Új hozzászólás Aktív témák

  • ttamashu

    aktív tag

    válasz Coyote05 #40548 üzenetére

    Minden itt leírt dolog a nagyon hiányos játékmechanikai leírások alapján lett összerakva, mintegy filozófiai bemutató gyanánt 100% biztosra vehető, hogy a játék tényleges indulására bizonyos részeken módosítanunk kell:
    Egyelőre az a terv, hogy mindenki saját szakállára - kb. egyéni vállalkozóként - korlátlanul dolgozhat valamint amekkora mértékben szeretne vállalhat orgos feladatokat. Az org bevételei pedig a közösen, szervezett formában, folyamatos és alkalmi tevékenységekből tevődne össze.

    Ilyen az lesz ha például nagyon jó árú terméket talál az egyik kalmárunk (aki vagy napi díjat, vagy jutalékot kap munkájáért) egy félreeső rendszerben 2 parsecre vanduul űrtől. Ekkor körültekintő helyzetelemzés után ha úgy döntünk, hogy ennek az árúnak van piaca, valamint van is hozzá - védelmi - kapacitás hogy el tudjuk hozni, akkor a vezetőség összerittyenti a bandát és nekiállunk.

    Első mozzanatként a kalmár megkapja a megfelelő tőkét az org számlájáról az árú foglalózásához.
    Amikor ez megtörtént addigra már összeállt fejben a megfelelő szállító kapacitás összetétele.

    A Hullok és Banuk kigördülnek a tulajdonosok/vagy az org hangárjából és még a biztonságos űrben lévő találkozási ponthoz igyekeznek.
    Eközben a katonai vezetés megállapítja a flotta mérete alapján a szükséges védelmi kapacitás mértékét. A nagyobb katonai hajókat, mint a Reti, vagy szükség esetén az idris megtöltik legénységgel. A vadászok megkapják a szükséges infókat és hajóikkal Ők is elindulnak a rallypointra.
    M50, 300szériás és egyéb gyors hajók közül néhány a gyülekező helyszínéről már a flotta megérkezése előtt elindulnak felmérni a ránk váró utat.

    A kalmár eközben végignézi mit lehetne szállítani a találkozási ponttól oda ahol a remek üzletet kötötte, hisz az üresjárat pazarlás.
    Amennyiben talál megfelelőt akkor azzal felrakodva indul el a flotta a vanduul űr pereme felé.

    Az úton végig minden irányba gyors jól szenzorozott felderítőket küldve megy végig a csapat, a kísérők megvédik a támadásoktól az értékes rakományt és az őket szállító puha célpontokat.

    A megérkezés után eladjuk a hozott árút aminek a teljes ellenértéke a klánkasszába kerül, ahonnan a vételi tőke is származik, majd felpakoljuk azt amiért igazából jöttünk. Visszavisszük a ritka cikket a központi rendszerbe és ezt is értékesítjük.

    Ekkor jön a számadás.
    Bevételi oldal az út során keletkezett teljes bevétel (oda és visszfuvar).
    Ebből az összegből jönnek le a kiadások:
    1.Összesítjük a flottát ért károkat, beleértve a játékosok saját hajóit és az esetlegesen útközben megsemmisült árút.
    2. Visszafizetjük a klánkasszába az útra onnan elhasznált anyagi és pénz tőkét (megvásárolt árú értéke, esetleges orghajó veszteség mértéke)
    3. A megmaradó bevétel egy részéből töltjük a vésztartalékot, ami arra szolgál, hogy az esetleges sikertelen utak végén is meg lehessen tenni az 1. pontban leírt kártalanítást.
    4. Munkabérek. Minden résztvevő megkapja a - móka és kacagás melletti másik - ellenszolgáltatást azért hogy részt vett az eseményen.
    Ennek az egyenletnek a megoldása maga az út profitja. Amely a legénységként résztvevők, a hajójukat kockára tevők és az orgkassza között kerül elosztásra.
    Még egyszer jelzem az itt leírtak csak a gondolkodásmódunk/elképzeléseink bemutatására szolgál. Számokat azért is nem írtam bele, hisz ahhoz végképp nem tudunk eleget.

    (#40547) bladex73:
    Ez a meglévők alapján. A másikat össze se merem számolni.

    (#40552) maskimx: (let's roll(e play) A HUNS mint gazdasági szervezet nem kíván állást foglalni politikai kérdésekben. Ugyan haszonélvezői és/vagy elszenvedői vagyunk a végbemenő változásoknak, annak alakítását a polgárokra bízzuk, reméljük tudják mi a legjobb az UEE számára. Természetesen nekem, mint a vállalat CEO-jának van, de ezt ezen a platformon a céges állásponttal egyidőben nem lenne helyes megosztanom

    [ Szerkesztve ]

    Tea az élet!

Új hozzászólás Aktív témák