Új hozzászólás Aktív témák

  • C0RVUS

    tag

    válasz Mercutio_ #172699 üzenetére

    A stímpank nekem is eszembe jutott, csak ugye ezeken ez a hatás nem egy maszkírozott stílus, hanem a mibenlétükből adódik. Asszem, úgy mondják, hogy a "funkció és forma egysége" :D . Szóval inkább olyan tárgyak, amikből maga a sztímpunk, mint divatirányzat (film-, animestílus, stb.) inspirálódik. Teljesen természetesen, erőlködés nélkül hozzák ezt a hatást (a nagyon kitalált tipográfia például fontos eleme, de csak egy szerves összetevője ennek), ami nem is annyira 18.-19. századias - amire a sztímpank gyúr - mint inkább középkorias szerintem.

    Itt egy ilyen videó: Patek Philippe v.s. F.P. Journe: Annual Calendar ("...egy egzisztenciális kérdés: which watch?..." :DDD ) Szépen felsorolja, mi mindenben jobb a Patek, de én pillanatnyi hezitálás nélkül a Zsurnt választanám. Jó, eléggé más stílus is a kettő...
    De itt van mondjuk ez az elképesztően brutál Zsezsélökütr: Jaeger-LeCoultre Master Grande Tradition Gyrotourbillon 3 180th Jubilee, itt aztán van kiscica füle is, tényleg nagyon kemény, technológiailag meg egyenesen sci-fi, de valahogy mégsem áll úgy össze számomra, vagyis hát nem hozza azt az elementárisan nosztalgikus hatást, amit ezek a Zsurnok. (Amit egyébként csökkentett adagban számomra a legegyszerűbb mechanikus karóra viselése is hordoz.)

    Ja, persze, mindennapi használatra én sem cserélném le egy ilyenre az Amfíbiáimat, legalábbis jelenlegi életformám mellett. :DDD Viszont örömmel tölt el, hogy egyáltalán léteznek ilyen tárgyak.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák