-
IT café
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Don.Corleone
aktív tag
válasz jonnyjoker01 #40349 üzenetére
Westworld S02E04
Csatlakozok, ez valami űber-brutál-kegyetlen jó egy rész volt. Elsie-nek szintén örülök, tökös egy kiscsaj, nagyon kíváncsi vagyok mi lesz vele, mert ugye amikor Bernardot össze kanalazzák a felderítők akkor nincs vele. Maga az örökkévalóságos teória és ahogy végig vitték, szerintem pazar volt. Végre betekinthettünk a William életébe is, persze eddig is kaptunk 1-2 szálat, kis dózisokban, de nekem teljesen semleges volt, most viszont tűkön ülök hogy alakul a története immár a lányával karöltve. Ezek a beszélegtések pedig, amikor egy benszülött megszólal angolul, vagy a kislány Williamsnek intézett gondolatai pedig adnak egy pikantériát, hogy bizony itt Ford terve működik. 10/10, már várom a következőt, remélhetőleg csúszik 1,5 órára mert ez épp hogy elég volt. -
WayneGace
őstag
válasz jonnyjoker01 #40375 üzenetére
Ettől függetlenül miért lenne kevésbé hatásos emberre? Lassabban haladt a golyó? Egyébként a sorozat gyenge pontja szerintem, hogy elvileg az emberek biztonságban vannak, vagyis voltak. Miközben nitroglicerin van a sorozatban, vonatra ugrálás, kések, verekedés,stb.. Már csak a lovaglás nagy balesetveszély faktor lenne szerintem. [ Szerkesztve ]
BestSecret invitációt privátban adok.
-
bagyulajuve
addikt
válasz jonnyjoker01 #40387 üzenetére
alig várom, hogy megnézzem - mármint a Légiót
[ Szerkesztve ]
Resistencia eterna
-
xors
senior tag
válasz jonnyjoker01 #40387 üzenetére
Expanse S03E06
Bizony nagyon nyomják az eseményeket, de ez egyáltalán nem baj, sőt!Viszont ezzel a protomolecule dologgal nem tudom hova akarnak eljutni, jobban örülnék, ha nem raknák teli bullshittel, inkább több magyarázat lenne, és kevesebb kék zombi.
Szegény Amos viszont ahogy látom eléggé jól bevált mint bébicsősz
No meg azt se felejtsük el, hogy a Rocinante is megfertőződött amikor a zombi (hybrid?) beszökött a raktérbe, ennek még tuti lesz valami szerepe az űrlények elleni harcok során, ha már avilággalaktikus háború véget érni látszik. -
DS39
nagyúr
válasz jonnyjoker01 #40464 üzenetére
Westworld S02E05
Nekem a 4. rész jobban tetszett.
Valóban így nem igazán halad előre a fő sztori. Ez egy látványos, de töltelék rész volt. Bár a beszari történetíró manus reakciói nem ezt mutatják, de nekem az az érzésem, hogy ez is egy előre megírt narratíva Maeve és Dolores számára, és valójában ez a host-lázadás, Ford bosszúja a Delos ellen. [ Szerkesztve ]
-
Janaboy
Topikgazda
-
xors
senior tag
válasz jonnyjoker01 #40533 üzenetére
Bizony, nagyon ütős részt hoztak ki a The Expanse S03E07 -ből.
Azt én sem értettem, hogy a kiscsaj az kicsoda és mit akar felrobbantani, meg kikkel van. No meg mit harapott el a szájában amitől bepörgött aztán kidőlt?
A zöld hajú srác repülését nagyon jól megcsinálták, ahogy felkenődött a a gyűrűre mint muslinca a szélvédőre
Az öreg harcos forma a Nauvoo -n pedig nagyon szimpatikus, végre valaki egy kicsit gatyába rázza a beltereket. -
nubreed
veterán
válasz jonnyjoker01 #40540 üzenetére
Nagyon jó, örülnék neki nagyon, ha az Expanse -t megmentenék!
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
jonnyjoker01
veterán
válasz jonnyjoker01 #40572 üzenetére
Még valami: azt nyilatkozta Jeff, hogy Amazon Prime exkluzívak lesznek a következő évadok! Többesszám!!
Üdv. Johnny
-
mayday00
őstag
maga az Amazon tulajdonosa, Jeff Bezos az egyik fő rajongó! Ezért jó rohadt gazdagnak lenni.
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
Janaboy
Topikgazda
Ezek utan remélem az Amazonnak jo pénzt fog hozni.. Es a Syfy majd sirni fog a sarokban, h mekkora barmok voltak..
Janaboy
-
brownus
veterán
válasz jonnyjoker01 #40595 üzenetére
Yep, mocskos mod merges es csalodott voltam
-
xors
senior tag
válasz jonnyjoker01 #40618 üzenetére
Ford visszatérése már várható volt, sejtettem, hogy ő iránítja a szálakat valahogyan. Tetszett is, hogy a zongoránál ül, ezzel jelképezve, hogy bizony még az öreg játszik a történet szálaival!
Ugyanakkor egyetértek, hogy kicsit le van ülve a sorozat, itt lenne az ideje felpörgetni az eseményeket, mert fél évadja vándolgatnak különböző csoportok össze-vissza a játékban. No meg kaptunk ilyen pár jelenetnyi indiai világot is, csak elfelejtették hozzácsatolni a többi szálhoz... -
DS39
nagyúr
"mondjuk nagyon kamikaze volt ez az egész, nagyon remélem mindenki túlélte, mert kár lenne ezért a sok elfecsérelt Dolores-time ért." Ezt hogy érted?
Csak a feka csávó durrant be a vonattal az alagútba. Dolores-ék lecsatolták magukat. -
Janaboy
Topikgazda
válasz jonnyjoker01 #40624 üzenetére
Hallod én is azon gondolkoztam, hogy kapott egy
pisztolyt...tudta hogy lesz vele és akkor miért nem lőtte a zárat hogy kiugorjon a vonatból? Janaboy
-
xors
senior tag
válasz jonnyjoker01 #40630 üzenetére
Azért nem kevéssel mehetett az a mozdony, de egy ugrást megért volna az igaz.
(kövi rész eleje, ahogy ott fekszik a sínek mellett még lehet, bár nem valószínű) -
|AP|
veterán
remélem nem baj, hogy kiveszem a spoilerből, szerintem nem árul el semmit:
"Minden epizód eddig olyan érzést keltett bennem az utolsó 5-10 percig, hogy filler, aztán bedobnak valami új infót, választ, további kérdésekre okot adó cselekményt."Hát igen, eléggé Lost-feeling. Annyi különbséggel, hogy ott fel tudott csigázni a rejtély és a szereplők személyiségfejlődése, itt viszont egyre inkább vesztem el az érdeklődésem.
Gyakorlatilag már csak megszokásból nézem.[ Szerkesztve ]
-
gyuromoj
veterán
válasz jonnyjoker01 #40658 üzenetére
Pont most láttam én is, fingers cross.
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
j0k3r!
senior tag
válasz jonnyjoker01 #40673 üzenetére
Nekem nem tetszett.
Úgy tűnik, hogy a jól sikerült és ígéretes első évad után sikerült egy gyenge, és könnyen feledhető második évadot gyártaniukKaptunk 40 percnyi B kategóriás akciófilm részleteket, a bennük levő összes ostobasággal, logikátlansággal (főleg ami az erőviszonyokat illeti), klisével. Egyedül Ford és Bernard jelenetei voltak értékelhetőek (az a ~10 perc), de ezek is kezdenek lassan kiszámíthatóak lenni. some men just wanna watch the world burn...
-
DS39
nagyúr
válasz jonnyjoker01 #40673 üzenetére
Engem totál összezavartak ezzel a résszel.
-
Janaboy
Topikgazda
-
petipetya
nagyúr
válasz jonnyjoker01 #40748 üzenetére
Egyébként Miller piszok jól elmagyarázta azt, amin már én - és szerintem Ti - is törtem a fejem.
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
válasz jonnyjoker01 #40750 üzenetére
Az általad linkelt párbeszédre, amit Miller mondott az aktuális epizódban.
"nincs rá lezsóidő"
-
törölt tag
válasz jonnyjoker01 #40748 üzenetére
No igen, Holden nem egy atomfizikus
-
xors
senior tag
válasz jonnyjoker01 #40750 üzenetére
Itt van hozzá egy kis magyarázat: [link]
-
MODERÁTOR
válasz jonnyjoker01 #40773 üzenetére
Neked itélem a fastwatcher badge-t - felirat (akár ENG) nélkül nézed? Vagy honnan van ilyen gyorsan?
(longriflesub-on megtaláltam éppen)[ Szerkesztve ]
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
Janaboy
Topikgazda
Nekem is ez jar a fejemben, h nem tiszta h David gonosz vagy lehet pont igy nem lett az, de bennem is az van, h mintha belebeszeltek volna, h gonosz.
Lehet a jövőben Farok nem is halt meg es o rangatta a szálakat végig.Ami a végét illeti, tekintve az évadra én kicsit nagyobb ütést vártam volna. Az se tiszta h Oliver meghalt? Janaboy
-
bagyulajuve
addikt
nem volt egy "epic" szezonzáró, de csak azért, mert az egész sorozat az
Resistencia eterna
-
gyenesmartin
őstag
válasz jonnyjoker01 #40789 üzenetére
Az utolsó jelenetből én azt vettem ki, hogy a protomolekula több különböző naprendszerben épített ilyen portálokat (gyűrűt), majd mindegyiken el akar terjedni, de ehhez szükség van a központi részére (amibe bement Holden). Csakhogy valami miatt megsérült ott egy vezető, amit saját magának nem tud megjavítani. Mikor betette Holden a kezét, akkor azt látta, amit eddig csinált a protomolekula. Mennyire vagyok eltévedve? -
MODERÁTOR
Érdemes a könyveket elolvasni, bár van már eltérés... (Térség sorozat: Abbadon kapuja kb felénél tartunk) - sajnos ebben a részben haladt el mellettem a sorozat, ahhoz képest ahol a könyvben tartok
[ Szerkesztve ]
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
Janaboy
Topikgazda
-
oriic
HÁZIGAZDA
Éééés megint a legjobb résznél lett vége. Imádom ezt a sorozatot.
Live-Die-Respawn
-
mepet
addikt
válasz jonnyjoker01 #40794 üzenetére
Arra alapozunk, hogy a gyűrűk térbeli utazásra valóak. Ha viszont mindegyikben ugyanazt a naprendszert látjuk, akkor nem logikus, hogy vagy időbeli vagy dimenziók közti utazgatásra építették? Az nem lehet, hogy téved Holden (ill. ugye a nyomozó krapek) és az a hiányos valami nem is egy kapcsoló, hanem csak az interfész az információáramláshoz? Nekem úgy tűnt, mintha Holden haluján kívül nem történt volna semmi, mikor odanyúlt. Hogy azzal a marsi katonával mi történt... Ő dobta a gránátot, vagy miért őt kapta szét az az izé? -
addikt
válasz jonnyjoker01 #40817 üzenetére
Archer hangja szerintem ugyanolyan. Csak szar szöveget és történetet adnak neki.
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
jonnyjoker01
veterán
-
Janaboy
Topikgazda
válasz jonnyjoker01 #40836 üzenetére
Kicsit Legionos volt ez a resz... Whatt???
na most a lánya volt vagy nemvolt? Janaboy
-
Ventur@
senior tag
válasz jonnyjoker01 #40846 üzenetére
. Esküszöm izgalmasabban írtad le, mint maga az egész évad volt számomra . 3. évad darálás lesz majd nekem, de előtte tuti fogok kérni tőled egy összegzést .
[ Szerkesztve ]
Steam: m3h4n1k | Battlelog: m3dm4n | Uplay: m3h4n1k
-
bagyulajuve
addikt
válasz jonnyjoker01 #40846 üzenetére
kb ezek az én gondolataim is
de várom a 3. évadotResistencia eterna
-
parkr
őstag
válasz jonnyjoker01 #40850 üzenetére
spoiler alert: meg fog halni a telefon.
egyébként ennek nem sok értelme volt.
-
Janaboy
Topikgazda
-
petipetya
nagyúr
The Expanse S03E10
Egy élő érintésére reagál, ugyanúgy mint a Monolit. Fantasztikus, zseniális, de ezzel a korlátozott földi szókinccsel nem is találok rá megfelelő szavakat. Szerintem a gyermek haláláról szóló mese és a Nap átváltozása arról szól, hogy az embernek (=gyermek) át kell alakulnia a protonmolekula (=angyal) segítségével, ami persze nagyon fájdalmas lesz, és felér a halálával. A protonmolekula pedig a Napot is átalakítaná, hogy az a legmegfelelőbb legyen az új létformának. [ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
gerii
addikt
válasz jonnyjoker01 #40860 üzenetére
Ez a rész egy qrva nagy filler volt.
-
DS39
nagyúr
válasz jonnyjoker01 #40880 üzenetére
Ezt én is majdnem besz.ptam.
Amúgy a múlt heti rész alapján nem meglepő, és ez visszamenőleg sok mindent megmagyaráz.
Nem bírtam ki a magyar feliratig, így nem 100%-os a sztori a fejemben, de pl arra kap(t)unk magyarázatot hogy mi történt az eredetivel? -
Louro
őstag
válasz jonnyjoker01 #40888 üzenetére
Lehet ebből is kellene egy olyan chrono felépítés, mint anno a Lost-ból. Ahol nem kesze-kuszán vannak a szálak, hanem időrendi sorrendben. Bár ezt cska lezárt sorozattal lehet megtenni.
Mess with the best / Die like the rest
-
k-adi
nagyúr
válasz jonnyjoker01 #40899 üzenetére
hogy azt a Shogun World-t is mennyire nem használták ki.... kifejezetten bosszantó de krva nagy hype volt előtte hogy japán így japán úgy, ninjak, szamurájok mindenhol stb..... aztán kb 1 epizod volt
szerk: te nagyon kegyes vagy 7 ponttal, még az évadzáróval együtt is max ötöt ér ez főleg ha figyelembe veszem az első évadot is
[ Szerkesztve ]
-
Aventador91
őstag
válasz jonnyjoker01 #41028 üzenetére
én is abba hagytam. már a 2. évad után. egyszerűen fos volt
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
S e t h
nagyúr
válasz jonnyjoker01 #41184 üzenetére
Ezek a filmek elsősorban a látványra mennek rá, másfél- két órás vizuális orgia és a költségek nagy részét is ez viszi el.
Sorozatban ezt nem lehet ennyire előtérbe tolni, mert a világ pénze sem lenne elég rá, ezért inkább mélyebb karakterábrázolásra mennek rá a könnyebb sztorivonal mellett.
Na most pont ez nem érdekli a popcornt zabálni vágyókat.This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz jonnyjoker01 #41312 üzenetére
Már írtam, de nem "űrhajósokat és jövőben játszódóakat", olyat az említett kivétellel, sorozatban még nem láttam (csak filmen).
-
nubreed
veterán
válasz jonnyjoker01 #41312 üzenetére
Elég furcsa, hogy ezt egy olyan sorozatról jelenti ki, ami 5-7 millió dollárba kerül epizódonként. Többek közt ezért is kaszálta a SyFy, mert ehhez képest nem hozott elég néző számot, de jött az Amazon és megmentette a sorit, de ez egy másik kérdés. Szóval egy sci-fi sorozat sokba kerül, egy jó sci-fi sorozat pedig még többe. Az Expanse az a sorozat, amire a Battlestar Galactica óta várt a legtöbb vaskalapos sci-fi rajongó.
A CGI elsőosztályú, moziban is megállná a helyét, az űrharc jelenetek is kiválóak. A sztori minden csak nem klisés (a 3. évadig senkinek halvány lila fingja sem volt, hogy mi is a protomolekula és mit akar...) elég meredek ezt kijelenteni úgy, hogy 1 részt is alig tudott végig szenvedni a fórumtárs, az övbéliek, földiek és marsiak között fennálló állandó konfliktust szerintem nagyon jól ábrázolják, soha nem ül le egy pillanatra sem a sztori és az összes többi szál sem unalmas.Tényleg kíváncsi volnék én is, hogy milyen sci-fi sorozat van, ami még ennél is ezersze jobb, mert akkor ez a "fos" nem üti meg a szintet. Igényes dolgokra én is vevő vagyok, kíváncsian várjuk az ajánlásokat.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- AliExpress tapasztalatok
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- PlayStation 5
- Ukrajnai háború
- TCL 50 NxtPaper 5G - átgombolom magam monokrómiába
- Xbox Series X|S
- Okos Otthon / Smart Home
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest