Aktív témák

  • kammu

    csendes tag

    válasz wmati #6297 üzenetére

    A cisco-ba dugott PC az megkapja a megfelelő IP-t és megy a net is, ha a cisco WIFI-jére csatlakozom az is jó. Az eszközök 192.168.0.10+- os IP-t kap, attól függ mennyi eszköz van rajta... 12, 14 körül vannak.

    A ciscoból megy le a faliportba a kábel erre rádugva a régi router LAN1 portba, a routert beállítottam 192.168.0.100-ra, hogy tudjam konfigurálni, ne kelljen ezért egy külön gépet oda vinnem (router alapból a 192.168.2.1-es IP-t adja magának reset után).

    A LAN2-be dugott STB az megkapja a 10-es végűt, ha nem ö a 10-es akkor nincs nem megy.
    A LAN3-ba van a TV... nem tudom milyen IP-t kap, de megy rajta a net

    A LAN4-be dugott PC az kapja mondjuk a 16-os végű IP-t, de nem tudok vele netezni. Próbáltam direktbe 10-re átírni fix IP-vel az sem volt jó,
    Látszólag minden rendben, DNS-t látja, GW is megvan, jó legalábbis a kiírás, de hiába írok be bármit a böngészőbe semmi.
    A router által szórt WIFI-re csatlakozott eszköz nem kap IP-t, de ha bekapcsolom a router DHCP-jét akkor kap szintén a 192.168.0.xx-re teszem, de nem megy a net.

    Olyan mintha a ciscoból menő kábel védett lenne, fix 10-es végű IP és nem lehet rajta más eszköz, a TV mondjuk megy de PC már nem. Az rémlik direktbe rádugtam a faliportra PC-t és nem volt net akkor sem, pedig akkor kellene lennie.

    Nem tudjátok van valami dedikált IP az STB-nek vagy a LAN portok közül mondjuk a ciscon valami úgy beállítva, hogy arra a portra csak STB mehet... gondoltam megnézem a MAC-jét az STB-nek és a routerem tud ilyet és behazudja azt a MAC-et, de ennyire nem akarok vele gépészkedni.

Aktív témák