Új hozzászólás Aktív témák

  • frpeter

    Topikgazda

    válasz Darko_addict #11586 üzenetére

    A 2 hónap nem törvényes, jelenleg ez a hatályos jogszabály, melytől felfelé el lehet térni:

    Akkumulátorok esetén:
    A jótállás időtartama közlekedési eszközökben, valamint motoros vízi járművekben használt, 10.000 Ft eladási ár feletti akkumulátorok esetében, a fogyasztó részére történő átadástól, illetve a forgalmazó általi üzembe helyezéstől számított 1 év az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX.22.) Korm. rendelet módosítása értelmében.
    Az ezen csoportba nem tartozó akkumulátorok esetén, különösen a nem közlekedési eszközökben használt meghajtó akkumulátorok, valamint a 10.000 Ft eladási ár alatti akkumulátorok esetén a jótállás időtartama 6 hónap.
    A 2013. évi V. törvény 6:169. § 2. bekezdése alapján a gyártót (forgalmazót) a termék forgalomba hozatalától számított 2 évig termékszavatosság terheli.
    Akkumulátorok esetén a jótállási jegyben foglaltak irányadóak, tehát az akkumulátorok üzembe helyezéséről, töltéséről és karbantartásáról a szerint kell gondoskodni. Mélykisülés, túltöltés, túláram esetén a jótállás és szavatosság megszűnik!

    De itt is benne van, hogy van rá 2 év szavatosság is, itt azonban már a felhasználónak a feladat bizonyítani a gyártási hibát. Ez minden cégnél ott van kisbetűvel, legalábbis eddig amivel találkoztam. Tehát összefoglalva: 10.000Ft/db alatt 6 hónap, plusz 18 hónap,d e utóbbinál a felhasználó bizonyít.
    Hozzáteszem halkan, ha gyártási hibás az akku, az általában az első héten kiderül, ha használva van.

    UPSakku.hu - a legjobbak a legjobb áron

Új hozzászólás Aktív témák