, milyen sebességgel. 136-hoz viszonyítva megváltoztak a kapcsolási küszöbértékek, de hozzáadásra került a sajátértékek nvram-ban történő beállításának képessége. A példák a témában találhatók.
- # definiálja TEMP_MAX 94.000
- # definiálja TEMP_3 88.000
- # definiálja TEMP_2 822.000
- # definiálja TEMP_1 76.000
- # definiálja TEMP_MIN 70.000
+ # definiálja TEMP_MAX 84.000 / * megjegyzés: ez nem fok * /
+ # határozza meg a TEMP_3 78.000 / * tényleges matematikai fokot * /
+ # definiálja TEMP_2 72.000 / * Celsius: val / 2 + 20, * /
+ # definiálja TEMP_1 66.000 / * 66.000 = 53 C * /
+ # definiálja TEMP_MIN 60.000 / * 60.000 = 50 C * /a korábbiakhoz hasonlóan írjon be nvram
formátumban : fanctrl_t1 = 55
fanctrl_t2 = 58
fanctrl_t3 = 61
fanctrl_t4 = 64
fanctrl_t5 = 67 -
MODERÁTOR
-
esicyhun
tag
válasz Intruder2k5 #9499 üzenetére
Szia!
Ha otthon vagyok megírom. Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Vezetékes FEJhallgatók
- Windows 11
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Anime filmek és sorozatok
- DIGI kábel TV
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest