-
IT café
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok!
Hogyan lehet beállítani a játékok priorotását?
TP-Link Archer C7 v5.0
Előre is köszi! -
Topikgazda
-
C_hris
tag
Sziasztok,
A jelenlegi hálózatom így néz most ki:
[Bejövő internet] <-> [Router 1 WAN]
[Router 1 LAN]<->[Router 2 LAN]A Router1-en (300Mb/s) van néhány eszköz pl. kamerák.
A Router2 (300Mb/s) most switchként funkcionál, DHCP kikapcsolva, megy róla egy PC és a Wifi, van mellette egy Digis Fiberhome ONT eszköz amiről nem megy most inernet, holnap jönnek a szerelők aktiválni a netet. Hogyan lenne érdemes összekötni, hogy a PC-ről elérjem a Digis netet 1Gb/s sebessségel és a meglévő hálózatot is? A régi internet marad tartaléknak, jó lenne ha ezt is tudnám használni szükség esetén a pc-ről.
Úgy gondoltam hogy a PC kábelét átdugom a Fiberhome LAN portjára, a Router2 LAN portot pedig összekötöm a Fiberhome LAN porttal. Wifi-hez is a Fiberhome-ot használnám inkább.
Ez működőképes megoldás lenne? PC-n lehet váltani ilyenkor az internet szolgáltatások között?
[ Szerkesztve ]
-
krealon
veterán
válasz C_hris #39803 üzenetére
A több internetkapcsolat közös használata, az internetszolgáltatókra jellemző, így az ilyen projektekhez szükség van megfelelő tudásra.
Az összedugdosás mellet a megfelelő beállítás is szükséges, amit az otthoni eszközökkel tipikusan nem megvalósítható.A felvázolt ötelet egyébként nem tűnik működőképesnek.
Ha magad kívánod megvalósítani a multi-WAN környezetet, akkor javaslom, hogy minimum CCNA szintű tudással vértezd fel magad.
-
krealon
veterán
válasz C_hris #39805 üzenetére
Vagy úgy!
Különválasztva persze gond nélkül működni fog a két internetkapcsolat.Érdemes azért a 2 LAN-t különböző hálózati címzéssel használni, hogy egyértelmű legyen, hogy éppen melyikre vagy csatlakozva, illetve a tűzfal sem fog kétségbeesni, ha a GateWay MAC Address-e megváltozik.
-
SpaceJam
aktív tag
[Wake on LAN]
Helló! Végigcsináltam a szokásos beállításokat, ami előfeltétele a WOL beállításának (plusz a routerből kapott fix IP címet a gépem), de nem kapom meg a packeteket. Jól tudom, hogy a probléma az, hogy a ZTE F168 (gyári DIGI hulladék) nem képes normálisan egy hálózatba fűzni a WiFi és a LAN eszközöket? Ugyanis még a gép IP-jét se látom, ha az eszközöket telefonon szkennelem.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
Endless
aktív tag
Két routert kötöttem össze a leírás szerint, viszont hogy lehetséges az, hogy a második router adminisztrációs felületét (ami nem közvetlenül wan porton kapja a netet) nem érem el? Csak akkor jeleníti meg az admin felületét ha kihúzom a LAN portból a kábelt.
On October 6th the planet blacked out for two minutes and seventeen seconds. ***I12***
-
garga01
őstag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok. Kaptam egy Skydog CR5000 típusú routert. Guglival utána járva ez vmi kickstarteres cucc volt colud szolgáltatással, de amióta lelőtték a szervereket csak ajtókitámasztónak jó a gyári sw-vel, de van rá OpenWRT. Telepítettem már Openwrt-t, de eddig lehetett gui-ból, itt viszont nem. Ez a leírás amit találtam. Beállítottam egy köztes switchet a router és a pc közé, kézzel konfigoltam ip-t, tftp-n fel is tolja a bin file-t, de gyári rendszerrel indul a router. Mit csinálok rosszul?Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
phoenix1989
őstag
Sziasztok!
Van egy Asus rt-n12 + routerem. Mennyire normális a 90% os ram használat? CPU 4%.Én eléggé sokallom. 3-4 eszköz használja max.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz phoenix1989 #39817 üzenetére
A kliens eszközök mit művelnek?
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
phoenix1989
őstag
Böngésznek a neten vagy éppen semmit csak csatlakozva vannak. Nemrég reseteltem csak egy telefon volt rajta amin elkezdtem vissza állítani mindent és mar akkor is 90% volt
-
MODERÁTOR
válasz phoenix1989 #39817 üzenetére
Szia!
Normális. Abban a routerben eleve kevés RAM van, mindössze 32MB, a Linux kernel pedig ki fogja használni a rendelkezésre álló mennyiséget. Pár MB-ot fenntart amolyan "készenléti memóriának", ha valamire gyorsan kell akkor legyen, de a többit befogja gyorsítótárazásra, hisz sokkal optimálisabb onnan futtatni a dolgokat, mint a flash memóriából.
-
phoenix1989
őstag
válasz Intruder2k5 #39820 üzenetére
29 a max. De alapból a routerben belépve folyton ugrál az is hogy mennyi eszköz van rajta. Hol 3 hol 6 hol 2 mutat.
-
MODERÁTOR
válasz phoenix1989 #39821 üzenetére
Eléred azt a routert telneten vagy SSH-n?
-
phoenix1989
őstag
válasz Intruder2k5 #39822 üzenetére
Parancsolsz?xD
-
MODERÁTOR
válasz phoenix1989 #39823 üzenetére
-
phoenix1989
őstag
-
MODERÁTOR
válasz phoenix1989 #39825 üzenetére
OK, és az Administration -> System menüben van SSH és / vagy telnet? [kép]
-
phoenix1989
őstag
válasz Intruder2k5 #39826 üzenetére
-
MODERÁTOR
válasz phoenix1989 #39827 üzenetére
Ott van a közepe felé, "telnet engedélyezése". Azt engedélyezd, majd tölts le egy KiTTY programot, jó a portable exe is, majd indítsd el, és jelentkezz be a routerbe. [kép] Ha ez megvan, akkor ott add ki a...
free -t
cat /proc/meminfoparancsokat. Ott kapsz részletesebb infót, hogy mire mennyi memória van használva.
-
phoenix1989
őstag
válasz Intruder2k5 #39828 üzenetére
Ehhez pc kell szóval jelenleg nem tudom megnézni. De köszi az infót. De fura ha egy eszköz van csatlakozva akkor is 90%
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz phoenix1989 #39829 üzenetére
-
phoenix1989
őstag
-
MODERÁTOR
válasz phoenix1989 #39831 üzenetére
Ott is van a Cached sor, nagyjából ~6MB foglaltsággal, ami felszabadítható ha szükség lenne rá, de addig is gyorsítótárazásra használja a kernel.
-
phoenix1989
őstag
válasz Intruder2k5 #39832 üzenetére
Nem nagyon értem most akkor minden fasza vagy kellene valami állítani.?
-
MODERÁTOR
válasz phoenix1989 #39833 üzenetére
Nem kell semmit állítani (de nem is tudsz, ezt a kernel intézi), ez jó így.
-
phoenix1989
őstag
válasz Intruder2k5 #39834 üzenetére
Jól van. Köszi . Csak fura volt mert archer ax 10 nél nincs ilyen .
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz phoenix1989 #39835 üzenetére
Mert az Archer AX10-ben ha jól tudom 256MB RAM van. Cache ott is van, de azzal azért másképp lehet gazdálkodni. Nekem Xiaomi Mi Router 3G-m van, kettő is, ezeknél szintén más a helyzet. Az egyik üres, azt többnyire csak tesztelni használom, azon most cirka 1,5 órás üzemidővel a 256MB-ból még 205MB szabad, [kép] de ez a router nem csinál semmit, kliens sincs rajta jelenleg. A másik ami élesben működik, azon fut két torrent kliens is, az egyikben van ~260 torrent, a másikban csak 3-4, de ennek a RAM kihasználtsága már magas. [kép] De nem zavar, hibátlanul működik így is hetekig, kiszolgálja az ezres netet, és közben még szolidan seed-el is. A RAM azért van, hogy használjuk, nem azért, hogy üresen álljon.
[ Szerkesztve ]
-
phoenix1989
őstag
válasz Intruder2k5 #39836 üzenetére
Nekem az ax 10 50% ön megy akkor is ha semmi nincs rajt. Én értem persze azért van hogy használjuk csak azt nem értem hogy 3%. CPU használat mellett 90% os memória használat fura. Nagyon nincsenek egyensúlyban .
-
Multibit
nagyúr
válasz phoenix1989 #39837 üzenetére
Nem értem. Miért hiszed, hogy “egyensúlyban” kéne lenniük? Mit is jelent az egyensúlyban, ebben az esetben?
Ugye nem gondolod, hogy csak akkor lehet magas a memória használat, ha ezzel együtt a CPU is 100 %-on pörög? Nagyon nem így van! -
phoenix1989
őstag
válasz Multibit #39838 üzenetére
Mert úgy gondolom egy rendszer akkor működik normálisan ha a benne lévő alkatrészek hasonlóan veszik ki a részük a munkábol. Milyen az ha a memória már elfogy de a CPU ban még van erő bőven? Egy pc t sem érdemes úgy összeállítani hogy a proci meghal de a VGA meg malmozik és forditva. Semmi értelme szerintem. Ezért nem értem egy routerben a CPU szinte nem is dolgozik a memória meg már rég nincs .
-
MODERÁTOR
válasz phoenix1989 #39839 üzenetére
Ez azért van, mert hardveres NAT esetén a címfordítást a switch végzi. Ha azt kikapcsolod, fog izzadni a CPU is rendesen, és könnyen előfordulhat, hogy még a teljes netsebességedet sem lesz képes átvinni a router. Ez persze függ attól is, hogy milyen neted van, és nyilván nem az RT-N12-ről beszélek, mert abban nincs HW NAT.
-
phoenix1989
őstag
válasz Intruder2k5 #39840 üzenetére
Én nem értek hozzá csak nem értettem ezt a különbséget ennyi. De ha ez normális akkor az én elhiszem. Ami írsz sem értem igazán .😀 De így nem is foglalkozom vele mert akkor rendben van .
[ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
válasz phoenix1989 #39839 üzenetére
Így "legózták" össze a vasat. Az elektronikában van amikor egy újabb, korszerűbb, gyorsabb, nagyobb teljesítményű, kisebb fogyasztású alkatrész olcsóbb mint a korábban gyártott, hasonló funkciójú alkatrész. Nem az a cél hogy az alkatrészek egytől egyig "optimális" terhelésen működjenek, hanem rendben működjön.
Az az internet, ahol ha egyszer 1000Mbps az előfizetés, akkor azt ki is kell használni, különben elvész!mezis
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Van egy tp-link tl-wr1043nd routerem amin openwrt volt. Tegnap megpróbáltam vissza tenni a gyári szoftvert és ez nem sikerült (régebben már csináltam akkor gond nélkül sikerült). 2 masodpercenként felvillannak a ledek majd kialszanak és sehogy sem érem el a routert. Kuka vagy újra lehet még éleszteni valahogy?
-
Imi1981
veterán
Magyar leírás nincs ehhez? Fordítóval tudnám olvasni de az sokszor nem jól fordít. Ma már nem érek rá de holnap elolvasom. Vargalex is írta ezt de magyar leírás híján lehet kevés leszek én ehhez. Bár nem megy a router szóval sokat nem vesztek vele ha nem sikerül. Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest