Új hozzászólás Aktív témák

  • pycur

    tag

    Ha már animézünk énis beszállok a sorba. Mostanság ritkán van sztorim, nincs annyi érdekes eset, meg az eset is kevesebb...
    Anime kapcsán én az akciósabbat szeretem lesni, amikben inkább a harci csajoké a főszerep:
    repkednek, lövöldöznek nagy fegyverekkel, vagy épp varázsolnak. Régebben Slayers, Zero No Tsukaima, Saber Marionette J, Maburaho és a többi ahogy jövögetnek...nagyonsokvan. :)
    A lényeg hogy szórakoztasson, mert ezért készül. Sok megszállott otaku vs nem otaku párbaj van a neten, hogy az anime nem mese, pedig az :D . Bármi amit NEM te vettél fel a kameráddal, az bizony mese. Mert ma már más kamerás felvételében se lehet 100%-ig megbízni sajna... A tvben látott történetek, film vagy rajzfilm(ezen belül is sima/CG, magyar, vagy japán) mindegy mi, mese, csak más szinten kell a kérdést nézni: kik a célközönség. Van sok rajzfilm, ami nem a kisgyerekeknek szól, hanem a felnőtteknek pl South Park, Beavis and Butthead...
    A mese szó a köznyelv miatt okozza a mai viták tengerét, mert réges-régen csak a gyerekeknek szóló történet volt a mese. Ma már szinte bármi lehet.
    Ezért kell okosnak lenni és megnézni mindent, mielőtt a gyerkőcnek bevetjük, mert pl nagyon balul sülhet el ha pl South Park vagy ártatlannak tűnő Happy Tree Friends közelébe jutnak, és a neten szabadon kószálva ez meg is történhet. Elég, ha lát valakinél egy avatar képet és elkezdi megkérdezni miez, és rákeres és többé el nem tünteted előle, a net tele van vele... Én igazából gyereknek 14 éves korig szabad netet nem is adnék. Kaphat egy hordozható játékgépet kommunikációs funkcióval, megmutatni azt hogyan kell rajta használni ha el akar érni és ennyi, csak offline játék/videók.
    De most nagyon eltértem az animéktől.
    Animékben is van gyerek kategória bőven, pl miyazaki ghibli filmek, pokemon, tsubasa kapitány..., de akadnak akciósabbak is a nagyobb gyerekeknek pl slayers Linával, Megaman(hogy kocka is legyen benne), Dice a mentőcsapat, stb. A magyar tv kínálata elég szűkös volt a teljes mindenséghez képest, de hát azt nem is várhatjuk el tőlük hogy 1000+ sorozatot leadjanak nekünk :) De összességében jó indulási alapot adott az A+ megjelenésekor.
    De mára a teljes népességre kiterjedt a stílus és megpróbálnak megvenni vele minden embert, így csináltak annyi féle beteg, kaszabolós, nimfomán stb cuccot, hogy mindenki találhat benne kedvére valót.
    Csak ezt a dolgot nem adták az emberek tudtára, hiába volt a karikázós rendszer, a hülyeségük miatt már akkor immunis volt rá mindenki, mivel az égvilágon mindenre rátették. Így hatását vesztette...
    Ha ezt valahogy el lehetne érni, hogy mindenki minden műsorra megfelelő szemmel nézzen sokkal kevesebb lenne a veszekedés. Rajzfilm, de kinek? Anime, de kinek? Film, de kinek?
    Ja a filmekről nem írtam, itt elkészült az a rendszerezés, ami az animéknél nem, minden egyes filmre van írva 1-2 jelző (horror, családi, történelmi, mese(!) pl feldolgozások Hófehérke stb). Filmekből is van darabolós Péntek 13 vagy Családi a Lassie, Beethoven...
    Az animék terjesztésekor az A+ ezt elfelejtette hangoztatni, így a rajzolt animék szintén a mese jelzőt kapták a köztudatban, ami köszönhető még annak is, hogy a minimax után adogatták őket. De ezt a csorbát mindenkit elérő csatorna nélkül nem lehet kiküszöbölni. Az internet ehhez nem jó, mert az csak interaktív ugyan, de csakis arra válaszol amit kérdezel tőle. Nem mond magától semmit.

    És hogy miért van ez a hatalmas anime mánia? Én úgy gondolom, hogy közel 100 évig néztünk csak amerikai termékeket (miki egér, félix a macska, popeye....) és ezek mintájára készült európai/magyar alkotásokat és meguntuk a dizájnt. A japán karakterek merően eltérnek az eddigi ideáltól épp ezért tetszik nekünk. Nagy fej, nagy szem, spéci képességek mégis hétköznapi emberként vannak beállítva. Ez hozta azt a zseniális ötletet ami szeretünk, mert magunk köré tudjuk képzelni a történetet, mint ha itt játszódna a szomszédban(japánban). :)

    Na ezt jól kiírtam magamból :D

    Az agy a hardver, az ész a szoftver, az IQ pedig a verziószám. :D

Új hozzászólás Aktív témák