Új hozzászólás Aktív témák

  • gyugyo79

    addikt

    Teljesen meglepődtem. Kellet idéglenesen egy VPN olyan helyről ahol 80/443 volt csak engedve. Ezért vissza raktam a routerre a VPN plust és az SSL VPN -nt bekapcsoltam.
    Az egyik pozitív, hogy most már nem a 10.0.0.0/24 -re rakja a VPN hálózatot hanem a 172.21.0.0/24 -re. Csak gyorsan belenéztem az alap konfigokba és ott még 10. -esek vannak ezért gondolom lekérdezik végre, hogy van e használva és ha igen akkor cserélik.

    A másik, hogy nem kellet tűzfal szabályt létrehozni a belső hálózathoz (Ez lehet csak nekem volt visszás, hogy kellet). Mondjuk abban nem vagyok biztos, hogy ennél is kellet e vagy csak mivel egybe teszteltem anno az open/l2tp/pptp -vel és azoknak kellet csak ennél meg már bent hagytam a szabályt. A lényeg, hogy most nálam megy tűzfal szabály nélkül is. Rosszul emlékszem és ehhez nem is kellet a szabály a belső hálózat eléréséhez? A többihez se kell már (Nincs kedvem a NAS-ról elállítgatni a portokat egy tesztért)? Ha valaki használja és megírja megköszönöm mert érdekel. De csak kicsit :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák