Új hozzászólás Aktív témák

  • Lami66

    őstag

    válasz NemMo #206609 üzenetére

    Bár kaptál választ bőven, én se maradok ki.
    Mondanom se kell automatám van.
    "állítgatni kell"....Az én órám normál használat mellett napi 4 másodpercet siet. Vagyis egy hónap alatt 120 másodperc. Az állítgatás annyiból áll, hogy havonta egyszer a koronát kihúzom (másodpercstop) két percre. Ha kényes lennék a pontosságra akkor akár kétnaponta is állítgathatnám. De még nem adódott olyan élethelyzet, hogy a pontatlan órám miatt lemaradtam volna valamiről.
    "Húzogatni kell"....Minek? Húzza az magát, ezt az egy órát hordom minden nap, több mint két év alatt egyszer állt meg, mert kíváncsi voltam meddig bírja.
    "Szervizeltetni kell"...5-7 évente talán el lehet viselni egy karbantartó szervizt, de csodálkoznék ha egy kvarcnak használ ha 10 évig nem nyúlnak hozzá. Milyen retek lehet annak a koronatengelynél/nyomógombnál?
    "Bőrszíj"...hordom az órát bőr szíjjal és fém szíjjal is, attól függ épp milyen napirend van...fémszíj melósabb alkalmakhoz, bőrszíj minden máshoz.
    Fémszíj: szeretem, évtizedek óta megvan, állati kényelmes. Néha egy mosás, és a karbantartás elintézve.
    Bőrszíj: egyetlen előnye, hogy elegáns (eredeti állatőr szíjakat hordok: krokó, strucc). Hátránya, hogy izzadtságot beveszi (izzadtságálló marketingdumát nem kell elhinni), ezért aztán hozzám tapad. Jó esetben két év, kevésbé jó esetben fél év és csere. Ezek nem háromezres szíjak, hanem 10-30 ezresek.

Új hozzászólás Aktív témák