- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
bl4ze
veterán
Sziasztok,
Van egy SAMSUNG UE55MU6122 55" 4K okos tv-m, ez optikán adja a hangot egy Magnat Sounddeck 400 BTX sounddeck-re.
Kérdésem: szerintetek lehet ezt esetleg egy BT fülesen hallgatni?.:. bl4ze .:.
-
veterán
Nem értem hogy miért függene a BT füles használata a soundbarod típusától.
A tv-d tudja a bt-t (netes specifikációk alapján),innentől meg működnie kell a fülesnek,csak a tv-n kell a kimenetet optikairól BT-re állítani amikot fülest használnál.
Ha a kérdésed arra vonatkozott hogy a magnatot rá lehet e BT-n fülesre kötni,akkor arra a válasz egyértelműen nem. -
Habell
tag
Van egy olyan problémám hogy a hdmi kimeneten a hangprojektort letiltja a tv.
Upc boxot cseréltem az új Vodafone boxra. Nem sikerült a telepítés, szerelő is jött ki. Hosszan ment az állítgatas mire sikerült beüzemelni. Az új box a régi box hdmi csatlakozojan maradt végül. De előtte át lett dugva a hangforras hdmire is. Ide oda lett dugva ez a két dolog.
A hdmi 1en van a box. A hdmi 2-n a hangprojektor ahogy az régen is volt és gond nélkül ment. A szerelő a tvn is nyomkodott valamit a HDMI forrásoknal, de nem tudom mit mert úgy látom minden úgy van mint régen.
Most ha bekapcsolom a tvt nem kapcsol be vele együtt a hangprojektor mint korábban. Vagy ha mégis csak addig működik a kettő együtt amig a boxot nem kapcsolom be. Utána a hangprojektort le nemitja és a tvrol szól a hang. Nem tudom beállításban sem vissza tenni mert nem engedi vissza ugrik a tvre. Valamikor ki be kapcsolás után helyre jön. Valamikor nem. Valamikor jó és váratlanul le csatlakozik a hang projektorrol. Fogalmam sincs mi zavart be... -
Létezik olyan hely valahol, ahol méret alapján lehet szűkíteni a találatokat? A soundbar-ok általában 90cm-nél nagyobbak, nekem megy csak 80cm helyem van. Esetleg ti tudtok konkrét modellt ajánlani, és nem túl drága (50k)? Eddig csak a Panasonic SC-HTB250EGK-t találtam aminek nem olyan széles(45cm) a soundbar része.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
veterán
Hát túl sok opció nincs ha 50k a keret és 80cm a max szélesség.Feljebb lenne még pár darab.
Amit találtam még 50k alatt az az LG SJ2 (660mm).
Hangjáról nem tudok nyilatkozni,alsó kategóriás LG,nekem meg a magasabb kategóriásak (nem felső!) hangja se tetszik.
A másik a Creative Stage 2.1 (550mm),de ezt sem hallottam még szólni.Ugye manapság a népszerű tv méretek 49-50-55”,így a gyártók is ezekhez igazodnak az soundbarokkal,ezért 90cm körüli a legtöbb.Ez még a szélsőtalpas tv-k lábai közt is elfér,középtalpasnál meg mindegy hogy 70cm,vagy 100,sehogy se fog elférni a talp miatt.
-
-
lordjancso
senior tag
Sziasztok!
Az lenne az elképzelésem, hogy vennék egy soundbar-t, amire szeretnék rákötni két konzolt (PS3 és PS5) párhuzamosan, esetleg a TV-t is, de ez kevésbé szempont.
Megoldható lenne ez és ha igen, milyen eszközt ajánlanátok? Én teljesen laikusként ezt néztem: [SONY HT-S350 2.1 hangprojektor fekete]
Mit gondoltok? Előre is köszi a segítséget!
Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.
-
veterán
válasz lordjancso #10509 üzenetére
Ha közvetlen a soundbarra szeretnél kötni 2 eszközt,úgy hogy ezeknek a képe (főleg 4K-ban) át is menjen a tv-re,akkor ahhoz legalább 3 hdmi-s sb kell,hiszen 1db a hdmi csatik közül mindig csak kimenet (bemenetként csak a TV ARC csatijával lehet használni),ez meg már bőven zsebbe nyúlósabb történet.Az olcsóbb sb-ken 1,max 2 hdmi szokott lenni,ráadásul ezek nagyrésze max FHD-t enged át a tv felé HDR nélkül.
A linket Sony-n pl 1db hdmi out van,erre max HDMI ARC kötsz tv-t,meg egy optikai kimenetes eszközt az optikai bementre.
Esetleg egy 2 hdmi-s soundbarnál egy kapcsolható hdmi elosztóval lehetne megoldani (2 bemenetre a 2 konzol,a switch kimenete meg a soundbar IN bemenetére,ez esetben a switchet kell kapcsolgatni annak megfelelően,hogy melyik konzolt használnád,az sb out kimenete meg mehet a tv-be.
Viszont ehhez is 4K HDR képest soundbar és ugyanerre képes switch is kéne (PS5 miatt),ráadásul távval kapcsolható switch kell ha kényelmesen akarod használni és nem akarsz mindig a tv/sb/konzol körül matatni,a távos opció meg emeli a switch árát.A legegyszerűbb megoldás,hogy a tv-be dugod mind2 konzolt,onnan meg a tv-d tudásától függően hdmi arc csatin,vagy optikain küldöd ki a hangot a soundbarba.
[ Szerkesztve ]
-
lordjancso
senior tag
Az egyik konzolnál fontos lenne, hogy a hangot közvetlenül a konzolból a soundbarba tudjam küldeni és ne utazzon pluszban a HDMI-n és a tv-n keresztül.
Alapvetően zenével kapcsolatos videójátékkal játszom, ahol az input lag meglehetősen tönkreteszi az élményt.Jelenleg úgy oldom meg, hogy a hangot component kábelen keresztül egy kis hifire vezetem ki. Igazából ezt szeretném egy soundbarral kiváltani (a hifit nem tudom hova tenni, a soundbart viszont el tudom dugni a tv mögé) és gondoltam ha már soundbar, akkor az összes eszköz profitáljon belőle a lehetőségek szerint.
Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.
-
veterán
válasz lordjancso #10511 üzenetére
Költséghatékony megoldásként egy 2 hdmi csatis soundbar lenne jó.
Az egyszem bemenetre az a konzol amin a zenés game fut,a tv-be közvetlen meg a másik.
Hogy milyen soundbar kellene neked az attól függ melyik konzol menne az sb-re.
Ha a ps3,akkor egy Samsung T650 is jó lenne (vagy hasonló LG),ez csak FHD-re képes,de a ps3-nál ez nem gond.
Ha a PS5 menne rá és kell a 4K HDR akkor Samsung Q60T,vagy hasonló kategóriájú LG.
Én sonykat nem ajánlom,szerintem nem szólnak jól,de ha neked Sony kell,akkor nézelődj még. -
lordjancso
senior tag
A PS3 menne az SB-re.
Tehát ezt úgy kell elképzelni, hogy az SB-n van 2 hdmi csatlakozó. Az egyikbe menne a PS5, a másikba a TV, így a PS5 nem is lenne közvetlenül összekötve a TV-vel?
Valamint az SB-n van még valami analóg csatlakozó is (mondjuk component), amivel a PS3 hangját kötném össze, a TV-be pedig megy hdmi-n a kép?
Tudnál segíteni ebben, hogy ezt jobban megértsem?Ezen kívül vettem egy ilyen hdmi elosztót is: [APPROX HDMI Elosztó Fekete 5cm APPC29V2]
Van egy Chromecast Ultra-m is, amit szintén szeretnék majd használni. A TV-n viszont csak 2 hdmi bemenet van (Samsung UE40EH6030), viszont ezt valószínűleg lecserélem a közeljövőben egy 4k-s TV-re. Ettől függetlenül jó lenne, ha ezzel is meg lehetne oldani.Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.
-
veterán
válasz lordjancso #10513 üzenetére
Ha privátban adsz egy számot felhívlak és elmagyarázom.
-
mglita
tag
Sziasztok! Van valakinek esetleg JBL 9.1-es soundbarja? A felfelé sugárzók esetében tapasztalható lejátszás közben statikus zaj, ha fülhöz tesszük. Tapasztalta esetleg ezt valaki?
Köszönöm előre is!Ezt kommenteltem egy másik topicba is, bocsánat, látom már, hogy ide kellett volna.
SETUP 1 — LG OLED 77 CX / DUNE Vision 4K Solo / JBL 9.1 / Synology +920 / AudioQuest Pearl HDMI — SETUP 2 — JVC X7500 Projektor / DENON X3700 AVR / DUNE Vision 4K Solo / Klipsch 115sw / MONITOR AUDIO / Screen Research 270cm / AudioQuest Pearl HDMI
-
Csak kíváncsiságból. Ami 80cm vagy kisebb és a hangminősége is elfogadható?
Ill. a TV-n csak rca-s digitális kimenet van. Kell hozzá egy optika konverter, vagy a HDMI bemenetén kiadja a hangot?Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
veterán
Nem a méret számít.
Pl egy HK Enchant 800 (80cm) keresztbe lenyel hangban egy 90+ centis 100e forintos bármit,csak ugye a HK nem is olcsó.Szóval nem feltétlen szól rosszabbul egy kisebb sb egy nagyobb ugyanazon árszintjén.A belseje a lényeg.
Mondjuk ahogy korábban is írtam,az árszintből következően hatalmas elvárásokat nem szabad állítani,kompromisszumos lesz a hang.Talan az SJ2 és a Creative közül lehet a Creative szól jobban (kategórián belül) de ez csak sejtés,mivel sok helyen jókat írnak róla.
Hangtisztaságban ezeket nagy eséllyel kicsit drágábban a. JBL Studio Bar/Bar AiO lekörözi,de a mélye kevesebb,mert ahhoz nincs sub,de egész sok mélye van ettől függetlenül,dinamikus a hangja,csak nem remegteti az ablakot/kanapét.RCA digitális kimenet?
A sárga RCA Spdif OUT?
Rendes optikai (Toshlink) nincs rajta?
Ha csak a sárga spdif out van rajta,akkor kell egy átalakító.
Ha nem mai a tv-d és nem tudja a HDMI ARC-t,akkor azon nem megy ki hang,az csak HDMI bemenet a tv-n. -
Igen a sárga rca. Több mint 10 éves még csak nem is fullHD Philips 27"-os. Arra kellene hogy a tv beépített hangszórójánál nagyságrendekkel jobban szóljon. Nem kell ablakrezgető hangerő, de a mély hangok (dobbanjon meg a bálnaszív ) is legyenek jelen, akár zene (bőgő, dob, bass gitár,...), akár film (fx) megy rajta.
Erre gondolsz? És ez is trillázik ki/bekapcsoláskor? (Van egy jbl bluetotth-os hangszóró a számítógéphet, és veszett módon trillázik) Mert az 55k még beleférhet. Ugyanakkor ennyiért a Pana-nak külön mélynyomója is van. Tudom nehéz dolog, hogy melyik ujjamat harapjam meg, miről mondjak le.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
veterán
Igen erre.
Ezek nem zenélnek bekapcsoláskor legjobb tudomásom szerint,csak ha bt-n csatlakozik valamihez.
Optikai/jack/hdmi esetén ezek szépen csendben vannak,legalábbis a korábbi JBL-ek amikhez szerencsém volt ilyenek voltak.
Ráadásul ez tanítható is a tv távra (hangerő+/-) és még optikain is ki- és bekapcsol a tv-vel,bár az adapter lehet közbeszólna ennél (ha annak fix tápja van és folyamatosan kapja a jelet az sb).Viszont ha kell a “bálnaszív”,akkor csak a subos verziók jöhetnek szóba.
-
Gino20
őstag
[link] Ha valakit érdekelne. Van Q70R jó áron és van a sokszor keresett SWA-9000 is.
-
need
addikt
Sziasztok..
SAMSUNG HW-Q800T + SWA-9000S Használom már egy ideje kb. december óta.
Nem régen észre vettem egy érdekes és idegesítő dolgot..!
Minap néztük a Szörnybirodalom (Monster Hunter) c filmet végre egy film aminek normális a magyar hangja A filmen sokszor előfordul hogy a hang kihagy 1-2 másodpercre.
Kb. 15-20 percenként történik.
Először arra gondoltam hogy a lejátszás Nasrol történik és a hálózatom akadna és e miatt lenne a hang kihagyás. De ugyan ezt vettem észre amikor xBoxon játszom ott is kihagy a hang 1-2 másodpercre..!
Csak hdmi kábel csatlakozás van úgy van össze rakva. wifivel képtelenségnek tartom sokadik próbálkozásra sem sikerült ez a dolog addig fajult hogy a hivatalos szervízt is felhívtam hogy egyáltalán hogyan kell resetelni a sondbart hogy új beállítást tudjak majd eszközölni..
meg van most is a wifi kapcsolat de nem működik és nekem más nincs lelki erőm kínlódni vele tovább..!Szerintetek mi okozza ezt a problémát és legfebbképpen hogyan lehetne orvosolni..?
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
bacsoakos
csendes tag
Sziasztok,
Nekem olyan problémám, hogy van egy lg nb300-as soundbarom és a mélynyomó gyakran elveszti a jelet. Full random csinálja a dolgot. Van amikor percekig jó, majd percekig rossz. De van olyan is amikor pár másodpercenként váltakozik.
Egyeztettem telefonon a miskolci LG szervizzel, ott első körben egy szoftverfrissítést ajánlottak, viszont sehol nem találok hozzá szoftvert.Valaki esetleg nem tudja, hogy honnan lehetne letölteni? Esetleg valami más típusé jó lehet hozzá?
Köszönöm, Ákos
-
senior tag
Üdvözletem!
LG 49UK7550MLA tévém hangjának kiváltására keresek soundbart. Youtube, Netflix, illetve DLNA-val számítógépről streamelt sorozatok és filmek nézése a legfőbb felhasználási terület, a zenehallgatás nem annyira lényeges.
A mai napig szentül hittem, hogy nekem elég egy ~50k körüli soundbar is, de kipróbáltam a Sony HT-G700-at, majd elképedtem és elbizonytalanodtam. Egy Sony HT-S350-hez képest nagyon más kávéház.
A nagy kérdés tehát: van használható soundbar 120k alatt erre a célra? Ennyit nem szeretnék költeni rá, de ~50k fölé szívesen felmegyek, ha van értelme.
Viszonylag kicsi, 1.5 szobás panel nagyobbik szobájába kerülne a szerkezet. Elgondolkodtam egyébként egy használt házimozi szetten is, de nincs hely rakosgatni a hangszórókat, így csak soundbar jöhet szóba. Köszi!
⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!
-
need
addikt
válasz Tommy-1998 #10524 üzenetére
most első körben megnéztem a HDMI csatlakozásokat hogy rendesen bevan e tolva..
Reseteltem a soundbart és csak a HDMI kapcsolat van meg..
Most pirosan világít a wifi miatt..de nem próbálkozok vele mert úgy sem sikerül..!Most várok mi lesz..
[ Szerkesztve ]
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
Szerintem a vezetéknél nincs olcsóbb, és biztonságosabb kapcsolat. Nem értem miért lett dívat +1 kódolás/dekódolást végezni, ami eleve nem segít a hangminőségen, + a rengeteg interferencia miatt (3,4,5G mobil tornyok és készülékek, bt és wifi, stb...) bármi zavarhatja a vételt.
-
senior tag
válasz pauliboy23 #10526 üzenetére
Köszi, de a Samsung HW-T650 nem egy kifutó termék? Persze attól még lehet jó, de például Extreme Digitálnál csak bontottat találtam készleten. eMagról meg hasonló helyről pedig nem szoktam vásárolni.
⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!
-
speedernet
aktív tag
Üdv urak!
60k környékén, de nagyon max 70, szeretnék egy LG tvhez sounbart benni vagy esetleg valami MicroHIFI-t ugy magában, PC hez és akkor már film és youtube is azon szólna.
Igazábol gondolom hogy egy mélyládával ellátott soundbar teltebben szólna.
Ami fontos lenne az hogy ezért az árért a lehető legminőségibb legyen a hangja!
Topikbol a Samsung HW-T450 et szűrtem ki eddig de ha esetleg lenne ettöl jobb 70 ig bezárólag akkor szívesen fogadom az ajánlást.
Tudom hogy nem az a topik de ha valaki MicroHIFI vel kapcsolatban is tudna tenni ajánlást azt is meg köszönöm. -
speedernet
aktív tag
válasz speedernet #10531 üzenetére
Esetleg mivel LG a tv egy LG SN5Y?
Megéri a felárat a samsunk T450 hez képest?Köszönöm szépen
-
pauliboy23
senior tag
válasz speedernet #10533 üzenetére
Itt ph-n az LG-ről volt teszt, de találsz a neten is, de szvsz a T450-nél jobb választás lehet az LG.
-
válasz speedernet #10531 üzenetére
Mikro hifinél én mindég ott akadtam el, hogy nincs hozzá mélynyomó
-
toshiba300
tag
Sziasztok! 150-200 ezer ft között milyen hangprojektort javasoltok? Sub-al szeretném, kiràly lenne ha tudna Airplay-t is.
-
Gino20
őstag
válasz toshiba300 #10537 üzenetére
Látva a jelenlegi árakat igazából türelmet javasolnék, mert egyre elképesztőbb a pofátlan túlárazás / rablás, de persze ez akkor opció ha nem ragaszkodsz vadi új pl media markt-os vásárláshoz. Ha most kell, akkor a keretedet kimaxolva ez lehet jó opció [link], ami már egy igen tisztességes SUB-al van szerelve (samunak a ,,nagy" sub-jával). Ha belefér használt / outlet / bemutató darab, akkor jön a türelem, mert pl a napokban itt [link] még volt samu HW-Q70R (,,nagy" SUB-al szerelve) ~120e Ft-ért (outlet 1 év teljeskörű + 1 év szervíz gari). Q70R nem 100%-os megfelelője, de kb a linkelt Q800T-nek felel meg. Outlet esetén itt szokott még sokszor jó vétel lenni [link] . Ezen helyeken ,,sokszor" pl HW-Q90R is van ~250e Ft-ért, ami a 2019-es csúcs samu volt, úgy hogy valójában azóta sem történt igazán előrelépés a Q950T-vel. Talán a Q950A lehet esetleg előrelépés, mert itt már ha jól tudom lesz kalibrálási opció, hogy optimalizálja a csatornákat, de ennek árát meg sem merném tippelni.
Ha fontos a valós térhangzás, akkor ezek a samu-k kiegészíthetőek SWA surround hangfalakkal, ami az emarkt oldalán is van SWA-9000s 30e Ft-ért, vagy van még a kisebb SWA-8500s, de ha jól látom ,,rendes" boltból jelenleg egyik sem kapható.
Másik opció: hifi üzletből jóval olcsóbban az eredetihez képest van bemutató darabos JBL BAR 5.1 [link] . Ennek a SUB-ja szintén elképesztő hangprojektor mércében, de nekem pl nem tetszik a JBL hangzásvilága. Számomra bántó a közép és magas tartomány nagyobb teljesítmény esetén, de ez abszolút szubjektív vélemény és természetesen sok elégedett tulaj van.A túlárazásról csak még egy gondolat: [link] 2021-es Q700A a kicsi SUB-al, aminek gyengeségeiről itt is lehet olvasni [link] ~220e Ft, majd a nagyobb SUB-al szerelt Q800A [link] ~280e Ft, ami kb a Q800T-nek felel meg (ez 200e Ft, aminél val már nem is lesz akció nélkül olcsóbb) vagy a Q70R-nek felel meg, ami 150-170e Ft környékén mozgott.
Ezzel csak annyit akarok mondani, hogy ha nem opció a türelem / outlet / használt piac, akkor szerintem ne akarj 2021-es modellt, mert jelenleg iszonyat ára van. Persze ez is idővel csökkeni fog, de a leírtak alapján sok jóra nem lehet számítani és megmarad a túlárazás / ,,azonos" kategóriában a folyamatos áremelkedés. -
Gino20
őstag
válasz toshiba300 #10542 üzenetére
Ha ,,elengedjük" vagyis SWA surround nélkül a samu / HK Q800T továbbra is jó opció, de meghallgatást illetően ilyet mondjuk egy MM-ben tudsz tesztelni, az meg az óriási terekkel nyomokban sem lesz olyan élmény, mint az otthoni környezet, igaz a semminél több. JBL és Yamaha már jó eséllyel lesz pl egy extreme audio-ban jóval jobb hallgatási körülményekkel. Én személy szerint Yamaha-t még nem hallottam, de általánosságban nagyon jó véleménnyel vannak róla. Itt a topikban is volt / van több YAS-207 tulaj (209 nem rémlik).
-
hunlipi88
csendes tag
Sziasztok,
Van esetleg vkinek yamaha yas 106/107/207 soundbarja Pest megyében? Vettem egy 207-et de nincs hozzá táv és össze kéne lőnöm őket. Amíg megjön az alis táv addig se maradjak mély hangok nélkül! -
veterán
válasz hunlipi88 #10547 üzenetére
Azt nem értem hogy ez akkor most hogyan vásárolt SB.
Ha új volt kellene távjának lennie,ha használt akkor meg elvileg párosítva kéne legyen az subbal.Amúgy nincs az ismerősi körben Xiaomi telefon?Valami Redmi?Csak mert azokon van infra,a hangerő le jel ugyanaz mint amit a gyári távja is kiküld.
Egy távirányító appal a Xiaomi Redmi megoldaná ezt.[ Szerkesztve ]
-
Luissimo
veterán
válasz hunlipi88 #10547 üzenetére
A mélynyomo app nélkul is csatlakozik, nemértelek.
Nagyon szukszavu vagy, remeljuk nem keresi ezt a kèt dobozt senki otthon?Hovatunt a taviranyitoja?Ez valami kamiomrol leesett doboz?Vagy alternativ beszerzési forrásbol van
Oooops, figyelmetlenul olvastam, mostlatomcsak
Toltsd le a juser manualt a csatlakoztatáshoz, van azon a dobozon egy nyomogomb hátul, nemde? Pairing?
Wifi led? Mitmutat?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Call of Duty: Black Ops 6
- Motoros topic
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Google Pixel topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gyors microSD kártyák a PNY-től
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest