Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
válasz #71316224 #52 üzenetére
Hááát, nem tudom. Én magánszemélyként kifizetek évente 60 eurót az office365-re (akciósan meg szoktam venni előre 1-2 évre), ha ebbe beleteszik a windows licenszt is, nekem kb mindegy. Bár szinte az összes gépen, amit kezelek, gyártói Windows licensz van, az otthon összerakott 'gamer' gépemen meg valami pár eruós szürke retail kulcs - na, ezt sose értettem, hogy hogyan legális. Gyanítom amúgy, hogy ez utóbbiak felszámolása inkább a cél.
Warez szoftver amúgy kb 10+ éve nem járt a gépemen, egyszerűen mindennek van megfizethető, vagy ingyenes alternatívája, nem éri meg az önszopatást a dolog.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
tDr1v3r
veterán
válasz #71316224 #52 üzenetére
Dehogy halott ötlet. Ha valakinek erősebb hardver kell mint amije van akkor előfizet egy olyanra ami megfelel a munkájára és kész - nem eszi az áramot az irodában, nem zajong, nem lesz akkora beruházás hardverre (főleg ha csak x ideig, mondjuk pár hétig kell neki az erősebb hw) és még biztonságos is mellé.
Kicsit sokat láttok bele - ez egy szimpla virtuális gép amire VNC-vel rá lehet csatlakozni, ugyanilyen megoldásokat szolgáltat más is.
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz #71316224 #58 üzenetére
Az elődjén sem volt instabil semmi, mert ha az lett volna, akkor most nem lenne 70% körül az elterjedtsége. - Emlékezz vissza, hogy milyen állapotban volt a W11, mikor kiadták, pl. ott volt az ütemező bug, ha már a magok kihasználtságát említetted...
A többi meg szubjektív, mert ami neked letisztult, az nekem lebutított érzést kelt.[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
ddekany
veterán
válasz #71316224 #58 üzenetére
A Windows lényege pontosan annyi, hogy a már meglévő alkalmazások futnak rajta, meg minden periféria támogatja. Ennyi a lényeg, ezzel már nyertek. Amúgy maga a Desktop Environment (a grafikus shell) egy egyre igénytelenebb foshalom, gyakorlatilag talán csak a MS belsős taposás miatt nyúlnak hozzá (sajnos), de amúgy sz*rnak bele. Szóval ilyen szempontból W11 visszalépés, de nincs választási lehetőség, szóval mindegy nekik.
[ Szerkesztve ]
-
sh4d0w
félisten
válasz #71316224 #54 üzenetére
Mit kene betiltani? A szoftvergyarto nem tilthatja meg, hogy a szoftver hasznalati jogat eladd, errol EU-s rendelkezes van. Ha tehat egy ceg mondjuk kivezeti a W10 Pro-t a gepeirol, eladhatja a nem kello licenceit - itthon ez akkor legalis, ha AFA-s szamlat es adasveteli szerzodest prezental az elado a licenc melle.
https://www.coreinfinity.tech
-
ViZion
félisten
válasz #71316224 #71 üzenetére
Huhh, ez dúúva kijelentés volt, ne kelljen felsorolnom mennyi ingyenes cuccot használok (némelyiknek van fizetős része is, többségnek nincs) és bizony frissítik, fejlesztőkkel tudsz fórumban/mailon értekezni, etc. Az ingyenes nem azt jelenti, h nincs gazdája, azt jelenti, h máshonnan van pénz a fejlesztésekre.
#76: ehh, tudtam én, h erre gondolsz. Akkor néhány példa a közelmúltból... CasaOS, bug report után 2 nappal mailban kerestek. HomeAssistant: háát, nem tudom megmondani, néha több frissítés is van, pár nap eltéréssel, de havi egy nagyobb biztosan. Linuxok, csak úgy általában: a csomagok 1-2 hetente frissülnek (nem mind nyilván). Végül nem linux, de majdnem, opnsense: évente két nagyobb frissítés biztosan van. Ezzel nem kapkodnak, itt a biztonság az első. Szal. ezt ne mondjad, h nem frissülnek, mert csak azt mutatja, h kb. hírből sem ismersz semmi linuxot.
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy #Eladó GoSund okoskonnektor, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
válasz #71316224 #80 üzenetére
Linux nem egy gamer plattform, ez tény.
Az emberek többsége winDos-t használ, mert CSAK ezt mutatják meg iskolában, munkahelyen (OK, én dolgoztam OS X-en is, de az ritka). A jobb drivertámogatást nem mondanám, főleg ha nincs kikapcsolva a driverek automatikus frissítése, akkor megkavarja a ganyét a windows erősen... Másik, h futtasd át a forgalmat pi Hole-on, vagy más progin, egy tinywall is elég. Csak pislogás lesz, h mi minden netezik a háttérben. Pl. explorer (nem az IE) mi a retket akar a neten?Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy #Eladó GoSund okoskonnektor, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz #71316224 #82 üzenetére
"Win alatt net nélkül kell drivert telepiteni" - persze, meg még mit nem. Állítólag felhasználóbarát, meg nem kell hozzá szaktudás, meg hasonlók... Na ha nekiállsz net nélkül a WU helyett kézzel drivereket keresgélni és pl. PID és VID azonosítók alapján, feltúrni az alapból net nélkül nem felismert eszközökhöz a drivert, akkor ahhoz gratulálok.
Egyébként nálunk a céges gépeken is kérdés és tájékoztatás nélkül kicserélte az Amd vga drivert a W10, amivel mindössze annyi baja volt, hogy 2 hónappal régebbi volt fent, mint májusban az aktuális. Ő letolta, aztán én meg rakhattam újra a frisset, mert úgy nem ment a driver többi része... Sysadminok meg IT-sok gyarapodtak némi ősz hajszálakkal világszerte...
ViZion: SteamDeck meg Proton korában már nem mondható, hogy nem gamer platform. A netes anticheat megoldások egy része az, ami nem megy jelenleg.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
válasz #71316224 #82 üzenetére
Pont az Intel tol ki frissítéseket (pl. az én IGP-mre) olyan trehány beállításokkal, hogy letiltott driver frissítések esetén is felrakja a Windows Update. Ja, és ráadásul szó nélkül felülvágva vele a frissebb (kevésbé memory leakes) változatot.
A tej élet, erő, egészség.
-
ViZion
félisten
válasz #71316224 #84 üzenetére
Hangkártya és VGA drivert is lecserélte amikor netet kapott, annak ellenére, h a legfrissebb fvolt fent...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy #Eladó GoSund okoskonnektor, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
válasz #71316224 #89 üzenetére
Így teszek. Azonban az Intel egy meghajtócsomagot úgy küldött el a Microsofthoz, hogy az
1. kötelezően telepítendő,
2. jóváhagyás nélkül,
3. verzióellenőrzés nélkül.Ettől kezdve hiába töltöm le az Intel oldaláról a legfrissebbet, a Windows Update az első adandó alkalommal felülcsapja egy régebbivel. Nem volt egyszerű lebeszélni erről.
-
válasz #71316224 #112 üzenetére
Mint írtam, már megoldottam. A registryben device ID alapján kellett kitiltani.
A WU globális kitiltása azért eléggé atomcsapás. Helyreállni pedig nem fog: Ha az Intelnél bárkit is érdekelne, már rég visszavonták volna ezt a frissítést, és kevéssé agresszív flagekkel kiadták volna újra.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz #71316224 #145 üzenetére
És egy amatôr is tud olyan szintre lépni, hogy neki ez már kevés, szóval egy amatôr-amatôr fecske még nem csinál nyarat.
PS-ben a rengeteg plugin + a kezelése önmagában.. szóval nálam teljesen bukta az egész Linux fotokidolgozó stack tokkal vonóval sajnos.. inkább megmosolyogtató. Iszonyú kényelmetlen, az ember csak keres mindent egy fél óráig, aztán áhh, fukit, dual boot a gép, átmegyek Windows-ba, ez csak sajtreszelôvel recskázás Linux alatt.
Az egyetlen alternatíva még az alma lehet, de ha azok is elkezdik a cloud-only hülyeséget, tényleg marad a gyökkettô Gimp meg Rawtherapee.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
válasz #71316224 #145 üzenetére
Attól függ, mire. Szenzorkosz eltüntetésre, meg néha panorámákon illesztési hibákat javítani jó. Én meg pl. nem cserélek hátteret, meg nem szedek le dolgokat a képről.
Mindenki csak a PS-t, Lightroomot ismeri, és mindenre azokat használja@Dißnäëß : "az ember csak keres mindent egy fél óráig, "
Meg kell tanulni használni PS-t sem ismerted születésedkor[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
Új hozzászólás Aktív témák
- Éjszakai műszak
- Milyen videókártyát?
- Anime filmek és sorozatok
- Politika
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Path of Exile II - A készítők egyórányi stream adásban mutatták meg a játékot
- Elemlámpa, zseblámpa
- Gumi és felni topik