Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    válasz wrathchild #52720 üzenetére

    Ugyanilyen tévém van nekem is, de azt a módot nem használtam, mert nem tetszett, amit a képpel és a hanggal művelt. Mivel a SONY ~2018 közepén eltávolította ezt a funkciót az újabb Android OS-ekből, talán nálad is ez kavart be. (Vagy csak "sima" Android bug az egész...)

    Azt nézd meg, hogy deaktiválni tudod-e azzal, hogy az egyes képüzemmódok között váltasz. Akár egyedi, akár "Sport", akár "Cinema...

    Ami a kérdésedet illeti.... A SONY OLED tévék ~700-800 nit csúcsfényerőt produkálnak, ami majdnem a duplája a W809c fényerejének.

    HDR tartalom esetében viszont ennél sokkal nagyobb fényerő produkálja az elvárt látványt. Ebben még mindig az LCD televízió vezet.

    Fekete szintben, kontrasztban az OLED jobb, az biztos. A tökéletestől azonban még ez a technológia is messze van.

    Az emberi bőr megjelenítésében azért elég jók ezek az újabb tévék, de a szakértők szerint a legélethűbb, legtermészetesebb színpalettát a Panasonic televíziók produkálják.

    Szerintem az "OLED, vagy LCD" témában számodra a legfontosabb döntési kritérium az, hogy mennyire vagy érzékeny az egyes, mozgásmegjelenítéssel kapcsolatos "anomáliákra".

    Az OLED ugyanis alacsonyabb válaszidőt produkál, de technológiai jellemzője a stutter/judder.

    És ilyen szempontból a W809c magasra tette a lécet kihívóként bármelyik új tévével szemben...

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák