Új hozzászólás Aktív témák

  • 8

    senior tag

    válasz zoltan6 #26809 üzenetére

    Tipp a gépes kenyérsütéshez:
    Egy evőkanál ecet jó bele, hogy foszlós legyen, nem lehet az ízén érezni.
    A ruganyossághoz pedig egy csapott evőkanál sikér (búzafehérje).
    Ezek nélkül is lehet sütni, de úgy inkább sütemény piskótájára hasonlít majd, nem kenyérre. Persze frissen melegen minden jó, főleg az elején. Aztán majd ha tényleg kenyeret akarsz sütni, nem sütit, akkor jól jönnek ezek a tippek.

    Porélesztővel a legjobb. Ez vízre aktiválódik, nem cukorra. Sót nem szabad a porélesztőhöz/mellé rakni, hanem az edény másik sarkába.
    A tészta ne legyen ragadós, hanem ruganyos, inkább szárazabb mint nedvesebb legyen. Dagasztás közben is nyugodtan lehet még bele szórni lisztet. Ha készen beesik a teteje, akkor túl vizes volt a tészta. Púpos kell, hogy legyen.

    Én mindig a leghosszabb programon csinálom, de előtte bekevertetem vele nagyon kis mennyiségű élesztővel (pl tészta programon) és hagyom állni egy éjszakát hogy rendesen végbemenjen az autolízis, másnap indítok egy teljes hosszú programot.
    Ha már rendesen kikísérletezted az arányokat, akkor egy harmad tasak élesztő bőven elég lesz, de addig azért egy fél tasakkal azért ajánlott beleszórni.
    Csak frissen kibontott porélesztő lesz jó, a régen kibontott meghal a levegő nedvességtartalmától.

    50.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2 évig ingyen. Raiffeisen 55-60.000Ft, Curve €5 ajánlókód elérhető. Revolut regisztrációhoz 8.000Ft tőlem. 500Ft PARKL kupon parkoláshoz. Privát üzenetben küldöm

Új hozzászólás Aktív témák