-
IT café
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
LanyUs
senior tag
válasz LanyUs #40447 üzenetére
Valójában nem router gond és a leírásból azt olvasom ki, hogy szívás van... Marad a kábel
A bébiőr Motorola MBP485 leírása: Frequency 2.4 GHz to 2.48 GHz
"Use of other 2.4 GHz products, such as wireless networks (Wi-Fi routers), Bluetooth™
systems, or microwave ovens, may cause interference with this product, so keep the
Baby Monitor away at least 3 feet from these types of products, or turn them off if they
appear to be causing interference." -
Krystal_s
addikt
Sziasztok! Egy Routernél, ami AP mode-ban működik a szolgáltatós modemre kötve, pingelésnél mennyi csomagveszteség számít még jónak, normálisnak kiváló jelminőségű Wifin?
64 bytes 100 ms interval értékekkel pingelek több címet (routert IP, szolgáltatós DNS, 8.8.8.8 és 1.1.1.1) és néha vannak elveszett csomagok.
Kábellel és a szolgáltatós eszközzel nem tapasztaltam csomagveszteséget, de az új Routernél igen.
(bővebben írtam a hálózatos topikban róla)
Ilyen méréssel mennyi db hiba mondható normálisnak? Ha egyáltalán normális.
pl Router IP pingelés1.1.1.1 ping... ez már 16 veszteség lett 30 000 csomagnál.
Egyszerre fut most nálam 4 db külön címre indított pingelés, a másik gépen is 4 db fut. A másik gépen jobbak az értékek pedig az másik szinten van. Nálam meg itt van fent a Router 4 m-re.[ Szerkesztve ]
-
Sinkapeter
tag
Sziasztok! Egy régebbi problémánk merült fel újra routercsere után a munkahelyemen. Ez már régóta fennáll, előtte volt már egy MIkrotik, aztán amikor azt tönkretette a villám, egy ASUS, most egy TP-Link ER605, de a hiba nem változik. Sőt állítólag a mi szervizeseink területén máshol is ilyen probléma van, ha a koaxon jön a vezetékes szolgáltatás.
Arra lenne szükségünk, hogy a router normál esetben a vezetékes netet használja, de annak kiesésekor váltson át mobilnetre. Elvileg minden működik, a beállítások jók, de addig, amíg a szolgáltatói eszközhöz kapcsolódik a router, nem vált át a mobilstickre. Ha kihúzom a hálózati kábelt, áramtalanítom a szolgáltatói eszközt, akkor átkapcsol, de ha nincs net (vagy ezt azzal modellezem, hogy kihúzom a koaxot), akkor nem történik semmi. Pontosabban a TP-Linkben elvileg látszik, hogy észreveszi, kiírja, hogy a kapcsolat offline, aktiválja is a mobilnetet, de nincs internetelérés.
Szerencsére egész megbízható a szolgáltatónk, ritkán van kiesés, akkor meg tudjuk oldani manuálisan is, de talán van valakinek valami ötlete. -
-
Chris.G
tag
Sziasztok!
Van egy Asus Rt-Ac57u routerem. Még amikor megvettem külön beállított neki a 2,4 és az 5ghz-et. Mostanában azt veszem észre, hogy az 5ghzes hálózatot nem ,,szórja". Se a telefonok, sem a laptopok nem látják. Újraindítom az eszközt, egy pár óráig látható az 5ghz, aztán csak a 2,4.
Mit lehet ilyenkor tenni? A routerem a legújabb firmware van. -
csabyka666
veterán
Üdv mindenki!
Korábban írtam a WSD problémával kapcsolatban. Ha figyelmesebben olvastam volna a leírást, sikerült volna elsőre, itt írja a 10-es lépésben, hogy virtuális interfészt kell hozzáadni a STATION eszközhöz, hogy kiterjessze a WiFi-t.
Megoldódott tehát, a sebesség nyilván korlátozott, kb felét dobja tovább annak, amit a STATION eszközön vezetéken mérhető.Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
Bl@tty
tag
Sziasztok!
Egy Asus AC1300G PLUS V3 routerrel kapcsolatban kérnék segítséget. Decemberben került szüleimhez egy ilyen új router leváltandó a régi TP 1043nd v2-t.
A probléma az lenne, hogy újabban gyakoriak a pillanatnyi áramszünetek a környéken és a router ezek után nem hajlandó 'elindulni'. Ahogy újra áram alá kerül, a 'power' led és 2 másik led (azt hiszem a WAN és az egyik LAN, ha kell megkérdezem pontosan) azonnal folyamatosan világítanak, majd így maradnak.
Eddig működött az a módszer, hogy 15-20 percre kihúzták a tápot (nem kapcsolták ki gombbal!), majd visszadugva elindult rendesen. De legutóbb már ez sem jött be.Mi lehet a probléma? Találkozott már valaki ilyennel? Tápegység probléma, vagy elektronikai?
Előre is köszönöm!
-
Bl@tty
tag
válasz Doky586 #40461 üzenetére
Vagyis küldjük vissza a sunyiba?
Akciósan 7,5 ezerért vettük kuponozva, lehet nem kapnánk helyette újat és ennyiért meg nem lenne alternatíva nagyon.Ma megpróbálták amúgy a TP-Link tápjával (azonos kimeneti tulajdonságú szerencsére) és azzal elsőre működött. Nem tudom, hogy a hosszabb áramtalanítás miatt (ideiglenesen működött a TP-Link helyette), vagy stabilabb táp miatt, de megy. Legközelebb, ha megyek hozzájuk, "szimulálok" egy áramszünetet és meglátjuk. (Hacsak addig nem lesz megint "valós teszt" vihar miatt. )
Aztán ha ezzel stabil, akkor nem biztos, hogy megérné a macera vele, a fent leírtak miatt. Inkább kapna egy új tápot, hogy a TP-Link is működhessen AP-ként.Minden esetre köszönöm a választ!
[ Szerkesztve ]
-
AsusBoy
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg vodafone szolgáltatóm van . Amit adnak modemet az sugározza a wifit 2.4 illetve 5ghz en egyszerre.
Vásároltam egy XIAOMI MI ROUTER 4A VEZETÉKNÉLKÜLI ROUTER GIGABIT ETHERNET KÉTSÁVOS (2, 4 GHZ / 5 GHZ) routert amit lankábellel összekötöttem a Compal CH7465VF vodafoneos modemmel.Azt , hogy tudom megcsinálni , hogy a Xiaomi routerem ne csináljon pluszban 2db wifit ( 2.4, 5ghz ) hanem ugyan azon a néven fusson mint amit most a Compal CH7465VF modemem sugároz.
Ha ez nem kivitelezhető akkor azt , hogy tudnám megoldani , hogy a jelenlegi Compal Modem ne sugározza a Wifit hanem csak a Xiaomi .
Az okoseszközeimet nem szeretném újból szinkronizálni szóval , ha a wifi neve ugyan az maradna akkor az eszközök nem észlelnének semmit?
( robotporszivo, klíma)köszi
-
AsusBoy
senior tag
válasz Soma01 #40464 üzenetére
Voda routerében jártam már egyszer . Akkor állítottam be a 2.4ghz és a 5ghz es wifiket , egyedi névvel és jelszóval láttam el őket.
Xiaomi routert most csak összedugtam a vodással.Most vagy azt kellene , higy a wifit csak a xiaomi sugározza vagy azt , hogy jelerősítőként szolgáljon de ne hozzon létre külön wifit
-
persil
nagyúr
Sziasztok!
Kollegam telekomtol sagemcom f@st 6570-es routert kapott 2 gigabites nethez. A kerdes, hogy ezt mindegyik porton tudja, vagy csak az egyiken, ahogy az divat...? Amennyiben csak az egyik tudja, akkor nem tudjatok-e veletlenul, hogy melyik az?
Neten keresgelve nem talaltunk valaszt, meg mutatott kepet a cucc hatarol es ott is csak lan1/2 stb. a megnevezesuk.Elore is koszi!
Eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html
-
-
-
-
Sasori18
csendes tag
Sziasztok
Nos, mint az köztudott a Vodafone upc elég problémás szolgáltató nekem rendszeresen elmegy a netem ezért gondoltam hallgatok az ugyfelszolgálatosra es újraindítom a routert.
Egy cbn model : CH7465VF internet Modemrol lenne szó
Ujra indítás után be akarnék állítani mindent a Router saját felületen, de hiába irom be az alján található 192.168.0.1 ip címet nem történik semmi. Az ugyfelszolgálaton azt mondták nem tudják távolról beallitani, mert a Router offline modba kapcsolt, nem tudják miért, majd jövő hét végén kijon egy technikus es meg oldják. Megkoszontem a semmit es elbucsuztunk. Most ide fordulok hozzátok, hogyan tudnám működésre bírni a netet? Én azt gondoltam a Router reset után csak be kell allitanom mindent, de semmit nem tudok csinálni vele. Csak folyton villognak a ledek rajta, ujra es újra bejarja ugyanazt a folyamatot. Villog, aztan egyben minden led zöld, majd piros, aztan ujra villog. -
Sasori18
csendes tag
válasz Soma01 #40475 üzenetére
Sorr, nem vagyok a hálózat világában, ezt hogy érted? Mert hány felekeppen lehet ra csatlakozni? Ket Ethernet kábel bedugva alaplapi portba, modemen meg igazából egy INT feliratú 4 es Elosztó van es ott az 1esbe van dugva. De alapból a 4 esbe volt. Nemtom van e jelentősége, en dugdosom mar ossze vissza kínomban . Remélem kitaláltam mire gondoltál a kerdesedkor
-
Soma01
veterán
válasz Sasori18 #40477 üzenetére
Igen. Erre gondoltam, hogy kábelen vagy WiFi-n? Szóval kábel.
Mindegy melyikbe dugod. Az összes sárga, INT csatlakozónak jónak kellene, hogy legyen. Ha összedugod a PCvel, a LAN csatlakozó felett a ledek világítanak? A PCn is meg a modemen is? IP címet kap ez után a géped? -
Sasori18
csendes tag
válasz Soma01 #40479 üzenetére
PC-n nem világít a csatinal.
Modemen ugy néz ki a dolog hogy előbb a wifié villog, majd az interneté, de az jóval gyorsabban. Aztan zölden világít minden led, majd pirosan és kezdi elölről.
Szóval a modem hátulján lévő reset gombot nyomtam be, ami után tudtommal (én már jártam így) újra be kell állítani a modemen saját kezelofeluleten. Na mar most ez nem megy, távolról sem, mert "offline modba" kapcsolt a modem, az telefonos ügyintéző szerint. Hogy mitől, azt nem tudja[ Szerkesztve ]
-
válasz Sasori18 #40484 üzenetére
Ha az üszi rábeszél az újra indításra, az már azért fura mert általában ők a távolból is újra tudják indítani. Akkor nem a reset gombot használjuk, hanem vagy a kikapcsolót, vagy annak hiányában a tápot húzzuk ki egy fél percre.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Sasori18
csendes tag
válasz Essejó #40486 üzenetére
Bocsi, tényleg az en szokásom hogy rosszul fogalmazok ebben. Szóval ő konkrétan mondta hogy nyomjam be a reset gombot a modem hátulján.
Anno a telekomnal a modem reset után pénzt kértek el azért hogy beallitsak ujra távolról, valszeg magától ezért nem mondják. Igaz itt szó se volt plusz költségről -
Soma01
veterán
válasz Sasori18 #40494 üzenetére
Oda az elosztóba vagy inkább az elé nem tudod bekötni ideiglenesen ezt a modemet?
A szomszédban/havernál/rokonnál nem tudod kipróbálni a te modemedet?
Ez után passz. Ahogy fentebb is írták "Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)" témában kérdezz tovább. -
Dave0502
csendes tag
Sziasztok. Segítséget kérnék. Az itthon ki épített rendszer:
Digi optika
Huawei ont Bridge módban
Tplink arcer c6
Zyxel 16 gigabit switchA gondom az volt hogy a tplink 2 naponta be lassult. 2.4 GHz wifin gondolt egyet és a 200 körüli sebességet el dobta 30 ra. Újra indítás után ismét ment 2-3 napot. Most vissza vittem Gariba. Remélem ez megoldja. Ha véletlenül nem merre lenne érdemes továbbb menni ? Köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest