- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pazolini
senior tag
A bitráta mindig is meghatározó mérce volt, L. mp3@128, 256, 320...
A mintavételezés és a forrásanyag a legfontosabb tényező digitalizálásnál, digitális forrásból FLAC semmiképp sem lehet jobb, hiszen azt "tömöríti"/csomagolja a forrást; más kérdés, hogy - ahogy fentebb tomp is írta - a jó és még jobb kódolási algoritmusok újabban még kevesebb tárhely- és erőforrásigényt támasztanak, így gyorsabb és pontosabb dekódolást érhetünk el velük.
Nem mondtam, hogy ez kardinális kérdés manapság, de nehogy azt higgyük már, hogy a BT az isten.Egy hálózati játszó sokminden forrást fogad manapság, egész a hd anyagokig, ezért nem hiszem, hogy nem nekem való. Más kérdés, hogy nem minden láncon jön át a bitrátakülönbség, illetve nagyon erős vason éppen egy jó mp3 is nagyot tud szólni. Nem trollkodni akartam amúgy, ez remélem, nyilvánvaló.
Van még Tidal akció???
-
tomp
félisten
Pontosan! A FLAC még nem jelenti azt, hogy jó. Ahhoz a kiindulási anyagnak is jónak kell lennie. Akkor akár még mp3-on is jót kapunk.
Jó 16/44,1-ből jó mp3-at tudok én is csinálni. De ugyan ebből a FLAC-ből bármit is csinálok már tompább OGG-t tudok csak készíteni. Az elég csúnyán vágja a frekit. Ezért sem jön be nekem a Spoti.
Megnéztem ezzel a programmal egy 16/44,1 FLAC vs 24/44,1 MQA-t.
MQA
FLAC
Mind2 anyag a Tidal-ról van. MQA-s verziónál több a dinamika fülessel. -
Pazolini
senior tag
Bármit is mutat egy progi, ill. bármit is vélsz hallani
FELKONVERTÁLNI nincs értelme:
a forrásanyag bites információértéke nem lesz több. EQ-zni tudod, vagy loudnessezni hardveresen vagy szoftveresen utólag (telefon, pc, fejhallgató-erősítő, hifi cucc stb.)
Ha már YT, keresni kell jobb forrásanyagot szerintem. -
tomp
félisten
Most tűnt fel, hogy ez a program nem tudja dekódolni az MQA-t így csak az abból kinyerhető "sima" FLAC-et elemzi ami 44,1kHz! Bitben látja, hogy 24bit de ennyi.
USB Audio Player Pro-val amelyik MQA 88,2kHz/24bit azt a program 44,1/24-nek mutatja.
Amit tegnap néztem az 44,1kHz-es MQA de az UAP azt is 88,2kHz-ben játsza le. Nem lehet, hogy ezért jobb a hangja? Nem dB különbség van hanem jobban elkülönül minden a dalban.
Ennél látszik, hogy a freki még menne tovább is de ahhoz már MQA dekódolás kellene.
Ez az UAP-val 88,2kHz 24bit/352kHz/24bit.
iTech Prostereo H2 fülessel használom a Tidalt. -
tomp
félisten
Igen tudom, hogy átlagosan 15-16K-ig hallja az ember. Nálam 18,5kHz a max.
Vannak korlátai a fülesnek persze. Eleve ilyen méretben a driver el tudja érni a képessége csúcsát. Van olyan MQA ami olyan "összetett" dalt takar aminél küszködik-szenved a driver. Hallani, hogy szépen szól de hallhatóan több van a dalban mint amit a driver visszaad, amire képes.
Ez az album tökéletesen vissza adja a "sima" FLAC és az MQA különbséget. -
tomp
félisten
-
tomp
félisten
Tidal a topik neve és a felhasználás 99%-a telefonról megy. Így hát nyilván mobilos környezetből mondom azt amit hallok. Nyilván komolyabb rendszeren kábellel hallgatunk mindent és offline. Nem Tidalt. Ha komolyabb minőséget akarna a Tidal akkor DSD-t adna.
Nem minden MQA jobb attól mert abban van fent ez nyilvánvaló. Van mikor ez a minőség teljesen más forrásból készül. -
csocsoszán
őstag
Ez az MQA kicsit bonyolultabb a megszokottnál. Az USB audio pro jó beállítása szintén nehéz. Ezt kéne átrágni, hogy a lehető leg optimálisabb beállítást érjek el. Sajnos a dacom hardveresen nem tudja, viszont Nagyon jól szól!
(Hidd el jó cuccaim vannak, hallom mi minőség és mi nem.)Eladó Sennheiser Hd800 és egy B&W füles!
-
tomp
félisten
Letöltöttem "sima" FLAC-ben és MQA-ban is a dalt már korábban. Elindítottam és csodálkoztam, hogy miért szól olyan "tompán". Nem volt olyan tere mint korábban. Aztán megnéztem mi szól. Sima FLAC.
Az elején amúgy nagyon sok MQA-t az app "zöld pöttyös" minőségnek jelölte de most már a kék MQA Stúdió minősítéssel van fent rengeteg.
Amúgy csak kíváncsiságból: milyen MQA-s hardvereid/szoftvereid vannak? Tényleg érdekel a téma.csocsoszán
hmm nem nagyon hallgatok 192kHz-es MQA-t így ezt rosszul írtam. 352,8kHz-nél 88,2kHz a szoftveres kimenet. Oka: a forrást oszd el 88,2-vel és 96-al! Na ezért megy 88,2kHz-en és nem 96kHz-en. -
-
RetepNyaraB
veterán
A hifi a legnagyobb bullshit lehetőségek egyike. Mindenki azt vesz, amire pénze van plusz engedi magát megdumálni.
A zenehallgatás merő szubjektum; mindenkinek más-más akkor is, ha túl vagyunk az összes lehetséges méréseken. Ha valaki úgy érzi, a felkonvertált/mqa-ba rakott zene jobban tetszik neki, mint a nem módosított, akkor is, ha vakteszten elbukna (ami amúgy is már magában bullshit, hiszen a Zenehallgatás nem egyperces részletekből áll, stopperrel mérve), akkor neki az tetszik jobban és pont. A piac meg majd jól kiszolgálja.
Mqa óta lehetséges a highres stream, akár 96Khz, 24bit felett. Régebben nem volt ilyen, most ez az aktuális megváltó.
Nincs kedvem ezt ragozni, bármeddig lehet pro és kontra.
Mindig azt állítom, hogy jó minőségű felvétel (jó hangmérnöki munka) mp3-ban is jól fog szólni, a fos meg fos marad, aranytányéron szervírozva is.
Az első típus, highresben persze valószínűleg jobban fog szólni akár belépő szintű láncon is (mármint akkor, ha nagyfelbontásban történt a rögzítés is persze!), szerintem ez se igazán vita kérdése. Aztán, hogy mennyivel és hogyan is, arról már nem lesz soha egyetértés.[ Szerkesztve ]
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
RetepNyaraB
veterán
Majd beletanul, vagy fizet. Nem az én problémám; a világ így működik. Megpróbálnak lehúzni. A Tidal egyszerűen jobb, mint a Spotify, amennyiben elérhető egy felvétel azonos forrása itt és ott is, csak Tidalon legalább flac-ban. Erről vannak összehasonlítások, de magad is elmolyolhatsz vele otthon. MQA nekem nem eldöntött, rossz a fülem, nem jó a cuccom, stb. De az előfizu ugyanannyi, nem több, Akkor meg nem mindegy? Igen, kétszer annyi, mint a Spotify. 3k forint. Azt én hetente amúgy is simán eliszom.
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
tomp
félisten
Ha nagyon jól van megcsinálva az aac, mp3 és flac akkor szinte alig lehet őket megkülönböztetni. Spotify féle OGG Vorbis viszont kibukik elég könnyen mivel tompább a hangzás. Nem annyira tiszta.
Van pár zeném az iTunes-ról. 256kbps-es AAC. Szépen szólnak. Amúgy az iTunes forrása 24/96kHz 96kbps-es AAC. Abból készítenek 16/44,1kHz 256kbps-es AAC-t.
Play Music előfizum szintén volt. A Google elég jól készíti el az mp3-at. De ha választani kellene, hogy AAC vagy MP3 akkor inkább AAC. Már a fejlettebb kódolás miatt is. De abból is a 320kbps.
Kipróbáltam már rengeteg stream szolgáltatót: Deezer, Spotify, Play Music, Prime Music, Apple Music, Qobuz, Tidal. -
tomp
félisten
Mindenki a saját email címével lép be a Tidal fiókjába ugye. Családinál sincs ez másképp. Csak ők nem tudnak semmit sem csinálni az előfizetés menüben. Annyit ír ki nekik a Tidal, hogy családiban vannak bent. Ha megadja az illető a fiókját egy másik emberrel az más. De ugye egyszerre több helyről nem igazán tud menni a lejátszás ugyan arról a fiókról.
-
-
kopapy
tag
Nem tudom pontosan mit is akar megmutatni a link.
Ha a Tidalon egy előadó egy albumának HIFI és MQA minőségben is elérhető stream-jét hasonlítottad össze és az jött ki a szemrevételezéssel, hogy rosszabb az MQA stream MQA képes DAC nélkül, mint a HIFI stream (ugyanaz az album, vagy szám), akkor elhiszem neked.
Én spec a fülemmel hallgatok. -
RetepNyaraB
veterán
Ezt el ne kezdjük újra, plííííííz b+
Legyen alapfeltevés a különösen jó felvétel. Lásd Friday Night In San Francisco, Beethoven hegedűverseny CBS+Bernstein 196X évjárat, Sting/Nothing Like The Sun, Melissa Menago/Little Crimes, Sade első két lemeze, Suzanne Vega első két lemeze stb stb"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
borges7
aktív tag
"Még él a 4 hó/600Ft Tidal akció."
Szia, ezt csak az veheti igénybe, aki még semmilyen akciós ajánlatot nem használt, ugye? Mert én egyszer már kipróbáltam, tetszett is a hangja, csak akkor még jóval kisebb volt a katalógus, meg a mobil app se volt az igazi, így visszatértem a Spotihoz.
-
borges7
aktív tag
Köszi, a bankkártyám egyébként mindenképpen új lesz, mert januárban járt le a régi, szóval az nem gond. Illetve van még egy olyan kérdésem, hogy virtuális kártyát elfogad-e? Mert az is van(VISA), netes vásárlásokhoz ugyanúgy tudom használni, mint a fizikait. Telefonszámnak viszont csak a régit tudom megadni, már ha szükség van rá(nem emlékszem, az kellett-e).
-
borges7
aktív tag
Végül facebook-kal regisztráltam, mert email címmel nem sikerült. Meghallgattam pár számot Tidal Hifin, majd ugyanazt Spotin, és tényleg nem igazán hallani a különbséget. Igaz PC-n hallgatom, nem egy felső kategóriás hangfallal(Edifier), de nyilván ha jobb lenne a cucc, akkor a Spoti is jobban szólna, tehát a kettő közti különbség nem igazán változna.
-
veze
őstag
tök egyszerü a megoldás. Én ezeket olyan webkártyáról fizetem mindig, amin sosincs pénz.
Majd ha le akarták vonni és nem sikerült, akkor egyből szólnak ! akkor ráteszek annyit amennyit szeretnének, felszólítás után két három napig még él a szolgáltatás, hogy ki lehessen egyenlíteni , ha akarja az ember.
söt épp a tidal azt hiszem majd egy hétig még várt ,türelmesen vagy 2x felszólított, utána szüntette meg. -
veze
őstag
Tudom, hogy nem én találtam fel a spanyolviaszt ,szóval másnak is eszébe jut ez Ezen kívül én is jártam már úgy hogy valami véletlen levont, mert rajta felejtettem néhány ezer forintot..végül is nem haltam bele Az volt a tanulkópénz , azóta mostmár alapbol nem tartok rajta semennyit.
[ Szerkesztve ]
-
IamTheDog
tag
Csak 192-t írt ezekre a zenékre.
Szóval megvettem a lejátszót, a MQA dekódert is, de így a DAC kizárólag 44.1k-t írt ki, többre nem bírtam rábírni, akárhogyan állítottam. (A hangerő viszont ezzel a lejátszóval ugyanolyan volt, mintha CD-t hallgatnék, nem volt jóval halkabb, mint a Tidal saját playerével.) -
IamTheDog
tag
-
milkabrams
őstag
De a Deezernél messze nincs annyi lossless anyag, master meg semennyi.
[ Szerkesztve ]
Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.
-
RetepNyaraB
veterán
El ne kezdjük megint...
Nem tetszik neki, vesz mást, akár olcsóbbat.
A zenehallgatás nem grammra megy, #felejcsükmárel ezt a vakteszt vonalat. Sok minden bukó vakteszten, igen. A módszer nem alkalmas szubjektumok objektivizálására.[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
Hívőkkel vitatkozni hittételekről kudarcos vállalkozás, az egyszer biztos. Vakteszten meg én is fixen elhasalnék, mégis pszichésen jobb nekem, mikor a mastert kezdem hallgatni egy felvételből, már ha elérhető. Ez van...
Új hozzászólás Aktív témák
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest