Új hozzászólás Aktív témák

  • Nwis86

    aktív tag

    Sziasztok

    A tápomba pár napja elkezdett kerregni a venti, nagyon idegesítő, épített vízhűtésem van, eddig totál néma volt a gép, most meg kerreg a táp :(

    3 éves FSP Hydro G 750W (kerestem itt a keresőbe de erről szériáról nem találtam itt korábbi meghibásodást)
    Ez 1 félpasszív táp, csak bizonyos terhelés felett pörög a venti, van hogy egész héten nem játszok csak netezek, ilyenkor eddig soha nem pörgött, vagy nem halottam, de most össze vissza hol pörög hol nem, de ha pörög aránylag lassan, akkor is kerreg, olyan a hangja mintha belelógna valami a lapátokba, pedig nincs ott semmi. Van hogy akkor is pörög mikor csak netezek, pedig ilyenkor nem kéne, (pl az elmúlt 2 órába talán 3x állt meg 5 percre, pedig csak neteztem végig) viszont van hogy nem pörög pedig ép 100%-on megy a cpu meg a gpu is, ilyenkor elvileg kéne pörögnie, szóval érthetetlen. Így attól félek hogy a ventin kívül talán a táp venti vezérlő része is meghalt. De aztán lehet korábban is ilyen volt csak mivel nem volt hangja nem figyeltem állandóan mikor pörög és mikor nem.... Na de ezt azért írtam le mert van még rá 2 év Emagos garancia. De nem igazán szerzetném visszaküldeni mert ahhoz mindent vissza kell küldenem a kábeleit is, (full moduláris táp) amiket 1 nap volt szépen elrendeznem és gyorskötözővel vannak rögzítve, ráadásul van a gépbe 1km vezeték, toldok harisnyázott kábelek, 1tonna rgb vezeték stb stb, ha kiszedem a tápkábeleket mindent ki kell szednem és 1 hétvége lesz újra beszerelni :( aztán lehet 1 hónapig náluk lenne mire kicserélnék, már ha egyáltalán kicserélnék... Rengeteg rosszat lehet olvasni az emagról ilyen téren... Így nem tudom érdemes-e próbálkoznom a garanciával, vagy cseréljem ki a ventit, amire nem kéne heteket, hónapot várni, hanem megvan azonnal és nem kell megbontanom a kábelezést se :) Csak hát mi van ha a vezérlés is meghalt és az új venti is össze vissza fog forogni és akkor már a garanciát is elvesztem a megbontás miatt... Esetleg ha van itt aki ismeri ezt a típust vagy más félpasszív tápot annak mi a véleménye, mennyire normális ez hogy néha akkor se pörög mikor ép 100% a gép terhelése?

    Ha kicserélem akkor Artic p12 vagy 14 mehet bele? A vízhűtésemen p12 van, 3db nagyon meg vagyok elégedve velük. A táp gyári ventije 135mm, így gondoltam esetleg 140es is mehetne bele, max fúrnék a csavaroknak új lyukat, ez a kép alapján úgy látom az a +5mm elférne ott.
    Ha az Artic nem jó akkor mi kellene? A gyári venti elvileg Power Logic PLA13525S12M

Új hozzászólás Aktív témák