- Az AI és a felhő számít, a tiszta energia nem: jó a szén is a tech szektornak
- AliExpress tapasztalatok
- VoIP telefonálás
- Már nem álom: 100 ezer dolláros magasságban a bitcoin
- Ubiquiti hálózati eszközök
- foobar2000
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- Hálózati / IP kamera
-
IT café
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
-
xors
senior tag
válasz Gézengúz #17791 üzenetére
azért, mert oda már telefonos kábel jön be közvetlen az utcáról... ez az ilyen új típusú T-mobile-os modem, ami egyben router is és osztja a wifit. (csak nekem ugye van egy erősebb routerem amit egyenlőre csak úgy tudok használni vele, hogy a modem és a Tenda routerem közé kapcsolok egy másik routert.)
-
xors
senior tag
válasz Gézengúz #17793 üzenetére
igen ezt csináltam, és az említett probléma lépett fel: csak connectingel és nem tud csatlakozni hozzá valamiért... énsem értem de nem igazán va mit rosszil csinálni, mivel ugye magának kéne beállítania... szerintem a modemen kéne valamit állítani, hogy a Tendának is jólegyen csak nemtudom mit
-
xors
senior tag
válasz Gézengúz #17803 üzenetére
Nah ezt a gondot már kiküszöböltem, most lenne egy láma kérdésem: ugye ez kétcsatornás router, tud 2,4 és 5 GHz -en is. Ehhez tulajdonképpen 2 SSID -t csinált a router, egy 2,4Ghz -est és egy 5Ghz-est. Az 5Ghz-est nem is látja a laptopom (pedig nem régi vacak) de a mobilom sem látja. Így tulajdonképpen mi értelme az 5Ghz -es csatornának? Vagy ez mire jó egyáltalán? Ti használjátok?
Köszönöm a segítségeket -
ngabor2
nagyúr
válasz Gézengúz #18370 üzenetére
Köszi, hasonló módon lett beállítva, de a wifi összeakadt. Ráadásul így eggyel kevesebb szabad LAN marad, a jelenlegi összeállításban 2 van, ami párszor jól jött volna.
Az első routeren be van állítva, hogy az az egyetlen DHCP-eszköz. Azt nem ellenőriztem még, hogy ha a második routeren lelövöm a DHCP-t, az befolyásol-e valamit a netelérésben.
-
ngabor2
nagyúr
válasz Gézengúz #18375 üzenetére
Amíg úgy volt, addig pár perc után leállt a hálózat, először a wifi, utána a vezetékes is. Mióta a wan portba van dugva, azóta megy rendesen.
Az egyetlen fennmaradó probléma a kábelek elrendezésével maradt, mert most a nyomtatót az 1. routerbe kell dugni, és így még marad (ideiglenesen) 2 szabad hely.
Ha a 2. routert csak az első után kötném, mint swich, akkor egy lan portot elveszítenék, és kb. semmit nem nyernék.
-
Hun'reeth
őstag
válasz Gézengúz #19396 üzenetére
én is arra jutottam, hogy nem oszt ip-t ezért nem érem el (mivelhogy a wifi adapternek kell egy ip amin csatlakozhat a routerhez)
nem tudom érdemben változtat-e valamit, hogy 192.168.1.253 lenne a tp-link LAN ip-je végülis megpróbálhatom, kösz!
''Öregember nem gyorsvonat!''
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz Gézengúz #19582 üzenetére
Igen úgy! Lesz felette valami fedél? Akkor már nem tud rászállni a pára, köd, stb... Pl. egy erkély tetővel védett részén egész biztosan elmegy az! Semmi baja nem lesz a -10-től se... Én inkább tartok a nyári 40 foktól!
Két dologra figyelj, ne tűzze a nap közvetlenül, tehát árnyékban legyen, és ne essen rá az eső!
[ Szerkesztve ]
-
LámaZ
addikt
-
OldAkita
aktív tag
válasz Gézengúz #19752 üzenetére
Mibe kerül egy ilyen fogyasztásmérő? Mi az alsó határ ahol még pontosan mér? 1W alatt mér?
Nekem is pont ilyen Cisco-m van, de soha nem gondoltam volna hogy ennyit zabál. Pár hete egy Asus router is működik nálunk, azóta a Cisco wifi-je Disabled-re van állítva de minden tablet, telefon, tv látja csak csatlakozni nem tud hozzá. Erős félelmem van hogy hiába Disabled a wifi, akkor is zabál áramot. Asus-nak legalább visszajelző ledje elaszik ha kikapcsolom. Szóval jó esélyem van hogy a 2 router együttesen megeszik 30w-ot. 24 óra alatt egész szép havi pénz.[ Szerkesztve ]
-
tothjozsi96
addikt
válasz Gézengúz #20762 üzenetére
Köszi az információt!
Bevittem ma a boltba 2.000Ft-ért beszámolták.
Az a lényeg hogy úgy volt hogy kapok helyette egy TP-LINK TL-WR741ND-t de végül is az nem volt de viszont volt Tenda N3 és gondoltam még sose volt Tenda routerem de arra is gondoltam hogy mi lenne ha kipróbálnám.
Haza hoztam, tök pici és célnak megfelelő.
Eddig nagyon jól megy.
Most fix-en jön a 30Mbit/s, szóval ez a lényeg.
Köszi még egyszer a segítséget! -
Womack
csendes tag
válasz Gézengúz #23743 üzenetére
A kábelek szerintem tuti jók, mindegyik cat5e és most vettem ki a zacskóból. Szerintem valami más lesz de egyelőre fogalmam sincs
Közben tesztelgetem a sebességet és néha túl megy a 100M de csak max 120M-ig ami még mindig kevés ahhoz képest amit direktben mérek a router nélkül
[ Szerkesztve ]
-
-
SzlobiG
félisten
válasz Gézengúz #24285 üzenetére
Szerintem amúgy így van most, mert semmit nem kellett állítanom, csak össze kötni a kettőt és már ment is a net. Igaz nem próbáltam ki a ZTE-be vissza dugva a pc-t, de tuti hogy menne a net azzal is.
Viszont a TP-link meg azért jó mert gigabites és van még egy pc rákötve film másolás miatt jól jön a gigabit.
Na de ezektől eltekintve érthetetlen, hogy ugyanolyan a jelerősség mint a beépített wifis budget zte-vel.
[ Szerkesztve ]
-
oszkarfincs
aktív tag
válasz Gézengúz #24299 üzenetére
A kezdetektől fogva rossz. Eleve a gyári fw egy kalap szar volt, 3 naponta lefagyott, csak az segített rajta, ha kihúztam a falból. Egyszer már cserélték gariban, szó nélkül, meg sem nézték mi a baja. (Vajon miért?) Ez a másik is ugyanolyan fostalicska. Pedig nem torrent szervernek használnám, van 1 mobil és 2 pc ami csatlakozna rá, de hát derogál neki. Wifi stickből is direkt azért vettem tp-linket, hogy biztosra menjek.
Cserélném, csak nem tudom mire.
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
Topikgazda
válasz Gézengúz #24427 üzenetére
Ez valamilyen gyárilag telepített szolgáltatói beállítás, ez akkor jó ha a fent nevezett szolgáltatónál van az ember.
#24428 foxymaci
Biztos. hogy egyező verziójú firmware-t tettél fel mert ha nem akkor ez lesz a gond.
Ha van az eszközön safe mód vagy a soros csatlakozó akkor még van remény a megmentésére.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
farkas-j
őstag
válasz Gézengúz #24633 üzenetére
Ha tisztán elektronikai szemmel vizsgáljuk a kapcsoló üzemű eszközöket, akkor az növeli az élettartamukat ha használaton kívül ki vannak kapcsolva. A minőségi kondenzátoroknak is bizonyos feszültség és hőmérséklet mellett van megadva az üzemórájuk. Én speciel a nem használt elektronikai eszközeimet (TV, rádió stb.) áramtalanítani szoktam a 220V-os oldalon.
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
Topikgazda
-
-
silvergod
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Spórolós topik
- Nem titkolja a Redmi a K80 Pro elit tulajdonságait
- LG LCD és LED TV-k