- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Microsoft Excel topic
- Amazon: nem a kötelező az irodai munkával akarják kirúgni az embereket
- Windows 11
- Programozás topic
- YouTube
- Nem tetszik az USA-nak az olasz webadó
- Hálózati / IP kamera
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
félisten
A BT sokkal-sokkal problemasabb ugy. BT streaming pl. konkretan a mobilrol megy -- mi van, ha kozben kimegyek a kertbe? A minosege is gyengebb. Az akkut is fogyasztja a telefonban, esatobbi-esatobbi.
Itthon pl. van egy pici akkumulatoros hordozhato Sony hangszoronk, es pl. be lehet vinni a furdoszobaba, beraksz valami zenet, es a szerver wifin keresztul streameli a hangszorora -- a mobillal csak kezdemenyezed a streamet.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
Katsu
aktív tag
Sziasztok,
Ma visszavittem a JBL SB350-et. A mélyláda véletlenszerűen pattogott. Akar BT, akar HDMI-n keresztül. 100ért nem ezt vártam...
Tudnátok helyette ajánlani valamit? Samsung h6400-as TV-hez lenne. Inkább film és TV adás. Időnként telefonról zene stream BT-n keresztül. A 100e forint a plafon. Előre is köszi.
Fontos szempont hogy tv távirányító tudja vezérelni.Üdv: Katsu
-
Katsu
aktív tag
14 napos el állást gyakoroltam. Azonnali pénz visszafizetésével.
Köszi a tippeket. -
kvzo
újonc
Sziasztok !
Kérdezném, hogy mi a különbség a Samsung HW-H430/EN és a HW-F450 között ?
Ti melyiket ajánlanátok megvételre ?
A Samsungokról jó véleményeket olvastam.A TV gyári hangszórói helyett szeretnék valamit, zenehallgatásra nem használnám és 60 ezer körüli árban gondolkodom.
Köszi előre is a segítséget.
Zoli -
rene85
aktív tag
Sziasztok,
Hangprojektor vásárlásán töröm a fejem. A probléma, amit meg kéne oldani, hogy a tv arra a falra simul rá, aminek a túlsó felén a fiam alszik - a fal nem papírvékonyságú, de a tv (lg lh630v) inkább hátrafelé nyomja a hangot, ezért szeretnék valami másik hangkeltőt. Egy hangprojektor megoldaná a problémát, hogy ne kelljen mindent minimum hangon nézni? Nem 5.1-es berántó eszetlen élményre van szükségem, csak hogy ne csak felirattal nézhessek filmeket Világos, hogy a hang minden irányba terjed természetesen... Még 2 kérdés - a hangfalakon amiket eddig láttam, mindegyiknek a hátulján van a reflexnyílás, tehát a mély így is a fal felé menne a mély - van olyan, amin ez nem így van? Ill ha esetleg külső sub-os megoldást javasoltok, akkor ott meg az alsó szomszéd nem fog hülyét kapni? - ha túl láma az utóbbi kérdés, bocsássátok meg, ez a téma tökre nem a szakterületem, a helyzet meg igen speciális
Az ár másodlagos szerintem a fentieket tekintve, ha van bt v soundbarhoz képest jó zenei hang, az csak plusz...
Előre is köszi![ Szerkesztve ]
-
Tommmysun
senior tag
Ha a TV miniatűr játékhangszórói alacsony hangerőn is áttolják a falon a hangot, akkor kb mindegy mit veszel, akkor is át fog hallatszani, ha nem a fal felé sugároz.
Egyébként rengeteg Soundbar van, aminek vagy a padló irányába (pl legtöbb JBL), vagy előrefelé (pl. Sony HT-CT790 v. 800) van a reflex nyílásuk, de pont a mélyhang az, ami leginkább minden irányban terjed (a magasak valamennyire irányíthatóak). tehát itt is szinte mindegy milyen irányban szól.
-
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok! Van egy LG632v tv-m. A hálószobában van, ráadásul a sarokban, én meg ugye a falnál, tehát 5.1-es hangrendszer szerintem nem igazán jön szóba (mivel a fejem mellett lenne közvetlenül egy egyik hangszóró pl). Viszont azon gondolkoztam, nem érdemes a TV alá valami soundbar szerűséget venni? Van hangzásban jelentős különbség, vagy nincs, és csak felesleges pénzkidobás így? Mit javasoltok?
-
atish15
aktív tag
Sziasztok. Érdeklődni szeretnék hogy egy média marktban vásárolt kb fél éves LG SH7 hangprojektor mennyit érhet?
-
Bestspiler7
tag
Hello, szerintem a helyedbe én valami 3.1 rendszerben gondolkodnék, a center sokat tud segiteni a dialogoknál és igy nem kell halgatnod az efekteket.
Én most például ezt vettem nem rég:
https://hangprojektor.arukereso.hu/panasonic/sc-htb685-p334981614/
+ sub az wireless igy a kanapéd melé rakhatod. Bár ha tényleg nagyon vékony a fal, lehet ezt is hallani fogja a fiad. -
Tommmysun
senior tag
JB Bar 3.1-el vagy 5.1-el még mindig nincs senkinek tapasztalata? Valakinek pedig ha jól emlékszem pár hete már rendelés alatt volt!
-
kalapacsolok
senior tag
válasz kalapacsolok #3366 üzenetére
Valaki? LG 632V-hez milyen soundbart / sounddecket javasoltok? Fontos volna, hogy a tv távirányítójával tudjam ugyanúgy a hangerőt változtatni, tehát nem akarok új távirányítót. Max 60-70 ezer ft a plafon nálam. Mik a megbízható, bevált típusok?
Sajnos nem látok a topikban összefoglalót, de ha vki írna, akár privátban, megköszönném
-
-
rene85
aktív tag
válasz Tommmysun #3365 üzenetére
A TV normál hangerőn hallgatásánál már a falon áthallatszik egy sötét lovag-trilógia például. De az, ha a szoba másik végébe teszem a kanapé mellé a sub-ot, az már jobban hangzik. Megint egy amatőr kérdés: a sonyn, bár magán a soundbaron gondolom csak magas meg középsugárzó van, azon is van reflexnyílás?
-
rene85
aktív tag
válasz Bestspiler7 #3370 üzenetére
A 3.1-es rendszernél mi a trükk? center-jobb-bal jön csak rajta? (és külön sub) Mi történik a többivel?
-
Bestspiler7
tag
Hát amikor használom ezt a panasonic sc htb 685 5.1 es hangal, akkor ugye a left és right adot, meg a center.
Centernél külön lehet álítani filmhez a dialogok hangerejét, clear voice vagy minek mondják.
5.1 filmnél ugye a 2 hátsó/ oldalsó, , ugyan ugy a left és rightból jön csak, más szögben, szoval nem veszik el.
Ezt direkt probáltam 5.1 teszteken. De amugy én se vagyok nagy guru ezen a téren, szoval ha valakii mást tapasztalt, nyugodtan kijavithat. -
junior11
veterán
válasz Bestspiler7 #3377 üzenetére
Szia, hogy tetszik a Pana soundbar? Milyen a hangzása, mélynyomó?
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
Tommmysun
senior tag
Köszi a linket ... mostanában nem figyelgettem, hogy van-e új, csak azt vártam, hogy ide írjon valaki véleményt . Háááát a teszt alapján viszont nem annyira meggyőző .... ezt lehet tudja a Sony HT-CT790-em is, mert a leírtak alapján hangzásban kb ugyanott vannak a gyengeségeik. Pedig, ahogy a teszt is írja, az adottságai meglennének, a 9 darab hangszórótól (amiből 6 középsugárzó), azt várnám, hogy pont a középtartományban legyen szép hangja, ahol a Sony is sokszor gyengélkedik (de annak csak kettő középsugárzója van). Igaz több dologra is azt írják, hogy szoftverfrissítéssel még javulhat, de ez elég lutri dolog. A FLAC támogatás is erősen kérdéses, hogy lezs-e bármikor :/.
Kár érte.....
-
Bestspiler7
tag
válasz junior11 #3378 üzenetére
igazából eddig nekem tv-speaker volt, szoval hatalmas elörelépés, zenénél és filmnél is. (föleg ez a clear voice nagyon jó, nem kell fel hangositani a dialogoknál, és lehalkitani akció jeleneteknél )
mélynyomot szerinte elég, 20nm2 napalinál 2szintre van állitva, 4 szint a max. -
junior11
veterán
-
Tommmysun
senior tag
Hagyományos értelembe vett reflexnyílása nincs, de hátrafelé rácsosan nyitott, ami inkább a szellőzés miatt van, nem a hangképzés érdekében, szóval hátrafelé nem igazán nyomja a hangot, ha meg falra teszed esetleg, akkor a "szellőzők" eleve felfelé fognak állni.
A subról viszont továbbra is az a véleményem, hogy hiába lesz akár a kanapé mellett, mivel a mély hang elég szépen terjed minden irányba, simán át tud hallatszani úgy is. Persze normál TV nézés közben, Night voice (vagy mi a fene a neve) módban kb. be sem fog kapcsolni a mélynyomó, így értelemszerűen át sem fog hallatszani , de ha filmeket nézel este, az már neccesebb, persze itt is le tudod nullára tekerni a mélynyomót, csak akkor meg eléggé semmilyen lesz a hang .... inkább plusz 10-15 centi jól hangszigetelt gipszkarton falban gondolkodj én azt mondom.
-
Norti7
csendes tag
Sziasztok.
Szeretnék vásárolni egy JBL SB450 2.1-es hangprojektort. Kérdésem az lenne, hogy ezt hogyan tudom majd asztali PC-hez csatlakoztatni? Alaplapi 5.1-es hangkártya ugye adott, plusz van HDMI is a lapon.
Teljesen sötét nekem a téma, ezért kérnék némi segítséget.képeim: http://www.flickr.com/photos/for3st3r/
-
ftt
tag
MM-ben kupon napok, Sony soundbarra is, lehet másra is van
-
kovta23
tag
Sziasztok! Szeretném a tv-m hangját feljavitani. Tetszenek a projektoros megoldások. De igazából bármilyen megoldás érdekelne. A problémám hogy a tv ki hajtható fali konzolon van, nem a falra fekszik fel. Van olyan megoldás hogy ehhez rögzítsük mondjuk a projektort vagy soundbart? Várom a segítséget köszi
-
GejzaR
tag
Sziasztok. LG SJ4 vásárlásán töröm a fejem.
Az lenne a kérdésem, hogy ez a 2.1 rendszer bővíthető lehet a későbbiekben, szintén vmi wireless cuccal?LG TV-t fogok venni a közeljövőben.
Esetleg van más ajánlható 2.1-es hangprojektor ebben az árkategóriában?[ Szerkesztve ]
-
Joezyka
senior tag
válasz kovta23 #3385 üzenetére
szia!
LG SJ7-t azt úgy lehet rögzíteni, hogy a 2 hangbár mindegyik hátulján van 1-1 menetes luk. Azaz abba teszel egy csavart és úgy egy lemezzel tudod rögzíteni a konzolhoz amolyan meghosszabításként. De lehet vannak ennek egyszerübb módja is, most így hirtelen ezt tudom javasolni.
Ha szép nem vagy, hülye ne legyél!
-
NORGES
csendes tag
Sziasztok!
Van valakinek konkrèt tapasztalata hogy az LG SH7 hogy hozza a 4.1 hangzást. Annyit tudok hogy lehet a rendszerhez további 2 hangszórót csatlakoztatni . De semmi infót nem találtam hogy mely hangszóró ez. Típus , gyártó, azonosító...[ Szerkesztve ]
Ittis-Ottis-Attis
-
Laca19 (a)
aktív tag
Szerintem valami ilyesmire
lenne szükséged (NP5550B). Két darab 44.000 Ft lenne. Nem akarlak lebeszélni, de nem ér ennyit. Van blu ray lejátszóval egybeépített (LG) szettem: választhatok, hogy a hátsó hangokat az első hangszóróba kötöm be és onnan szól, vagy rendesen teszek hátra hangszórót. Legutóbbi takarításkor már kiiktattam a hátsókat, mivel néztem filmeket és elég kevés hangeffekt jött hátulról. Lehet pont rossz filmeket néztem, de az a kevés hang ami azokból jött, abszolút nem fogott meg. Takarítás óta a hátsó hangokat is előre állítottam be. 15 éve persze nagyon tetszett, hogy hátulról is jön a hang...most vagy pont rossz filmeket választottam, vagy öregszem, de mint írtam, már be sem kötöm a hátsókat.http://www.diesel.com
-
NORGES
csendes tag
válasz Laca19 (a) #3392 üzenetére
Köszönöm a választ. Èn is csak gondolkodom rajta , talán csak az intenzívebb tèrhangzás miatt vagy. Találtam az LG oldalán èn is ebből a családból,de a 10-20watt teljesítmény nem tudom milyen plusz èlmènyt ad min 40+ èrt.
[ Szerkesztve ]
Ittis-Ottis-Attis
-
rene85
aktív tag
SJ vagy SH 4-5-tel valakinek van tapasztalata?
-
kovta23
tag
Sziasztok!
Ebből a három soundbarból szeretnék választani, sajnos meghallgatási lehetőségem nincs.Ezért a ti tapasztalatokra támaszkodnék. Köszi
JBL Cinema SB250 2.1 85.000 Ft.
Sony HT-CT390 2.1 81.0000 Ft.
Panasonic SC-HTB690 3.1 85.000 Ft.
És a +1 ami azért kakukktojás mert jóval olcsóbb de kérdés kevesebbet is tud?
Samsung HW-K430 2.1 50.000 Ft.
Köszi a válaszokat!
-
kovta23
tag
válasz Bestspiler7 #3396 üzenetére
Köszi!
-
F_Peter
őstag
Ha kicsik az igények akkor a tv hangjánál jobb a rendszer, de semmi több.
Ettől a kategóriától nem várható sok. A tv hangjánál sokkal több mélyet kapsz, de persze ez nem lesz minőségi és kellően öblös vagy mozisan dübörgő.
A teljesítménye kisebb szobába való (~15nm), térképzése kicsi, kissé dobozhangú, beállításokra/ testreszabásra nem igazán vannak lehetőségek. Az SH esetében emlékszem még arra hogy nem volt meg a rendes összhang a mélynyomó és a bar között, néha olyan függetlennek tűnő búgást hallottam csak, miközben a kisebb mély hangok esetén is túlságosan pozicionálható volt a hangfal elhelyezkedése (valószínű hogy magas a frekvencia beállítása, hogy jobban segítse a bart, de ennek meg féloldalas hangzás a baja). Ez lehet nem változott az SJ-nél sem, de arra nem emlékszem, mert csak rövid ideig hallgattam. -
ftt
tag
Extreme Audió már reklámozza a fekete pénteket. Aki feliratkozik, előzetes infót kap mailen.
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Mini-ITX
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ukrajnai háború
- Futás, futópályák
- Yettel topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...