Új hozzászólás Aktív témák

  • Soulfly842

    addikt

    válasz bul07 #16053 üzenetére

    Basszus, te nem az alföldön élsz? :) Ék magyarországi vezetőként hajdú-borsod-szabolcs
    szerte sok helyen megfordulok. Napraforgó mindenhol elégett, elfeketedet, betakarítás elmaradt, még mindig ott 'virítanak' sok helyen. A búza csökevényes méretű volt más évekhez képest. Kukorica se volt toppon finoman szólva sem. Az aszály, az a nullához közelítő késő tavaszi-nyári csapadék sajnos nem volt jó itt.

    Persze, az más kérdés, hogy a biztosítások fedezik őket. Csődbe azért nem mennek. A búza stb árát meg a világpiaci ár határozza meg Mo-n is (amit kicsit nehéz feldolgoznom, hogy hiába volt nekünk, mégis már kezdetketől kilőhetett az ár a helyzetre hivatkova)

    "Napraforgóból kb 15mázsa/hektár a nullsza most, ezt meg szinte minden terület tudja, na jó volt olyan hogy csak 9mázsa jött be
    De itt mifelénk ahol tényleg nem volt eső kb az átlag 18-20körül alakul, de öcsém sógorának megvolt a 35 is, így nem lesz veszteséges a területek"

    Hááát... akkor nálatok ördögi szerencse volt, de az alföld nagy részén nagyon nem ez volt a helyzet. Látszólag, laikus szemmel sem - az elmúlt években azért más volt a helyzet.

    Amúgy tudnék mesélni
    Van itt falun sok öreg akinek van pár hektár földje 2-3 esetleg 4-5, és a nagyobb földesurak művelik a területüket és kiszúrják a szemüket pár forinttal, sőt próbálkoznak olyannal is hogy még fizessen mert nem volt termés
    Szemét banda az egész
    Anyjukat két forintért réteg

    Ebben egyetértek... az év nagy részében nyugodtan tengnek lengnek, pár hónap tevékeny és kész... :D Sok olyan kis földesúr van, aki száz milliókat, vagy akár MRD-t kilapától a földjéből, s ahhoz képest nem feszül meg.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák