Új hozzászólás Aktív témák
-
dabadab
titán
-
Ja. Az értelmes gondolkodást irtják tűzzel-vassal. Hardver téren a HP kezdte el ezt a Smart cuccaival, amik jobban tudják nálad, hogy te mit akarsz csinálni. Ha te netán mégsem azt akartad csinálni, akkor vér szívás volt lebeszélni a meggyőződéséről.
A tej élet, erő, egészség.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Mi is így dolgozunk abban a csodában... Aztán szembejött pl. olyan limit, hogy 256 karakternél nem lehet hosszabb egy elérési út az OD-n, nekünk meg át kellett alakítani emiatt a teljes mappastruktúránkat.
És akkor még rendszeresen előfordulnak random hozzáférési problémák, egyszer csak xy usernek nem lesz jogosultsága egyik vagy másik mappára, olyankor kézzel rendbe kell rakni.Az az érzésem, hogy az MS-nél akarnak mindent is ami másnak van, de csak azért, hogy nekik is legyen és hát így olyan is lesz amit csinálnak.
Amúgy, van MS felhőnk... De már a nyáktervező szoftver is azt erőlteti, hogy a projektjeinket meg az ő céges felhőjében tároljuk. Szóval itt már komplett felhősödésről beszélünk, pedig csak egy kis cég vagyunk.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
-
angyalpc2
aktív tag
Vannak kicsit nagyobb cégek...mint az MS
Az MS csak a 33. legnagyobb és az egy Sw cég...
Szóval jelenleg is vannak olyan rendszerek, amik le vannak választva a hálózatról, vagy legalább is a Net-ről, sok gép olyannyira, hogy XP fut rajta, pont a security és a speciális célprogram teljesítmény miatt. Jó ez extrém eset, de a tesztgépeken is win7 win10 fut, elszeparálva a külső hálózattól.
Cloud pff, ott tartunk hogy mobilokat ki kell tiltani egyes helyekről munkakörnyezetekrből, mert potenciális kémkedési forrás a dolgozó tudtán kívül. -
angyalpc2
aktív tag
-
ddekany
veterán
Amúgy eléggé jól szívatja is magát egyben az MS ezzel, hogy desktop OS remote használva... Mivel kb. semmit nem tud elvégezni a kliens önállóan, az közvetlenül arcába kapja a felhasználó a távoli rendszer reakcióidejét. Ellenben valami böngészős alkalmazásnál sokkal kevésbé érzed a szerver reakcióidőt, szóval kevesebb szerver kapacitással (jobb átlagos kihasználtsággal) el lehet lenni. De persze nem féltem őket, majd biztos bőven kifizetjük a plusz vasat. Csak pazarló.
-
Dißnäëß
nagyúr
+1
Infra architect-ként gyakran szoktam szajkózni sok managernek, de még szakmabélinek is, hogy a felhő nem lokáció, hanem technológia. Van egy kis difi a két szemléletmód között.
(Ezt szoftver nélkül megtettem itthon, Debianon élek és ZFS-em van mindenre is, LUKS-al lezárva az egész úgy, hogy a header pendrive-on van illetve svájci - reméljük - jól védett helyen, aminek a küldetése - reméljük - egyezik egy Assange/Snowden féle hozzáállással, miszerint magánterület, everybody please fuck off).
[ Szerkesztve ]
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
niof
addikt
Van pár alternatíva, de azért lássuk be, ez a két legjobban elterjedt szoftver, nem véletlenül. Van Affinity licencem is, de ha igazán könnyen és egyszerűen meg akarok valamit csinálni, a 2 Adobe progival sokkal könnyebb dolgozni.
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
Dißnäëß
nagyúr
-
Dißnäëß
nagyúr
A régi Topaz-okat használom bőrsimításra, az AI részt most fogom csak feltenni. Nyilván külön rétegen, aztán ha nagyon viaszbábut akar csinálni valamiből, szelidítünk rajta. De ez csak 1 a sokból, rengeteg hasznos funkciója van, én pl. kézzel olyan BW-t nem keverek ki, mint amit ez tud.
Fotópályázatra a raw-t is elkérném, amatőr hiba úgy pályáztatni, hogy esélyt adunk a füllentésnek.
[ Szerkesztve ]
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
niof
addikt
Ez az én véleményem, nem kötelező erejű másra nézve, de a Darktable egy hulladék. Túl van bonyolítva keményen. Nagyjából 24 órát töltött a telepített fotós applikációim közt, és ment is a dara. Akkor már ezerszer inkább az Affinity, bár a develop módja annak is bonyesz. Megjegyzem, amatőr felhasználás nálam a cél, semmi professzionális. Szóval, ehhez képest bonyolult mindegyik.
-
niof
addikt
Jaaa! Ezt is próbáltam, ez sem tetszett, szintén a fentiek miatt. Az Affinity jóval egyszerűbb, de használható. De közel sem annyira egyszerű, mint a Lightroom. Mégis, ez utóbbi a legkönnyebben használható (számomra). Meg kéne néznem, hogy a Luminar AI licencemet lehet e NEO-ra frissíteni valahogy. Azt is használtam párszor, de az új NEO jobban tetszene... De már sok az off, még valaki szól érte...
Új hozzászólás Aktív témák
- Anime filmek és sorozatok
- Programozás topic
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- alza vélemények - tapasztalatok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Windows 11
- Mesterséges intelligencia topik
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- PC játékok
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - Ryzenhez! Baromi olcsón!
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest