- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chesterfield
őstag
Sziasztok!
Tudnátok javasolni 50k környékén 2.1/3.1 hangprojektort, ami tud HDMI-ARC-ot?
köszönöm
-
blaca83
őstag
válasz AuraSync #11133 üzenetére
Szerintem nagyon jó minőségű hangprojektor, ez az egy bosszantó dolog van, de remélem idővel meg tudom majd oldani.
@Kroni1:
Köszönöm, átolvasom!@ruadi:
A HDMI kábel cserét ki fogom még próbálni.
Végignéztem a hangbeállìtasokat is, de e-ARC módban volt a legjobb a hangzás ezért visszatettem.A digitális hang kimenet PCM-en van így....!
Nálad is ezen a beállításon volt?A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
pauliboy23
senior tag
válasz Chesterfield #11151 üzenetére
TCL TS6110, TCL TS8111, Samsung HW T450, LG SN4.
3.1-et nem igazán kapsz ebben az ársávban.
[ Szerkesztve ]
-
Voice24
őstag
válasz pauliboy23 #11153 üzenetére
Szerintem az a Samu nem rendelkezik HDMI bemenettel.
-
Atish19
őstag
Ha valaki tervezi Q800T vásárlását akkor Emagnál most akciós. Nem terveztem ennyit bele invesztálni főleg, hogy a Q60T-el befürödtem, de kapott tőlem még egy esélyt a Samsung. Remélem nem bánom meg
-
Kroni1
veterán
válasz AuraSync #11148 üzenetére
Olvastam a tapasztalataidat, nekem is az a véleményem/tapasztalatom az én LG-mmel kb. mint neked a samsunggal.
A standard mód itt is laposabbnak tűnik ugyan mint a nagyon kiemelt Movie, de hosszutávon talán az a pihentetőbb, tévézéshez, zenéhez egyértelműen jobb mint az effektes mozi mód, és filmeknél is pontosabb igazából. A mozi mód a nagy dinamikája meg a kicsit magasabb hangereje miatt hirtelen jobbnak érződhet, de pl max hangerőn már torzít, mélyek is eltolódnak és kevesebb a zenében, így ott nincs olyan flow. Igazi allroundernek a standard mód a jó sztem, hiába alig több mint a sztereo. Az Atmos demo-n van egy eső összehasonlítós video is, itt lehet érezni, hogy kicsit magasabbról jön a hang mint surround módban, de nem is ez a komoly az Atmos meg a trueHD tudásban, hanem a hangminőség sztem: iszonyat jó mélyek, nagyon tiszta hangzás, mert egy SB-nél kb ennyi ami elvárható, és azt bizony tudja hozni.
Amúgy míg egy Atmos képes AVR kb 200e ft + a hangfalak, addig egy ilyen kb 200e ft áron kapható SB szett szerintem ár/érték arányban igencsak megfelelő a felhasználók nagyon nagy részének! Én most is megvenném.
[ Szerkesztve ]
-
Chesterfield
őstag
válasz pauliboy23 #11153 üzenetére
köszi
-
devil-k
nagyúr
Sziasztok!
Van egy JBL Bar 5.0. hangprojektorom a TV-mhez. Van benne wifi funkció is, a hálózatok között látom, de nem tudom valahogy összehozni, hogy csatlakozzon a hálózathoz. Vagy mihez kell ez pontosan? BT, AirPlay stb okes, de ezt a részét nem értem.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
válasz devil-k #11161 üzenetére
Elvileg az a lényege, hogy egy applikációval tudd a TV-det és a SB-rodat a Wifi hálózaton összekapcsolni.
Magyarul tudja úgy is a TV hangját kiadni a bar ha nincs rákötve sehogyan sem a TV-re.
De persze ehhez olyan TV kell ami tudja a Wifi-t.Én pl a Samsung SmartThings progival kapcsoltam össze őket és a TV hang kimeneti listáján ki tudom választani a SB-om Wifi verzióját.
S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
concrete86
aktív tag
Sziasztok, hasonló a problémám, mint sokaknak. Vettem egy LG CX tv-t és az a problémám, hogy a DTS filmek nagyon halkan szólnak, bizonyos hangok pedig túl hangosan, kipróbáltam már minden opciót, de nem lett jobb tőlük.
