Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

 • Scalpel

  senior tag

  válasz szkaroly #28 üzenetére

  Normandiához hasonlóan az egészet át kell úsztatni illetve reptetni a szoroson... már nincs meglepetés, mint Normandiában volt, hiszen vannak műholdak, radarok. A vízen úszó inváziós erőket a legkönnyebb leszedni... egy hordozó-kötelék irtózatos tűzerőt képvisel ilyen célra... és van nekik 11...
  Láttad a képeket, amikor felvonultatták az inváziós erőiket belföldön a parti városokba? Konkrétan mozdulni nem tudtak. Szerinted mennyire jó célpontok, illetve mekkora az áteresztőképessége a partvonaluknak... hint: nem olyan mint a normandiai partvonalé...

  [ Szerkesztve ]

 • dabadab

  titán

  válasz szkaroly #28 üzenetére

  Amerikaiak jók amikor sík terepen le kell bombázni valakit

  Például a tengerfelszínen vonuló inváziós flottát, aminek több órájába kerül, hogy átkeljen a Tajvani-szoroson (és előtte hetekkel már mindenki tudja, hogy mi készülődik, mert annyi hajót meg csapatot nem lehet se észrevétlenül, se gyorsan összevonni)?

  azonkívül nem igazán brillíroznak 1945 óta.

  Tudnál erre a "nem brillírozásra" konkrét példát hozni? Mert nekem mondjuk az elmúlt fél évszázdból nem nagyon rémlik olyan, hogy az amerikai seregnek problémát okozott volna, hogy leverjen bárkit is.

  És mindez Taiwanért?

  Igen, Tajvanért, ami a világgazdaságnak nagyon fontos része és amitt az USA egyébként már 1958-ban is megvédett egy kínai inváziótól.

  DRM is theft

 • Giovan!

  addikt

  válasz szkaroly #28 üzenetére

  Mintha nem nagyon lennél tisztában az erőviszonyokkal illetve a képességekkel. Az a pár hadosztály amit képes lenne Kína épségben átjuttatni a szoroson még lehet a tajvani védelem letörésére se lenne elég (ami elég jól szervezett és felszerelt egyébként, ráadásul motivált és a földrajz is neki kedvez), nemhogy egy amerikai tengerészgyalogos hadosztály ellen, amit egy carrier task force támogat.
  Egyébként ha a tajvaniak úgy éreznék hogy ez bukó lesz, sanszos hogy inkább felégetnék a chipgyárakat, minthogy az ellenség kezére adják őket. Nem biztos, de nem lehet kizárni a lehetőségét, ahogy annak sem, hogy a harcok során pusztulnának el. Az amerikai beavatkozástól való félelem mellett ez a másik fő oka valószínűleg annak, hogy Tajvant nem merik lerohanni a kínai elvtársak.

  Speak softly and carry a big stick, you will go far.

Új hozzászólás Aktív témák