Új hozzászólás Aktív témák

  • #51177472

    törölt tag


    Tökéletes sorozat volt.
    SPOILER

    "Na, aludtam egyet, s álmomban is a Dexter jött elő, különböző befeejzésekkel.
    Kissé átgondoltam a dolgokat. Tegnap azon filóztam, hogy miért halt meg Deb, miért lett Dex-el az ami, amikor szerettük őket, s akiket szeretünk, annak szép véget akarunk. De miért lett ez a vége? Mert nem lehetett Happy End a vége, mert ez nem az a sorozat, ez egy dráma! Deb valószínűleg hozzáment volna Quieen-hez, a rendőrségnél karriert futott volna be (elvégre hadnagy volt), s máris jön a feloldhatatlan paradoxon: Deb a boldog, sikeres rendőr, aki megölte LaGuertát, aki tényleg nem tett rosszat, csak a dolgát végezte! Erkölcsileg kivitelezhetetlen lett volna Deb-et életben hagyni, s az alkotók nagyon jól oldották meg Deb kómáját, mellyel így egy egyszerű meghalt eseménynél jóval kibontottabb véget ért Deb sorsa. Miért nem hagyta ott Dex? Mert nem hagyhatta ott, mert ő "a nagytesója". Dex éldegélt volna Argentínában, miközben Deb felett elmúlnak az évtizedek, s pelenkázni kell? Nonszensz! Együtt akart vele Dex hullámsírba menni.
    S miért nem lehetett Dexnek boldog élete Argentínában? Ez még hosszabb sztori, s még feloldhatatlanabb. Pont így kellett lezárni a sorozatot, ahogy, mert Dex erkölcsileg, emberileg és érzelmileg így jutott el valahova. Elment volna Argentínába, miután kvázi ő a felelős Deb halálért? Élt volna vígan ott? S mit gondoltok, ott nem jött volna rá a Sötét Utas kísértése? Ott is ölt volna, ahogy most is öl favágóként. Idegen országban, idegen szokásokkal, idegen nyelvvel, mindig kívülállóként, rendőrségi kapcsolatok nélkül meddig húzta volna Dex? S mi lett volna a családjával? Lemészárolja egy dél-amerikai drogkartell bosszúból vagy végignézik ahogy apu egy dél-amerikai börtönben rohad meg? Dex a legjobb döntést hozta azzal, hogy elhagyta őket. Hannah anya lett végre, s így megnyugodhat, célja lehet az életben, míg Harrison egy valóban törődő szülőt kapott. Nem azt mondom, hogy Dex nem szerette Harrisont, de sose tudott olyan szülő lenni, mint amilyen Hannah lesz. S miért mondta, hogy amíg újra találkozuink? Dex a halálba indult, a túlvilági találkozásra gondolt...
    Hogy favágóként amnéziás lenne? Kétlem. Belül fáj neki az egész, látszott a mozdulatain, hogy az élete egy csupa szenvedés, kín, látszott hogy csak vegetál, s egyetlen egy dolog tartja életben: a démonai által generált vágy kielégítése. Ez Dex büntetése, de nem a sok féreg megöléséért, hanem a családja és barátai haláláért: Dexből ember lett, de drága árat kellett neki ezért fizetnie."

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák