Új hozzászólás Aktív témák

  • Jorus

    nagyúr

    válasz Parci #1025 üzenetére

    Nem, nem, sosem mondanám semmire, hogy gagyi, pláne, ha az adott felhasználónak, és az adott igényeknek megfelel. :) Autóban nekem pl. tökéletesen megfelel mondjuk a Highline Passatok gyári hifije. A Subaru mondjuk tényleg gyász, de nekem ez is megteszi, kopogósan.

    Mindössze arra utaltam, hogy autóban sosem lesz jó a hangzás, pusztán azért, mert millió alkatrészből és anyagból áll, mind izeg-mozog, rezgésük van magukban és együtt, és még ott a motor, a kerekek, az út, a környezet, és ezek folyamatosan változó egymásrahatásai, szal hát na.
    Egy zenehallgatásra berendezett szobában is rengeteg mindenen lehet javítani, már eleve a láncon, az elhelyezésükön (elcsatolások, hangsugárzók helyzete), az összekötésükön (kábelek), a szoba akusztikáján (panelek, basszuscsapdák, berendezési tárgyak, felületek, stb.), és ott ugye azért sok minden fix.

    Persze simán lehet azt mondani, hogy adott körülmények között ez vagy az a rendszer jól szól, megfelelően szól, és eszemben sem volt leszólni outsiders készüléő rendszerét - nagyon remélem, ő sem vette annak.

    Annak idején az első Passatomnál estem át a ló másik oldalára autó hifiben (105 lovas volt, még csipszelni se lett volna értelme, hát hifit tuningoltam :) ). Kb. egy éven át alakult folyamatosan, rendszerek jöttek-mentek, az autó hangstúdióról hangstúdióra járt, hangsugárzó készletek, ajtópanelek, dobozok, szigetelések, kábelek, erősítők, DSP-k, fejegységek, tápkondik cseréje folyamatosan, konzultáció a szakma ismert arcaival, high-end show-kon megfigyelés, hallgatózás, és aztán közel 1 misi ellocsolása után be kellett látnom, hogy ebből sosem lesz olyan, amilyet én szeretnék, a fenti okok miatt, vagyis amiatt, hogy mindez egy autóban van elhelyezve.
    Persze az említett folyamatnak rengeteg olyan stációja volt, ami valakinek teljesen megfelt volna, ettől még nem volt gagyi, és akinek az megfelelt volna, az sem volt igénytelen, semmi ilyesmire nem utaltam, elnézést, ha félreérthető lett volna. Aztán arra jutottam, hogy mivel olyan úgyse lehet, amilyet a fejemben elképzeltem, így jó lesz nekem az adott autó gyári hifije. :)

    ''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

Új hozzászólás Aktív témák