Új hozzászólás Aktív témák

  • szumo

    senior tag

    válasz bullseye #20830 üzenetére

    Hirtelen nem is tudom kinek akarok válaszolni ;]
    Na de szép sorjában: A Turbo II. Joystick okban a műanyag érintőfelületeket édesapám a második tubus ferrobond után legyártotta fémből! Innentől csak néha mikrokapcsolót kellett cserélni, ami akkor még hatalmas kihívás volt. Ugyanez történt a TVC beépített joystick-jával is egy idő után. Az szerintem még most is működik valakinél :P
    Nekem a 4. osztály körül kezdődött a hivatalos karrierem a számítástechnikával, amikor az igazgató valami úton módon szerzett 4 gépet, amin a dos alapjait gyakorolhattuk monokróm monitoron, de az igazgató gépe színes monitorral volt, azt mindig sorsoltuk ki üljön oda. Aztán középiskolában már olivetti-k voltak, ahol egy hónap után lopkodtuk a negyed megás ramokat, hogy fusson az F22 retaliator, meg a warcraft 1, amit mindenki floppy-n hordott magával. Később ezeket hálózatban küldtük, amikor már volt superuser jogosultságom mint osztálybizalmi a novell szereverhez. :)
    Aztán onnan a suli gyorsan lépegetett, jött a quake1, duke nuken. Na ott hagytuk abba, amikor többen arról panaszkodtak, hogy ha lecsukják a szemüket, akkor azt látják, ahogy szaladnak egy-egy pályán.
    Közben én kihagytam pár gépet, de barátaim a c64 őrületbe belekerültek, meg az amiga 500 40MB-os merevlemezzel. A végén már nem is játszottunk, hanem belepiszkáltunk a programokba, és azzal ment el sok sok délután.

    A tanáromról meg annyit, hogy nagyon nagy koponya volt így utólag visszagondolva, és próbálta nekünk a 8086-os belső felépítését, a buszrendszert elmagyarázni. Akkor valahogy annyira nem érdekelt, de mostanság ahogy olvasom a cikkeket, és azzal valamint az azóta szerzett tudással meg is értem, mi miért, és mit csinál.

    Most meg hallom, hogy mire tanítják a fiatalokat, hát a sírógörcs elkapna, ha hagynám.

    [ Szerkesztve ]

    Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!

Új hozzászólás Aktív témák