Új hozzászólás Aktív témák

  • hallador

    addikt

    válasz Empsepo #248343 üzenetére

    Maga gyártója legenda volt a maga korában, Andreas Huber Munich a maga kora A.Lange & Söhne-je volt, még az IWC is megemlékezett róla 2009-ben. Sajnos az óra tulajdonosa igencsak problémás.
    A márkát tisztelem, nagyon, meg az termékeiket is, de a tulajdonosát nem.

    #248344 johanson

    Jó hát ennyi erővel a fél óraipar sem ér semmit több okból sem, kezdve az IWC-vel, A.Lange & Söhne-ig, Laco, Stowa, Minerva, Ariston, Panerai, Angelus, de valójában nem így van.
    A Német óraipar dominált az 20. század elejéig, azaz az I világháborúig, a német óraipar mondhatni sokkal patinásabb gyártókat termelt ki, mint a svájci óraipar, de ezt az Osztrák Magyar Monarchia, valamint a Német császárság összeomlása után megfordult. Ezt sokan elfelejtik, amikor erről van szó, hogy óra. Pedig a tények makacs dolgok.
    Ezek a márkák a 90-es években elkezdtek megint visszatérni, és sikeresek, még ha nem is annyira mint fénykorukban.
    Szóval csak azért elítélni a föld egykor legjobb óraiparát, mert most találkozott valaki egy ilyen órával, még eléggé buta dolog lenne.

    [ Szerkesztve ]

    The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]

Új hozzászólás Aktív témák