Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz devil-k #19635 üzenetére

    Teljesen igazad van, én is csak az elsősorban ülő kis diákként villogni akartam a tanárbácsik előtt, közben szétkönyöklök mindenkit magam körül. :D

    Szóval ami számodra a lényeg, hogy a terhelésed 1 óránál hosszabb ideig történő áthidalásához, sajna a legolcsóbb ups-ek nem elegendőek.
    A legbiztosabb(és tuti megint kapok a fejemre az ágyúval verébre elv miatt), ha eleve a sokat emlegetett SPS SH300 invertert szerzed be és ahhoz csatlakoztatsz egy nagyobb, 24Ah aksit, gondosan elolvasva az útmutatót. Aztán ezt eldugod valami szekrénybe.

    Ehhez képest sajna csak drága egybeszerelt ups-ek tudják azt az áthidalási időt ami Neked kell.

    Vagy használt piacról olyan szünetmentes, amiben 2 db 12V aksi számára van csatlakozás, és aksi halál miatt épp le van árazva.
    De persze ilyenkor neked kell elvégezni az aksi cserét és berakni a 2 db 8-9k hufba kerülő aksit.
    Én most így szereztem 5k hufért szünetmentest, amibe folyamatban van 2 db 8k hufos 10 évre tervezett aksi beérkezése, meg ráköthető hosszabbító, így megúszom az egészet kb 25k hufból.
    De fáradtan még én is benéztem a polaritás helyes visszakötését a csere aksiknak, szikrázott is egy pillanatra, mert előbb a negatívat kötöttem vissza, holott először a pozitív sarut kell, miután egymással már összekötöttem az egyik pozitívját a másik negatívjával.
    Pedig épületvillamosságban utazom...csak épp fáradt vagyok. :D

    [ Szerkesztve ]

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák