Új hozzászólás Aktív témák

  • old_artist

    addikt

    válasz skylaner #2543 üzenetére

    Üdv!

    Már rájöttem, hogy gyűjtenek kell a kalibrációs eredményeket (kalibrálás előttit és utánit), mivel elég sok fórumozónak ezzel segítségére lehetek! Hétfőtöl menteni fogom ezen alternatívákat!
    Sajnos, különösen a TN-es monitoroknál, egyészen elképesztően különböző eredmények születhetnek, egyazon típuson belül is, ezért szinte lehetetlen egy átlagot felállítani! Különsösképpen akkor, ha valaki D-sub-on vagy DVDI-n használja a monitorát, és hát persze a rengeteg VGA jelkibocsátás - nagyon közbeszólnak egy kalibrálás alkalmával!
    A jobb/kiválóbb *VA paneloknál ezek a kalibrálásokat már valamivel jobban lehet "átlagolni".

    A kérdezett típusnál, ha jól emlékszem ~5 deltaE érték volt kalibrálás előtt, és valami max. 1,3 körüli lett a kalibrálás utáni eredmény, már nem emlékszem és a többi beállításra sem, de most már legközelebb felírok/elmentek minden eredményt!
    Bár kevesebben kérnek TN-est kalibrálni, mint *VA-s kijelzőket (50-ből egyszer megyek TN-est kalibrálni), de egyre jobban terjed a TN-esek kalibrálási kérése, ha már látják az eredményeket is!
    A TN-eseknél alap beállításokon Custom módban végzem a műveletet (minden csili-bilit nélkülözve), mert ezek alapján egy jó kiinduló pont születhet, a többi funkció bekapcsolásával. Persze különböző alternatív lehetőségek bekapcsolásával (magic-ek) is el lehet végezni ezekre kalibrálásokat (külön %-os és icc profil beállításokat), de a TN-es monitoroknál szvsz fölösleges, mert a általános beállításokkal is már ég és föld különbségek születnek egy gyári vagy szemre való beállításoknál!
    Bár hallottam olyan játékokról (most meg nem mondom), amik felülírják a gamma értékeket, ezeknél sajna külön kalibrációs lehetőséget kell biztosítani a felhasználó számára, ami külön kalibrációt igényel!
    A kalibráció után, ha valaki DVI-DVI-n használja a megjelenítőit, akkor a fényerő és kontraszt értékeket megváltoztathatja az ideális "szemrére" vagy az alternatívákra (pl. játékokra), egy szemkímélő %-os értékek állításával. Ahogy jobban tetszik neki!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák