Új hozzászólás Aktív témák

  • driv4r

    tag

    válasz krono. #266264 üzenetére

    'Szvsz egy rommáhamisított típus is negatívan hathat ki egy márka presztízsére, illetve ha szigorúan (és hangosan) lépnek fel a hamisítványok ellen azzal is becsatornázhatnak vevőket a hivatalos forrásba (új/hivatalosan bevizsgált használt, saját boltból).'

    Ismerek pár hamisítással érintett céget, ha valami nem jellemző rájuk, az a 'szigorú és hangos' fellépés a márka presztízsének védelmében.

    Hangosak azért nem szeretnek lenni, mert az rossz fényt vetne rájuk, pont a brand imidzs sínylené meg a hangoskodást. Amikor pl. a hazai hatóságok lefülelnek egy-egy fuvart hamisított cuccokkal, pont ezek a cégek kérik, ne legyen nevesítve a közleményben az érintett márka, és lehetőleg kockázzák is ki a csomagolásokat a 'tettenérési' videón.

    Szigorúak szeretnének lenni, de a polgári peres jogérvényesítés konkrétan nem működik IPR infringement és counterfeiting területeken. Ahhoz ugye először be kellene azonosítani az elkövetőt, anélkül pedig kinek fogják címezni első körben az ügyvédi felszólítást?

    Ezért leginkább a hatósági jogérvényesítést próbálják erősíteni, szakértőkkel, támogatással, piaci infókkal. De ez mission impossible, ilyen áruforgalmi dinamikával. Ráadásul a hatóságok sem kezelik prioritásnak a luxusipart, politikai fogyasztóvédelmi és termékbiztonsági motivációból gyakran inkább az életre, egészségre primer módon veszélyes termékekre mennek rá. Ha a hamis whisky miatt megvakul a fél falu, az politikai kérdés; ha hamis Gucci-ban flangál a fél falu, az bocsánatos bűn.

    [Az EU csatlakozás után voltam egy brüsszeli hamisítás ellenes iparági rendezvényen, a keynote speaker a szegény Kovács László az akkori magyar adó- és vámügyi EU biztos volt, aki óne zsenír azzal kezdte a beszédét, ifjú diplomata korában bizony maga is szívesen vásárolt Távol-Keleten hamis Lacoste polókat. A kb. 30-40 globális brand üzletéért felelős közönség udvariasan nyelt egyet, és biztosan érdekeseket gondolt róla, rólunk.]

    De Polarstar is feltett egy ‘költői kérdést’ valahol feljebb, vajon mi tesz Tag Heuer a hamisítás ellen? Kíváncsiságból csak annyit írtam keresőbe, ‘Tag Heuer anti-counterfeiting measures’, hátha van valami spéci aktivitásuk vagy fejlesztésük az őket különösen is sújtó problémára.

    Nincs ilyen. Az első találat a saját oldalukra visz, és kb. az a megoldás, amit Misi1979 is mondott: cipőt a cipőboltból vásárlás csak tiszta forrásból: AD, butik, TH online bolt.

    A bajok akkor kezdődnek, amikor néha a tiszta forrás is koszos. A Speedygate csak egy egzotikus sztori első blikkre, de hallottam már hazai AD-ről is elég fura dolgokat. Rosszindulatú pletykák, nyilvánvalóan. Vagy nem. Harmadik lehetőség logikailag kizárt.

Új hozzászólás Aktív témák