Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

 • Giovan!

  addikt

  válasz szkaroly #12 üzenetére

  A near-peer competitor kifejezést az amerikai military industrial complex találta ki hogy a kormányzati költés (ezáltal az ebben érdekelt cégek profitjának) növelését megindokolhassák. Annyira jól csinálták, hogy tényleg rengetegen vannak aki bekajálták, hogy létezik olyan erő a világon ami katonai téren akárcsak meg tudná közelíteni az Egyesült Államokat. Jó eséllyel egyetlen USMC hadosztály egy száll carrier task force-el megtámogatva mindenféle megerőltetés nélkül képes lenne kiverni a kínai inváziós erőket Taiwanról. És ezzel szerencsére tisztában is van minden érdekelt fél.

  Speak softly and carry a big stick, you will go far.

 • Giovan!

  addikt

  válasz szkaroly #28 üzenetére

  Mintha nem nagyon lennél tisztában az erőviszonyokkal illetve a képességekkel. Az a pár hadosztály amit képes lenne Kína épségben átjuttatni a szoroson még lehet a tajvani védelem letörésére se lenne elég (ami elég jól szervezett és felszerelt egyébként, ráadásul motivált és a földrajz is neki kedvez), nemhogy egy amerikai tengerészgyalogos hadosztály ellen, amit egy carrier task force támogat.
  Egyébként ha a tajvaniak úgy éreznék hogy ez bukó lesz, sanszos hogy inkább felégetnék a chipgyárakat, minthogy az ellenség kezére adják őket. Nem biztos, de nem lehet kizárni a lehetőségét, ahogy annak sem, hogy a harcok során pusztulnának el. Az amerikai beavatkozástól való félelem mellett ez a másik fő oka valószínűleg annak, hogy Tajvant nem merik lerohanni a kínai elvtársak.

  Speak softly and carry a big stick, you will go far.

Új hozzászólás Aktív témák