Új hozzászólás Aktív témák

  • kovsol

    titán

    A9-el megvolt az első portré fotózásom, meg voltam vele madarakat is fotózni próba ként, és egy ballagást is.
    Első körben ugye nincs meg az a "wow" érzés, mert sony esetében kezébe veszi az ember ezeket a gépeket kb olyan érzés, hogyha egyet fogtál akkor fogtad mindet. Most itt ott esetleg pár mm eltérés lehet azért :D Na itt ugye semmi, azon kívül, hogy van egy extra tekerő rajta. Viszont mikor előszőr elrepült a fejem felett egy madár, és oda fordítottam majd instant ráugrott az AF és követte, és vissza nézve a képet az összes fókuszban volt, akkor úgy már érződött, hogy ez másik gép. :B

    Portrék között 300+ képből talán egyre mondtam azt, hogy mintha kicsit mellé fókuszált volna, de szerintem az is inkább bemozdult, mintsem mellé fókuszált. Ez azt hiszem nem lep meg senkit, hogy nagyjából egyhelyben álló embereket le bír követni. :DDD Ami extra egy A7III-hoz képest, hogy gombra kirakható a jobb és bal szem között való váltás.
    Bőr színeket én egy kicsit sárgásabbnak érzem azonos beállítás mellett.

    Madarakat érezhetően hamarabb megtalálja, majd ha már ráállt sokkal nehezebben veszti el, mint az A7III. Képek szinte egytől egyik élesek ha bejelzett, hogy talált fókuszt, akkor az nem kamu :D
    Héten menni akarok gyurgyalagokat fotózni majd, az lesz az igazi éles teszt.

    Pár uncsi teszt kép:


    Képminőségben nem igazán látok eltérést, azon kívül, hogy amit írtam már, hogy a bőrszínek sárgásabbnak tűnnek. Majd megpróbálok ha időm engedi nyomni tesztet azonos objektívvel beállított szituban egymás mellett a két géppel, hogy igazoljam ezt.

    EVF érezhetően jobb minőség, és hogy nincs elsötétedés expókor könnyen szokható, de ha nem kapcsolom be, hogy legyen exponak hang visszajelzése sokszor azt hiszem nem is készült kép :D
    Kijelző is papíron azt írják nagyobb felbontás, az nem tűnik fel annyira, mint az EVF.

    Aksi gyorsabban merül, ezt vissza lehet vezetni már a magasabb felbontású kijelző és EVF-re. Ráadásul az EVF 120Hz -t is tud.

    Ami extra még, hogy több dolog rakható ki gombra, és a gombnyomás esetén is pl ahol az A7III egy kis menüt hoz be, itt instant vált a következő értékre, ezzel gyorsítva a munkamenetet. Nem hátrány ugye egy olyan kamera esetében amit elvileg gyors akciók fotózására gondolt a gyártó.

    Most hirtelen ennyi, de tuti kihagytam még egy csomó dolgot ami majd akkor jut eszembe amikor lejár a szerkesztési idő. Ha még lesz több tapasztalat akkor tudok bővebben még nyilatkozni.

    [ Szerkesztve ]

    May the Force be with you!

Új hozzászólás Aktív témák