Új hozzászólás Aktív témák

  • biacsia

    tag

    Sziasztok!

    A minap ventillátor cseréltem a szünetmentesemben, mivel nem nem mai gyerek és csapágyas lett a régi venti.
    Az eredeti YL 80SH ventillátor ,azonban égen földön nem kaptam ilyet tűrhető szállítási határidővel ezért vettem hozzá egy Zalman ZF-1 plus-t.
    A két ventillátor teljesítménye közel azonos, így gondoltam nem lesz gond a légszállítással.
    Amikor megérkezett azt tapsztaltam, hogy a zalman venti 3pines, míg ezt nekem egy 2 pines helyre kell bedugnom a régi helyére.
    Semmi gond, elővettem egy pákát és átforrasztottam a megfelelő csatit rá a régi ventiről. A maradék vezetéket, pedig szigetelve lógva hagytam a zalman ventin.
    Bekapcsoltam a szünetmentes, erre az 1 másodpercenkénti csipogással azt jelzi nekem, hogy márpedig fázis hibát érzékel..( de amellett tökéletesen működik , szépen átkápcsolt, miért is tenne másként, hiszen csak a ventit cseréltem) mondtam magamnak okés, mivel dc venti megfordítottam a csatit, de így is ugyan azt tapsztaltam.
    Elővettem a fiókból egy régi 8 éves thermaltake ventillátort (80mm12v 0,1A) ami még 2 pines kialakítású volt tápegységre csatlakoztatható molexes átalakítóval. Azt leszedtem róla és rátettem az eredeti YL 2 pines csatiját. Rádugtam a szünetmentesre és jó, működik. nem ír hibát. Viszont ez is egy 8 éves venti és csapágyas, csak azért halkabb mert a gyári 0,18A-es volt ez meg csak 0,1A-es és így nyilván kisebb a fordulatszáma , meg a légszállítása is.

    A kérdésem azt, hogy milyen megoldással tudok rátenni a szünetmentesre úgy egy új 3 pines ventit( akár amit megvettem a Zalman ZF-1 pluszt), a 2 pines helyre( mivel csak ilyet kapni a boltokban), hogy ne fusson hibára?Mit rontottam el? Nem értem mi a különbség a két venti között. A szünetmentes egy Eaton DX1000H.

    [ Szerkesztve ]

    "...a béke az, amikor nagyobb botod van, mint a többieknek..."

Új hozzászólás Aktív témák