Kizárólag ezért gondolkodom egy hangprojektoron, de az ilyen 40-50 ezres kategóriák (amiket láttam-hallottam LG márkájúak) kb. rosszabbul szólnak alapjáraton, mint maga a tv, mert az pl. youtube, spotify zenehallgatáskor szuperül szól.
Nem igazán értek a témához, ha van valami megoldási javaslatotok, azt köszi előre is. Nem akarok 100ezret költeni egy hangprojektorra, ha nem muszáj. -
Kroni1
veterán
válasz concrete86 #11164 üzenetére
Az a baj, hogy a 100e ft is inkább az alja a használhatónak. A TCL TS8111 60-70e ft, mélynyomó nélküli bar és szépen szól, de abban nincs DTS támogatás. Mélynyomós rendszerből 150-200e ft körül van már olyan soundbar ami kifejezetten szépen tud szólni, bár sokan úgy ahogy van lehurrogják ezt a termékkategóriát, és csakis az erősítő+hangfalakból épített rendszerre esküsznek, de ugye egy Atmos képes erősítő csak maga 200e ft..
Én egy CX mellé valami komolyabbat vennék akár részletre is, a szép kép mellé rendes hang dukálna. Nekem LG soundbar-om van, de a Samsung-okat is dicsérik, árban kb ugyanannyiért kapható hasonló tudású ezekből, és talán lesz aki ajánl neked más márkát is, van pár ami szóba jöhetne. -
veterán
válasz Kroni1 #11165 üzenetére
Lehet csak placebo,de nekem most a T650 sokkal szebben szól a legutolsó fw update után.Eltűnt a korábban említett hangerőgondom is,mintha a center is hangosabb lenne,sokkal jobban egálban van a két szélsővel.
Szóval azért 100 alatt is van igen korrekten szóló dts támogatású sb.
A többek által említett kikapcsolt állapotban cicergést meg kicsit túlpörgött dolognak tartom.
10centiről hallani egy nagyon halk cicergést.Valaki folyamatosan 10centire fekszik a soundbar mellett egész éjjel hogy ez akkora tragédia lenne?Csak mert az ominózus 10-15cm-nél messzebbről semmit se hallani még éjszaka sem.
Hallottam 200e forintos hm erősítő tápjából is ilyet,ahogy laptoptápból is,de még a tv-m tápja is ad ilyen hangot ha rátapasztom a fülem.De ez annyira halk zaj,hogy gyakorlatilag normális használat mellett semmit se hallani ebből. -
Atish19
őstag
Nekem annyira hangos volt, hogy nem tudtam tőle aludni. Kb 2-2,5m távolságra volt az ágyamtól. Csak akkor hallgatott el ha kihúztam a tápot. Sőt, filmezés közben felerősödött és konkrétan lehetett hallani a film hangján keresztül. Tv-m tápja is ad ilyen hangot, de az ágyban fekve már nem hallható.
-
-
-
falco5
tag
Sziasztok!
Még nagyon új vagyok a témában, de kedves feleségem nem rajong az erősítő+ 2 polcsugarzós hangrendszerért, mert túl sok helyet foglal a szekrényen.
Így soundbarok felé kell nyitnom.
A tv egy TCL 65c728, melynek a hangját szeretném javítani.
Film és sorozat nézés megy nálunk, de csak este, ha a gyerek már elaludt. Amivel problémánk van, az a beszédhang gyengesége, egyéb hangokkal szemben.
Van e valakinek tapasztalata a tcl ts9030 vagy a sonor beam-mel?Másik kérdés: dolby vs. Dts, ha a tv és a soundbar sem támogatja pl. A dts-t, akkor én olyan filmet nem is tudok nézni ami dts-sel van kódolva? Vagy ez nem ilyen egyszerű.
Bocsánat, ha túl nagy hülyeséget kérdeztem.Köszönöm
-
Helmoras
őstag
Nekem a Q60T-vel van parositva, kell hozza erdemi tartalom, de nagyon sokat tesznek hozza a hatter hangfalak, bar a hangerejuk nem tul acelos, erdemes feltenni 6osra, Xboxon sok jatek tamogatja jo cucc, megfelelo alap hangero kell hozza azert igy a szomszedok kevesbe ertekelik...
-
veterán
válasz falco5 #11176 üzenetére
Ha a tv nem támogatja a dts-t,de az sb igen,akkor csak egy soundbarra közvetlen rákötött médialejátszóval lesz hangja az ilyen filmeknek.
Ha egyik sem támogatja,akkor a kérdéseddel meg is válaszoltad magadnak a dolgot,tehát nem tudsz ilyen filmeket nézni.Vagyis nézni igen,csak hangod nem lesz.Az a tcl nincs felmagasztalva rtings-en,kicsit drágábban egy Samsung Q70T sokkal jobb értékelést kapott minden téren.Rtings összehasonlítás: [link]
A sonos meg egy teljesen más kategória.
Ahhoz nincs sub (sőt még külön távja sincs),sokkal kevesebb a mélye mint egy dedikált subos soundbarnak.Cserébe zenénél és filmnél is nagyon szépen szól.
Subot lehet hozzá venni,csak hát annak az ára a legolcsóbb helyen is 250k…
Sonos inkább lifestyle márka,szépen szól,jól néz ki,de megkérik az árát rendesen. -
Ferenc874
csendes tag
A Samsung HW-Q60T 5.1 Dolby Digital hangprojektoromat szeretném kibővíteni egy Samsung SWA-8500S-el. A falban normál hangszóró kábel van, aminek a hangfal felőli oldala oké, de a vevőegységbe "speciális" csatlakozó kell.
Ezt hogyan lehetne rászerelni a falból jövő kábelre? Wago megfelel? -
Ferenc874
csendes tag
Ahogy nézem, ezt egy nagyobb fejű csavarra lehet felakasztani. Mennyit befolyásol, hogy nem lesz befordítva?
-
válasz Gino20 #11185 üzenetére
Én is beforgattam őket minimálisan de mennyi az optimális, teljesen középre nézzenek ahol ülök?
Az én hallásomnak már így is megfelelnek bőven.
Elvileg minél nyitottabbak annál szélesebb lesz a hallható tér nem?S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
veterán
válasz AuraSync #11186 üzenetére
Erre a mennyire forgassuk be a front/surround hangszórókat témára nincs egyetemes szabály.
Frontoknál is van olyan,amelyik akkor szól jól,ha nem pont a fejed közepére,vagy a füleidre van irányítva,hanem mondjuk a fejed mögött van valamennyivel a keresztezési pont,de van olyan amelyik meg akkor nem szól úgy ahogy kellene.
Van amelyiket egyáltalán nem ajánlja a gyártó hogy beforgasd (frontokról van még mindig szó).
Ahány féle hangszóró,annyiféle módszer.
Szerintem ezeknél az olcsó surround megoldásoknál inkább érdemes hallgatói pozícióra állítani,vagy egy kicsit előrébb,de semmiféleképpen sem érdemes nagyon előre állítani.
Puding próbája az evés,kisérletezgetni kell. -
Gino20
őstag
válasz AuraSync #11186 üzenetére
Érdemes olvasni esetleg dolby ajánlásokat. Igazából a hallgatási pozíció az irány, vagyis szerintem a "veszteségmentes" karakterisztika elérése a cél, ami pl magas tartományban igen "keskeny" szóval alap szitu alapján fül felé forgatva az ideális. Az persze más kérdés, hogy jelen esetben nincs lehetőség mikrofonos kalibrálásra (ahol az AVR "beszintezi" a csatornákra jutó teljesítményeket, mért távolságot) szóval elő fordulhat, hogy az egyik surround hangfal "bántóan" közelebb lesz. Ez esetben lehet érdemes picit játszani az irányokkal.
[ Szerkesztve ]
-
Az ilyen Samu koncepció képekből indultam ki.
Amúgy valaki feljebb írta, hogy halkak voltak neki a Rear-ok és ezért hangosított rajta.
Sztek azok alapból ezért halkabbak mert közelebb is vannak az ember ülő pozíciójához.
Elvileg pont olyan hangosan hallod úgy mintha front lenne.
De ez sztem megint kontent függő. Én +1-re állítottam őket gyorsba, a TOP Level-jüket (ami felfelé tolja a hangot) meg +2-re.De ahogy mondod ezt még ki kell kísérletezni főleg játékokba.
-
veterán
válasz AuraSync #11189 üzenetére
Pontosan!Nem mindegy milyen messze van az ember mögött a 2 surround.Ha valamiken a kanapé mögött van akár csak 1-1,5m-rel is nem ugyanaz lesz a beállított hangerő,mint annak akinek mondjuk nincs ekkora helye hátul.
Nálam ugyanazon a falon van az ágyam fejtámlája mint ahol a konzolok.A fülem előrefelé kb 30centivel van előrébb a hangszórók pozíciójától (korábban egy Logi Z906 surroundjai voltak itt 1,5 napig,ezért tudom),oldalirányban meg nagyjából 120cm mind2 irányba.
Nincs tapasztalatom még a 8500s-sel,de kétlem hogy nálam annyire fel kéne majd tolni a hátsók hangerejét.
A késleltetés beállításának hiánya mondjuk kicsit aggaszt,nem tudom T650-en (meg úgy általában az ilyen soundbaroknál) van e ilyen opció,vagy csak a hangerőt lehet piszkálni. -
-
veterán
válasz AuraSync #11191 üzenetére
Nem a tv-vel való hangszinkron késleltetéséről beszélek.
Ugye egy hm hangfalainak (most mindegy hogy soundbarról beszélünk) ideális elhelyezése úgy lenne hogy egy szabályos kör mentén vannak a hangfalak,Te meg a kellős közepén ülsz.
Na ugye ez gyakorlatilag kivitelezhetetlen.Ezért van a házimozikban is külön-külön csatornánkénti késleltetés beállítás (vagy automatikus beállítás bemérőmikrofobnal),ezzel kompenzálva a nem ideálisan elhelyezett hangfalak hangját.
Ez az ami tudtommal nem sok soundbarban van (már ha van).
Egy nagyon közel lévő surround hangja közeli is lesz,hiába van a hangereje visszavéve,ha a késeltetés 0,így nem is lesz az igazi a térhangzás.Közelről hallod azt aminek sokkal hátrébbról kéne szólnia,ehhez kéne külön késleltetés a hátsóknak.
A 2004-es egydobozos bögreszettes Samsung házimozimon is volt csatornánkénti késletetés,ott centivel kellett méregetni a fültől való hangfal távolságokat és egy táblázatban volt,hogy ahhoz milyen késleltetést kell állítani.
Hatalmas volt a különbség.[ Szerkesztve ]
-
Megrendelve, köszi a tippet.
-
Ma tesztelgettem délelőtt a Fallout 4-et és elég érdekes problémákba futottam bele.
A játék nem Atmos-os ennek ellenére a hangszórók tetején lévő hangszóró is szól aminek elvileg nem kéne vagy nem tudom szólnak-e egyáltalán külön-külön.
A másik ami még inkább probléma az az volt, hogy igaz hogy Atmos-os a SB ennek ellenére nem tud úgy működni mint egy valós 7.1-es rendszer ugyan is oldalt nincsenek hangszórók.
Ez miben nyilvánul meg? Abban hogy egyszerűen nincsen oldalról jövő hang vagy ami van is iszonyat halk.
Nagyon egyszerű volt a teszt, egy beszélő NPC mellé odaálltam 90 fokba tehát, hogy pont mellettem legye és egyszerűen alig volt hangja. Ha szembeállok vele vagy háttal akkor meg simán hangosan hallani.
Most vagy a játék van ilyen f.sul összerakva vagy csak egyszerűen az Xbox-ban bekapcsolt Atmos ütközik a játék mondjuk 5.1-es módjával.Ma este hazaérek és kipróbálom az Xbox beállításaiban az 5.1 Uncompressed-et is és kíváncsi leszek rá, hogy lesz-e oldalról jövő hang. (ugye ilyenkor a front és hátsó hangszórónak is kell szólnia elvileg így kapjuk meg az oldalról jövő hangot)
A rendes Atmos támogatott játékban ilyen probléma nem volt.
-
válasz AuraSync #11194 üzenetére
Beigazolódott a dolog. Amint átváltottam 5.1 Uncompressed-be megjavult a Fallout 4 és jöttek rendes hangerőn oldalról hangok.
Tehát csak olyan játéknál érdemes bekapcsolni az Atmos-t ahol az támogatva is van.
Ezt beleírom bejegyzésembe.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
Írtam erről a hang késés dologról SoundBar-nál hátha érdekel valakit: [link]
-
Q800T olcsón Alzánál: [link]
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Call of Duty: Black Ops 6
- Motoros topic
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Google Pixel topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest